B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Le Τour 10η μέρα: Νίκη του Sam Bennett στο sprint

Η 10η μέρα του Le Tour de France ήταν εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες.

Le Τour 10η μέρα: Νίκη του Sam Bennett στο sprint

Μετά την ολοκλήρωση της 1ης εβδομάδας όλοι οι εμπλεκόμενοι υποβλήθηκαν σε test Covid19. Πρέπει να σημειωθεί πως η παρουσία θεατών, ειδικά στις αναβάσεις, δεν έχει αποτραπεί αποτελεσματικά και πολλοί από αυτούς δε φορούν μάσκα. Το γεγονός αυτό ανάγκασε αρκετές ομάδες να εκφράσουν παράπονα και να ζητήσουν από τους θεατές να φορούν μάσκα. Κανείς αθλητής δε βρέθηκε θετικός στα test, βρέθηκε όμως ο αλυτάρχης του αγώνα! Οι αναβάτες είχαν ρεπό την προηγούμενη μέρα και το 10ο etape δεν είχε καθόλου ανηφόρες. Βέβαια, ένα etape σε ευθεία, δε σημαίνει πως θα ήταν εύκολο…

Le Τour 10η μέρα: Νίκη του Sam Bennett στο sprint

Ο Domenico Pozzovivo (NTT) δε ξεκίνησε τη 10η μέρα αφού οι πόνοι μετά την πτώση της 1ης μέρας ήταν έντονοι. Έτσι, στη γραμμή της εκκίνησης στήθηκαν 165 ποδηλάτες. Οι Stefan Küng (Groupama-FDJ) και Michael Schar (CCC) επιτέθηκαν από το πρώτο μέτρο και μέχρι το 33ο χιλιόμετρο είχαν τη μέγιστη διαφορά που απέκτησαν, 2 λεπτά. Στο peloton το ρυθμό έδιναν οι Lotto-Soudal και Deceuninck-Quick Step και στο 69ο χιλιόμετρο οι αποσπασμένοι ενσωματώθηκαν ενώ υπήρξε και πτώση στη μέση του peloton. Στο σημείο αυτό αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ο Sam Bewley (Mitchelton-Scott). Μία ακόμα πτώση συνέβη στο 103ο χιλιόμετρο με θύματα αυτή τη φορά δύο πρωταγωνιστές του αγώνα, τους Guillaume Martin (Cofidis) και Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), 3ος και 7ος στη γενική κατάταξη αντίστοιχα. Κατάφεραν να επιστρέψουν στο peloton ενώ ο Matteo Trentin (CCC) κέρδισε το ενδιάμεσο sprint από τον Peter Sagan (Bora) και τον Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step). Ήταν μια καλή δοκιμή αφού σε 39 χιλιόμετρα ολοκληρωνόταν το etape με ένα μαζικό sprint.

Le Τour 10η μέρα: Νίκη του Sam Bennett στο sprint

Η Jumbo-Visma και η Ineos-Grenadier ανέβασαν πολύ το ρυθμό, 18 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό με αποτέλεσμα το peloton να σπάσει στα 3 και να έρθει κι άλλη πτώση, αυτή τη φορά με τους Miguel Angel Lopez (Astana), Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) και Alejandro Valverde (Movistar) να είναι τα θύματα. Ο Stefan Küng (Groupama-FDJ) έκανε νέα επίθεση στη γέφυρα που έφερε τους ποδηλάτες στο νησί Re, το οποίο για πρώτη φορά φιλοξένησε etape του γύρου. Η Sunweb έφερε σε ιδανική θέση τον Cees Bol για το τελικό sprint αλλά σε αυτό επικράτησαν όπως ήταν λογικό οι sprinters. Ο Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) ήταν ο μεγάλος νικητής αφήνοντας στη 2η θέση τον Caleb Ewan (Lotto Soudal) και στην 3η τον Peter Sagan (Bora). Με τη νίκη του αυτή ο Bennett συμπλήρωσε νίκες σε όλους τους μεγάλους γύρους (έχει κερδίσει σε Giro και Vuelta) και πήρε ξανά την πράσινη φανέλα από τον Peter Sagan. Έγινε επίσης ο 6ος Ιρλανδός που κερδίζει etape στο Γύρο της Γαλλίας μετά τους Seamus Elliott (1963), Sean Kelly (1978, 1980, 1981 και 1982), Stephen Roche (1985, 1987 και 1992), Martin Earley (1989) και Dan Martin (2013 και 2018).

Le Τour 10η μέρα: Νίκη του Sam Bennett στο sprint

Ο κάτοχος της κίτρινης φανέλας, Primoz Roglij (Jumbo Visma) διατηρήθηκε στην κορυφή της κατάταξης με διαφορά 21 δευτερόλεπτα από τον Egan Bernal. Την πουά φανέλα των αναβάσεων διατήρησε ο Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale), τη λευκή συνεχίζει να φορά ο Egan Bernal (Ineos-Grenadiers), καλύτερη ομάδα η Movistar και τα κόκκινα νούμερα του πιο επιθετικού ποδηλάτη κατέκτησε ο Stefan Küng (Groupama-FDJ).

Η 11η μέρα του γύρου, επίσης δεν έχει μεγάλες αναβάσεις στα 167,5 χιλιόμετρα που την απαρτίζουν. Μία ανάβαση 4ης κατηγορίας έρχεται στο 91ο χιλιόμετρο με μικρές πιθανότητες να δυσκολέψει κάποιους sprinters και να τους επηρεάσει αφού στο 108ο χιλιόμετρο έρχεται το ενδιάμεσο sprint.

Le Τour 10η μέρα: Νίκη του Sam Bennett στο sprint

Πήγη: ert.gr

Le Τour 10η μέρα: Νίκη του Sam Bennett στο sprint

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.