B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Le Tour 3η μέρα: Εκπληκτικός Caleb Ewan!

Ο Αυστραλός Caleb Ewan της Lotto Soudal ήταν ο νικητής της 3ης μέρας του Tour de France κερδίζοντας ένα δυνατό sprint ανάμεσα σε άλλους, δυνατούς sprinters.

Le Tour 3η μέρα: Εκπληκτικός Caleb Ewan!

Ο Ewan είχε μια πτώση την 1η μέρα, τερμάτισε τελευταίος τη 2η μέρα και κέρδισε στο sprint την 3η μέρα! Με την έναρξη του etape και 173 ποδηλάτες να συνεχίζουν στον αγώνα, ο Jerome Cousin (Total Direct Energie) έκανε την επίθεση του. Τον ακολούθησε ο Anthony Perez (Cofidis), ο Benoit Cosnefroy (AG2R-La Mondiale) και ο Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale) έχοντας στόχο να βοηθήσει τον Cosnefroy στις ανηφόρες ώστε να διατηρήσει την πουά φανέλα των αναβάσεων. Λίγο αργότερα ο Naesen υποχώρησε έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή του αφήνοντας μπροστά τους υπόλοιπους 3 να έχουν τη μέγιστη διαφορά που πήραν από το peloton, στο 11ο χιλιόμετρο (3 λεπτά).

Le Tour 3η μέρα: Εκπληκτικός Caleb Ewan!

Στις δύο πρώτες αναβάσεις κατηγορίας 3 που έγιναν υπό καταρρακτώδη βροχή, ο Anthony Perez κέρδισε τον Cosnefroy και με προβάδισμα 2 πόντων θα έπαιρνε την πουά στο τέλος της μέρας. Μετά και τη 2η ανηφόρα, στο 71ο χιλιόμετρο, άφησαν τον Cousin μόνο του και υποχώρησαν στο peloton. Ο Cousin έφτασε τη διαφορά του, μόνος του, στα 4 λεπτά. Η Deceuninck-Quick Step οδηγούσε το peloton χωρίς καμία άλλα ομάδα να δίνει βοήθεια ενώ ο Cosnefroy πήρε επιπλέον πόντους στην επόμενη ανάβαση. Μετά από αυτήν, στην κατηφόρα που ακολουθούσε ο Perez έπαθε λάστιχο, είχε πτώση και έσπασε την κλείδα του, κάτι που τον οδήγησε φυσικά σε εγκατάλειψη από τον αγώνα. Ο Cousin συνέχισε για να συμπληρώσει 160 χιλιόμετρα «ξεκολλημένος» και να κερδίσει με τον τρόπο αυτόν τον τίτλο του πιο επιθετικού αναβάτη της μέρας και να συμμετέχει την 4η μέρα με τα κόκκινα νούμερα στην πλάτη.

Le Tour 3η μέρα: Εκπληκτικός Caleb Ewan!

Με 16 χιλιόμετρα να απομένουν πιάστηκε από το peloton στο οποίο ο ρυθμός ήταν γρήγορος με τους sprinters να ετοιμάζονται για τον τερματισμό. Ο κάτοχος της πράσινης φανέλας των πόντων, ο Νορβηγός Alexander Kristoff (UAE), πέρασε τη μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας κολλημένος πίσω από τον Peter Sagan, βασικό διεκδικητή της πράσινης φανέλας. Ο Sagan βλέποντας πως στο τέλος έρχονταν μπροστά και έπαιρναν θέση αθλητές που λογικά δε θα διεκδικούσαν το sprint αλλά έκλειναν με τον τρόπο αυτόν, το δρόμο στους sprinters, άνοιξε πολύ νωρίς το sprint. Ο Sam Bennett, ο Ιρλανδός πρωταθλητής της Deceuninck-Quick Step τον πέρασε από δεξιά και ο Caleb Ewan που ήταν πίσω από τον Bennett έχοντας περισσότερες δυνάμεις πέρασε μπροστά και πήρε τη νίκη τερματίζοντας με ταχύτητα 68,8 χλμ/ώρα! Αυτή ήταν η 4η νίκη του Caleb Ewan μετά τις 3 νίκες που κατέκτησε πέρσι, στην πρώτη χρονιά συμμετοχής του στο Γύρο Γαλλίας.

Le Tour 3η μέρα: Εκπληκτικός Caleb Ewan!

Μετά την 3η μέρα ο Julian Alaphilippe διατήρησε την κίτρινη φανέλα, για 2η συνεχόμενη μέρα. Η πράσινη φανέλα πέρασε στον Peter Sagan που κινήθηκε έξυπνα και δυνατά ανεβαίνοντας πρώτος στην κατάταξη των πόντων. Πήρε τους βαθμούς της 2ης θέσης στο ενδιάμεσο sprint της μέρας (την 1η θέση πήρε ο ξεκολλημένος Jerome Cousin) και σε συνδυασμό με τη δική του 5η θέση στο τέλος και τη 15η θέση του Kristoff, ο Sagan προηγείται στο τέλος της 3ης μέρας με 2 βαθμούς διαφορά. Η πουά φανέλα παρέμεινε στον Cosnefroy και η λευκή (καλύτερος νέος) στον Marc Hirschi (Sunweb). Τόσο ο Cosnefroy όσο και ο Hirschi έχουν στεφθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές σε ηλικία κάτω των 23 ετών. Καλύτερη ομάδα παραμένει η Trek-Segafredo.

Η 4η μέρα του Le Tour de France είναι μία από τις μικρότερες σε απόσταση του αγώνα και η πρώτη με ανηφορικό τερματισμό. Με μήκος 160,5 χιλιόμετρα περιλαμβάνει νωρίς, στο 51ο χιλιόμετρο και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ανηφόρα, το ενδιάμεσο sprint των πόντων της πράσινης φανέλας. Ακολουθούν 7 ανηφόρες, οι 4 είναι βαθμολογημένες ενώ ο τερματισμός θα γίνει σε μία ανηφόρα που έχει μήκος 7,1 χιλιόμετρα και μέση κλίση 6,7%.

Πηγή: ert.gr

Le Tour 3η μέρα: Εκπληκτικός Caleb Ewan!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.