B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Le Tour 7η μέρα: Ήλιος με… Bora!

Οι 172 ποδηλάτες ξεκίνησαν την 7η μέρα του 107ου Γύρου της Γαλλίας με πολύ καλές καιρικές και ήλιο.

Le Tour 7η μέρα: Ήλιος με… Bora!

Όμως, τους περίμενε άλλους είδους Bora… Η Γερμανική ομάδα ακολούθησε πολύ στοχευμένη τακτική επιβάλλοντας από την αρχή πολύ γρήγορο, εξοντωτικό για πολλούς ρυθμό. Στο ξεκίνημα του etape και καθώς η πρώτη ανάβαση ήταν στο 9ο χιλιόμετρο, ο κάτοχος της πουά φανέλας, Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale) επιτέθηκε θέλοντας να πάρει τους βαθμούς της ανάβασης. Προσπάθησαν να τον ακολουθήσουν οι Lilian Calmejane (Total Direct Energie) και Michael Schär (CCC) αλλά δεν τα κατάφεραν.

Le Tour 7η μέρα: Ήλιος με… Bora!

Η Βora μπήκε μπροστά, ανέβασε ρυθμό, το peloton έπιασε τον Cosnefroy αλλά οι αθλητές της Bora τον άφησαν να πάρει τους 2 βαθμούς. Αμέσως μετά ο «εξοντωτικός» ρυθμός για πολλούς συνεχίστηκε αφού η Bora δούλεψε πολύ δυνατά έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Peter Sagan. Σκοπός της ομάδας ήταν να χάσουν επαφή οι sprinters και ειδικά ο κάτοχος της πράσινης φανέλας και περσινός teammate τους, Sam Bennett (Deceunick Quickstep) και να κερδίσει ο Sagan το ενδιάμεσο sprint. Πράγματι, έχασαν επαφή τόσο ο Bennett όσο και οι Caleb Ewan (Lotto-Soudal), Elia Viviani (Cofidis), Giacomo Nizzolo (NTT) και Alexander Kristoff (UAE Team Emirates). Ο Bennett ήταν σε ένα γκρούπ 57 αθλητών που έβλεπαν τη διαφορά τους από το 1ο γκρουπ των 92 αθλητών να μεγαλώνει και να φτάνουν στο ενδιάμεσο sprint με διαφορά 2 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Ενώ η Bora είχε κάνει όλη τη δουλειά χωρίς κανένας αθλητής άλλης ομάδας να «τραβήξει» έστω και λίγα μέτρα, στο sprint πετάχτηκε ο Matteo Trentin (CCC) και αιφνιδιάζοντας τον Sagan, πήρε την 1η θέση αφήνοντας τον Sagan στη 2η. Σε συνδυασμό με το ότι ο Sam Bennett δεν πήρε καθόλου βαθμούς, ο Peter Sagan πήρε ξανά την πράσινη φανέλα.

Le Tour 7η μέρα: Ήλιος με… Bora!

Καθώς ο Caleb Ewan (Lotto Soudal) είχε μείνει πολύ πίσω, ο Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) δεν είχε πια υποχρέωση υποστήριξης στον αρχηγό της ομάδας του και έκανε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά, έφυγε μόνος του μπροστά με 95 χιλιόμετρα να απομένουν. Η Bora συνέχισε να τραβάει το peloton με μικρή βοήθεια από την B&B Hotels-Vital Concept. Ο De Gendt έφτασε τη διαφορά του στα 50 δευτερόλεπτα μέχρι που η Ineos-Grenadier αποφάσισε να μπει μπροστά, να δυναμώσει κι άλλο το ρυθμό και αφού έσπασε το υπάρχον peloton στα 3, έφτασαν και τον De Gendt. Θύματα αυτή τη φορά έπεσαν δύο πρώην αθλητές της Ineos που έχασαν επαφή, ο Richie Porte (Trek-Segafredo) και ο Mikel Landa (Bahrain-McLaren). Ο Tadej Pogacar (UAE), κάτοχος της λευκής φανέλας, έχασε επίσης επαφή. Στην κορυφή, οι Groupama-FDJ, Astana και Jumbo-Visma εναλλάσσονταν μαζί με την Ineos-Grenadier. Στο τελευταίο στάδιο της διαδρομής, το πρόβλημα δεν ήταν οι ανηφόρες, αφού δεν υπήρχαν αλλά οι έντονοι άνεμοι. Το peloton περιορίστηκε στους 40 ποδηλάτες ενώ οι άνεμοι και οι συνεχείς εναλλαγές έφεραν εκνευρισμό. Ο Wout Van Aert (Jumbo Visma) κατάφερε να επικρατήσει στο τελικό sprint κατακτώντας τη 2η νίκη του στο φετινό Γύρο Γαλλίας.

Le Tour 7η μέρα: Ήλιος με… Bora!

Έγινε ο πρώτος ποδηλάτης που κέρδισε 2ο etape φέτος. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Edvald Boasson Hagen (NTT) και στην 3η ο Bryan Coquard (B&B Hotels – Vital Concept). Ο Julian Alaphilippe (Deceunick Quickstep) στάθηκε άτυχος αφού ξεκούμπωσε το παπούτσι του στην αρχή του sprint. Άτυχος στην τελική φάση του αγώνα για την οποία δούλεψε πολύ σκληρά τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του, στάθηκε και ο Peter Sagan που πήδηξε η αλυσίδα του, είχε επαφή με τον Hugo Hofstetter (Israel Start-Up Nation) και υποχώρησε στη 13η θέση. Όμως φόρεσε ξανά την πράσινη φανέλα των πόντων. Ο Adam Yates (Mitchelton-Scott) διατήρησε την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου με διαφορά 3 δευτερόλεπτα από τον 2ο, Primoz Roglij (Jumbo Visma) και 7 δευτερόλεπτα από τον 3ο, Guillaume Martin (Cofidis). Η πουά φανέλα παρέμεινε στον Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale) παρότι έχασε 3 πόντους από τον De Gendt (Lotto-Soudal) που κέρδισε τις δύο από τις τρεις αναβάσεις. Η λευκή φανέλα του καλύτερου νέου πέρασε από τον Tadej Pogacar (UAE) στον Egan Bernal (Ineos-Grenadier). Καλύτερη ομάδα παραμένει η EF Pro Cycling ενώ τα κόκκινα νούμερα του πιο επιθετικού ποδηλάτη της μέρας, πήρε ο Daniel Oss της Bora.

Η 8η μέρα είναι μικρή και δύσκολη. Έχει μήκος 148 χιλιόμετρα ενώ μέσα σε 100 χιλιόμετρα οι ποδηλάτες θα αντιμετωπίσουν 3 δύσκολες αναβάσεις, στα Πυρηναία όρη. Το ενδιάμεσο sprint έρχεται στο 42,5 χωρίς να έχουν προηγηθεί ιδιαίτερες ανηφόρες. Σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη θα παίξει και η ικανότητα των αθλητών στην κατηφόρα, ειδικά όταν το etape πλησιάζει στο τέλος του.

Le Tour 7η μέρα: Ήλιος με… Bora!

Πηγή: ert.gr

Le Tour 7η μέρα: Ήλιος με… Bora!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.