B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Le Tour 4η μέρα: Άπιαστος ο Roglic, αποφασισμένη η Jumbo Visma

Οι αμφιβολίες για την κατάσταση των αθλητών όλων των ομάδων, ήταν έντονες πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης, αφού η καθυστέρηση στην έναρξη των αγώνων είναι κάτι που δεν είναι συνηθισμένο.

Le Tour 4η μέρα: Άπιαστος ο Roglic, αποφασισμένη η Jumbo Visma

Σε συνδυασμό με τους πολλούς αγώνες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και την αβεβαιότητα για το αν αυτοί θα ολοκληρωθούν, η πίεση στους αθλητές και τις ομάδες έγινε ακόμα πιο έντονη. Ο Primoz Roglic, ο Σλοβένος πρωταθλητής της Jumbo Visma συμμετείχε στο Criterium du Dauphine και έπειτα από πτώση την 3η μέρα, εγκατέλειψε την 4η φορώντας τη φανέλα του πρωτοπόρου. Με τη συμμετοχή του αμφίβολη στο Le Tour de France, βρέθηκε στη Νίκαια τελικά για την εκκίνηση. Χρειάστηκε μόλις 4 μέρες για να πάρει την πρώτη του νίκη και να αποδείξει σε όλους, πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα παρά τους επιδέσμους που τον συνοδεύουν ακόμα.

Le Tour 4η μέρα: Άπιαστος ο Roglic, αποφασισμένη η Jumbo Visma

Η 4η μέρα του αγώνα ήταν και η πρώτη με ανηφορικό τερματισμό. Μόλις δόθηκε η εκκίνηση 6 ποδηλάτες αποσπάστηκαν από το peloton, οι Nils Politt και Krists Neilands από την Israel Start-Up Nation, ο Mathieu Burgaudeau (Total Direct Energie), ο Alexis Vuillermoz (AG2R-La Mondiale), ο Tiesj Benoot (Sunweb) και ο Quentin Pacher (B&B Hotels-Vital Concept). Το peloton δεν αντέδρασε και τους άφησε να απομακρυνθούν. Ο Vuillermoz ήταν ο ποδηλάτης από τους αποσπασμένους που βρισκόταν ψηλότερα στην κατάταξη, 3 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα πίσω από τον Alaphilippe που φορούσε την κίτρινη φανέλα. Στο 18ο χιλιόμετρο η διαφορά έφτασε στα 4 λεπτά κι έτσι ο Vuillermoz ήταν η «εικονική» κίτρινη φανέλα. Ήταν η στιγμή που ανέλαβε η ομάδα του πρωτοπόρου, η Deceuninck-Quick Step να δώσει το ρυθμό στο peloton με τους Rémi Cavagna και Tim Declercq. Στο ενδιάμεσο sprint που ακολούθησε, οι 6 αποσπασμένοι πήραν τους βαθμούς και πίσω στο peloton η μάχη αφορούσε τις πιο θέσεις. Ο κάτοχος της πράσινης φανέλας, Peter Sagan, δεν κατάφερε να πάρει τους βαθμούς του 7ου αλλά κατάφερε να διατηρήσει την πράσινη φανέλα στο τέλος της μέρας. Με 24 χιλιόμετρα να απομένουν, σε μια κατηφορική αριστερή στροφή, χωρίς προφανή λόγο, ο Tiesj Benoot έμεινε ανοιχτά χτύπησε στη μπαριέρα και φυσικά είχε πτώση. Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε, το ποδήλατο του κόπηκε και αλλάζοντας ποδήλατο συνέχισε τον αγώνα.

Le Tour 4η μέρα: Άπιαστος ο Roglic, αποφασισμένη η Jumbo Visma

Οι Politt και Burgaudeau δε μπόρεσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό και έμειναν πιο πίσω κι έτσι οι υπόλοιποι από το γκρουπ των αποσπασμένων, Vuillermoz, Neilands και Pacher μπήκαν στα τελευταία 20 χιλιόμετρα με διαφορά 1,5 λεπτό. Ο Krists Neilands προσπάθησε, έφτασε με διαφορά 35 δευτερολέπτων στα τελευταία 10 χιλιόμετρα αλλά δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή. Επίθεση στα 4,5 χιλιόμετρα πριν το τέλος έκανε και ο Pierre Rolland (B&B Hotels-Vital Concept) αλλά κατάφερε να προηγηθεί μόλις για 600 μέτρα. Ανεβαίνοντας την τελευταία ανηφόρα, η Jumbo Visma είχε αναλάβει πλέον να ηγηθεί. Ο Wout van Aert κράτησε ακριβώς το γρήγορο ρυθμό που έπρεπε για να παραδώσει τη σκυτάλη στον Sepp Kuss που έφερε τον Primoz Roglic στη θέση που έπρεπε με το ρυθμό που έπρεπε. Ο Γάλλος Guillaume Martin της Cofidis άνοιξε αρκετά νωρίς το sprint. Ο Primoz Roglic ήταν όμως ο πιο δυνατός και πήρε τη νίκη αφήνοντας στη 2η θέση τον συμπατριώτη του Tadej Pogacar της UAE. Το να τερματίσουν δύο Σλοβένοι στις δύο πρώτες θέσεις συνέβη και πέρσι στη La Vuelta, στην Ισπανία.

Le Tour 4η μέρα: Άπιαστος ο Roglic, αποφασισμένη η Jumbo Visma

Ο Martin τερμάτισε 3ος, ο Nairo Quintana που άρχισε να φαίνεται στις αναβάσεις ήταν 4ος και ο Julian Alaphilippe 5ος διατηρώντας την κίτρινη φανέλα. Ο Peter Sagan διατήρησε την πράσινη παρότι ισοβαθμεί με τον Sam Bennett της Deceuninck-Quick Step ο οποίος πήρε τους βαθμούς της 7ης θέσης στο ενδιάμεσο sprint. Η πουά φανέλα παρέμεινε στον Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale) ενώ η λευκή φανέλα του καλύτερου νέου πέρασε στον Tadej Pogacar (UAE). Τα κόκκινα νούμερα του πιο επιθετικού αθλητή θα φορά ο Krists Neilands (Israel Start-Up Nation). Καλύτερη ομάδα δεν είναι πλέον η Trek Segafredo αλλά η EF Pro Cycling.

Η 5η μέρα του Le Tour de France έχει μήκος 183 χιλιόμετρα. Ξεκινά ανηφορικά, στο τέλος της επόμενης ανηφόρας βρίσκεται το μοναδικό ενδιάμεσο sprint για την πράσινη φανέλα των πόντων και όλα αυτά θα συμβούν στα πρώτα 47,5 χιλιόμετρα. Θα ακολουθήσει αρκετή κατηφόρα ενώ οι αθλητές θα κάνουν ακόμα 4 αναβάσεις όχι ιδιαίτερα δύσκολες. Οι sprinters που θα καταφέρουν να μείνουν στο peloton έχουν ελπίδες για τη νίκη στο etape.

Πηγή: ert.gr

Le Tour 4η μέρα: Άπιαστος ο Roglic, αποφασισμένη η Jumbo Visma

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.