B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Le Tour 2η μέρα: Νίκη και φανέλα στον Alaphilippe

Η 2η μέρα του φετινού Γύρου της Γαλλίας ήταν πολύ διαφορετική από την πρεμιέρα.

Le Tour 2η μέρα: Νίκη και φανέλα στον Alaphilippe

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν το etape των 186 χιλιομέτρων με ηλιοφάνεια και πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Ήταν μια μέρα γεμάτη εντάσεις, επιθέσεις και ανατροπές. Αμέσως μόλις δόθηκε το ελεύθερο αποσπάστηκαν 2 αθλητές, τους κυνήγησαν άλλοι 5 κι έτσι δημιουργήθηκε το ξεκόλλημα της ημέρας. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Peter Sagan μαζί με έναν ακόμα βοηθό του από τη Bora αφού σε 16 μόλις χιλιόμετρα θα γινόταν το μοναδικό ενδιάμεσο sprint της μέρας που θα έδινε βαθμούς για την πράσινη φανέλα. Έφτασαν στο ενδιάμεσο sprint με διαφορά 34 δευτερόλεπτα από το peloton και ο Matteo Trentin (CCC) ήταν αυτός που επικράτησε αφού ο Peter Sagan λίγο πριν τον τερματισμό άφησε τα πόδια του και αρκέστηκε στη 2η θέση. Αμέσως μετά ο Trentin έπαθε λάστιχο και έχασε χρόνο για να αλλάξει ποδήλατο ενώ βαθμούς από το sprint πήρε και ο Kristoff που ήταν πρωτοπόρος της σχετικής κατάταξης.

Le Tour 2η μέρα: Νίκη και φανέλα στον Alaphilippe

Με 155 χιλιόμετρα να απομένουν και χωρίς να έχουν περάσει κάποια από τις μεγάλες ανηφόρες, οι αποσπασμένοι ανέβασαν τη διαφορά πάνω από 3 λεπτά με τον Peter Sagan να «τραβάει» για αρκετή ώρα. Ο Benoit Cosnefroy (AG2R) επιτέθηκε στο τελευταίο 1,5 χιλιόμετρο της πρώτης ανηφόρας για να πάρει βαθμούς για την πουά φανέλα των αναβάσεων και το κατάφερε. Ενώ στην ανηφόρα οι αποσπασμένοι είδαν τη διαφορά τους να μειώνεται κατά ένα λεπτό, στην κατηφόρα το ξανακέρδισαν και μπήκαν στη φημισμένη από το Rally Monte Carlo του WRC, ανηφόρα του Col de Turini με διαφορά 2 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα με τον Sagan να ηγείται. Ο κάτοχος της κίτρινης φανέλας Alexander Kristoff (UAE) αναγκάστηκε να αλλάξει ποδήλατο και κάπου εκεί η ομάδα του, η UAE, συνειδητοποίησε πως η κίτρινη φανέλα που για πρώτη φορά στην ιστορία της φορούσε αθλητής της, θα περάσει σε διαφορετικές πλάτες.

Le Tour 2η μέρα: Νίκη και φανέλα στον Alaphilippe

Στη μέση της ανηφόρας του Turini πιάστηκαν από το peloton ο Sagan και ο Cosnefroy ενώ ο Pedersen (λευκή φανέλα) και ο Kristoff (κίτρινη φανέλα) ήταν 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Το τελείωμα του etape ήταν ένα σιρκουί στην αρχή του οποίου δεν υπήρχε πλέον ξεκόλλημα. Η Jumbo Visma μπήκε δυνατά μπροστά δείχνοντας πως θα διεκδικούσε τη νίκη. Ακολούθησε λίγο πιο χαλαρά η INEOS αλλά ήταν η Deceunick αυτή που επέβαλε το ρυθμό της. Σχεδόν 13 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, με τα 9 από αυτά να είναι κατηφόρα και ευθεία, η Deceunick χαλάρωσε αλλά ο Julian Alaphilippe έκανε την κίνηση του. Έφυγε μπροστά, χωρίς βοηθούς για να πάρει διαφορά στα 4 τελευταία ανηφορικά χιλιόμετρα. Αρχικά τον ακολούθησε ο Marc Hirschi (Sunweb) ενώ ο Tom Dumoulin είχε πτώση όταν ακούμπησε τον τροχό του αλλάζοντας γραμμή, ο Michal Kwiatkowski (INEOS). Μετά από περίπου δύο χιλιόμετρα ο Adam Yates έφτασε τους Alaphilippe και Hirschi. Αφού ο Alaphilippe κέρδισε και τα bonus δευτερόλεπτα από το ανηφορικό sprint, συνεργάστηκε με τον Yates για να φτάσουν στον τερματισμό ενώ ο Hirschi τους ακολουθούσε αποφεύγοντας να δώσει αλλαγή.

Le Tour 2η μέρα: Νίκη και φανέλα στον Alaphilippe

Αντιμετωπίζοντας πολύ έντονους πλάγιους ανέμους, κατάφεραν να φτάσουν στα 300 μέτρα πριν τον τερματισμό εκεί που και οι άνεμοι δεν ήταν έντονοι. Το peloton ήταν πλέον πολύ κοντά τους και ο Alaphilippe, ακριβώς στα 100 μέτρα πριν την αψίδα άνοιξε το sprint. Έφυγε πολύ δυνατά, τον ακολούθησε μειώνοντας την απόσταση ο Hirschi αλλά δεν ήταν ικανός να τον περάσει. Έτσι, ο Γάλλος της Deceunick πήρε τη νίκη στο 2ο etape του φετινού Γύρου Γαλλίας που ήταν και η 1η φετινή για τον ίδιο σε μια χρονιά που η ομάδα του αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ένα και πλέον χρόνο μετά την τελευταία του νίκη, ο Alaphilippe πήρε την 31η νίκη της καριέρας του και 5η στο Γύρο Γαλλίας την οποία αφιέρωσε με δάκρυα στα μάτια, στον πατέρα του που έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2020 και ενώ τον τελευταίο καιρό ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι (έτσι παρακολούθησε το Tour του 2019). Ο Julian Alaphilippe θα ξεκινήσει την 3η μέρα του Tour de France φορώντας την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου έχοντας διαφορά 4 δευτερόλεπτα από τον Adam Yates, 7 δευτερόλεπτα από τον Marc Hirschi και 17 δευτερόλεπτα από τους επόμενους 32 αθλητές που ανάμεσα τους βρίσκονται πολλά μεγάλα ονόματα.

Le Tour 2η μέρα: Νίκη και φανέλα στον Alaphilippe

Ο Alexander Kristoff έχασε την κίτρινη φανέλα αλλά θα φορέσει την πράσινη αφού παραμένει πρωτοπόρος στη βαθμολογία των πόντων με 64 έναντι 46 του Peter Sagan ο οποίος μείωσε στους 18 βαθμούς από τους 30 που είχε διαφορά στο ξεκίνημα της 2ης μέρας. Την πουά φανέλα θα φορέσει ο Benoit Cosnefroy (AG2R) ο οποίος ισοβαθμεί στους 18 με τον Anthony Perez (Cofidis). Όμως ο Cosnefroy βρίσκεται πιο ψηλά στη γενική κατάταξη κι έτσι θα φορέσει τη φανέλα των αναβάσεων. Τη λευκή φανέλα του καλύτερου νέου θα φορέσει ο Marc Hirschi (Sunweb). Καλύτερη ομάδα παραμένει η Trek-Segafredo ενώ τα κόκκινα νούμερα του πιο επιθετικού αθλητή θα φορέσει ο Benoit Cosnefroy.

Η 3η μέρα του Γύρου Γαλλίας περιλαμβάνει 198 χιλιόμετρα, 4 βαθμολογημένες ανηφόρες αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολες. Γενικά χαρακτηρίζεται ως μέτριας δυσκολίας διαδρομή ενώ το ενδιάμεσο sprint των πόντων θα γίνει στα 38 χιλιόμετρα προν τον τερματισμό, κάτι που δείχνει ότι λογικά οι sprinters θα καταφέρουν μαζί με το peloton στον τερματισμό.

Πηγή: ert.gr

Le Tour 2η μέρα: Νίκη και φανέλα στον Alaphilippe

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.