B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Le Tour 6η μέρα: Μόνος του ο Alexey Lutsenko!

Ο Alexey Lutsenko, ο Πρωταθλητής του Καζακστάν που συμμετέχει με την ομάδα της Astana, ήταν ο νικητής της 6ης μέρας του Γύρου της Γαλλίας μετά από επιτυχημένη επίθεση 17,5 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό και 4 χιλιόμετρα πριν την κορυφή της ανάβασης La Lusette.

Le Tour 6η μέρα: Μόνος του ο Alexey Lutsenko!

Για να το πετύχει αυτό βέβαια, ήταν μέσα στο γκρουπ των αθλητών που αποσπάστηκαν μετά την εκκίνηση. Ο Nicolas Roche (Sunweb) ήταν ο πρώτος που έκανε κίνηση μόλις δόθηκε η εκκίνηση σε ανηφορικό σημείο. Σχεδόν αμέσως τον ακολούθησαν οι Jesus Herrada (Cofidis), Rémi Cavagna (Deceuninck-Quick Step) και Greg Van Avermaet (CCC) ενώ λίγο αργότερα προστέθηκαν στο γκρουπ και οι Neilson Powless (EF), Edvald Boasson Hagen (NTT), Daniel Oss (Bora-Hansgrohe) και Alexey Lutsenko (Astana).

Le Tour 6η μέρα: Μόνος του ο Alexey Lutsenko!

Στο 87ο χιλιόμετρο σημείωσαν τη μεγαλύτερη διαφορά από το peloton φτάνοντας τα 6 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα ενώ μέσα σε μία ώρα οι αποσπασμένοι κάλυψαν 51,8 χιλιόμετρα! Ο Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) δεν ήταν στο γκρουπ των αποσπασμένων φτάνοντας ενδιάμεσο sprint. Νικητής σε αυτό ήταν ο Boasson Hagen (NTT) ενώ ο Bennett πήρε 3 βαθμούς και φυσικά διατήρησε την πράσινη φανέλα. Φτάνοντας στην Cap de Coste, ανάβαση 3ης κατηγορίας με 45 χιλιόμετρα να απομένουν, η Jumbo Visma ανέλαβε το δώσει το ρυθμό μετά τη Mitchelton-Scott και η διαφορά από τους αποσπασμένους μειώθηκε στα 4 λεπτά. Η Ineos μπήκε μπροστά δίνοντας ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό φτάνοντας στην ανάβαση Col de la Lusette σπάζοντας το peloton στα δύο.

Le Tour 6η μέρα: Μόνος του ο Alexey Lutsenko!

Πιο μπροστά, ο Neilson Powless (EF) έκανε επίθεση στον Alexey Lutsenko ο οποίος όμως δεν αγχώθηκε. Ενώ απέμεναν 4 χιλιόμετρα για την κορυφή της ανάβασης ο Lutsenko έφυγε μόνος του. Έφτασε στην κορυφή έχοντας 23 δευτερόλεπτα πίσω του τον Jesus Herrada (Cofidis) και 1 λεπτό και 15 δευτερόλεπτα τους Powless και Van Avermaet με το Peloton να ακολουθεί στα 3 λεπτά. Ο Jesus Herrada έκανε μεγάλη προσπάθεια να καταδιώξει τον Lutsenko ο οποίος όμως ήταν και δυνατός και αλάνθαστος. Μετά τη νίκη του στο ανηφορικό 5ο etape της La Vuelta το 2017, πήρε την πρώτη του νίκη και στο Le Tour σε ανηφορικό τερματισμό. Άφησε στη 2η θέση τον Jesus Herrada (Cofidis) και στην 3η τον Greg Van Avermaet (CCC) που πέρασε στα τελευταία μέτρα τον Neilson Powless (EF).

Le Tour 6η μέρα: Μόνος του ο Alexey Lutsenko!

Ακολούθησε ένα γκρουπ ποδηλατών με τον Julian Alaphilippe να επιτίθεται στα τελευταία μέτρα για να κερδίσει ένα δευτερόλεπτο τελικά από το γκρούπ. Ο Adam Yates (Mitchelton-Scott) διατήρησε την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου στη γενική, ο Sam Bennett (Deceuninck-Quick Step) διατήρησε την πράσινη φανέλα των πόντων, ο Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale) διατήρησε την πουά φανέλα των αναβάσεων παρότι κέρδισε και τις δύο αναβάσεις ο Nicholas Roche (Sunweb). Η λευκή φανέλα του καλύτερου νέου παρέμεινε στον Tadej Pogacar (UAE) παρά το σκασμένο λάστιχο που είχε στα τελευταία χιλιόμετρα. Η EF Pro Cycling παραμένει η καλύτερη ομάδα ενώ ως ο πιο επιθετικός ποδηλάτης της μέρας αναδείχθηκε ο Nicholas Roche της Sunweb.

Η 7η μέρα του Le Tour περιλαμβάνει 168 χιλιόμετρα. Κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι οι δυνατοί άνεμοι. Μόλις στο 9ο χιλιόμετρο έρχεται η πρώτη ανάβαση, κατηγορίας 3 με μήκος 3,1 χιλιόμετρα στο 6,1%. Όσοι sprinters παραμείνουν στο peloton μετά και τις δύο επόμενες, εύκολες αναβάσεις, θα δώσουν τη μάχη για τους πόντους του ενδιάμεσου sprint στο 58ο χιλιόμετρο. Οι ποδηλάτες θα πάρουν μια μικρή ανάσα και θα ξεκινήσουν μία ακόμα ανάβαση κατηγορίας 3, αυτή τη φορά με μήκος 14,5 χιλιόμετρα στο 3,9%. Λίγο πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 100 χιλιόμετρα, έρχεται μία ανάβαση κατηγορίας 4, μόλις 1100 μέτρα στο 7% και ακολουθεί κατηφόρα και ευθεία μέχρι τον τερματισμό.

Πηγή: ert.gr

Le Tour 6η μέρα: Μόνος του ο Alexey Lutsenko!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.