B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Carapaz: Είναι απίστευτο να λέω ότι είμαι ο νικητής του Γύρου της Ιταλίας

Ο Εκουαδοριανός σφραγίζει το γενικό θρίαμβο στη Βερόνα

Carapaz: Είναι απίστευτο να λέω ότι είμαι ο νικητής του Γύρου της Ιταλίας

Πριν από τρεις εβδομάδες, στην συνέντευξη Τύπου του Movistar πριν το Giro d’Italia στο πάρκο τροφίμων Eataly World στη Μπολόνια, ο Richard Carapaz αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό καθώς ο Mikel Landa απέσπασε την αμέριστη προσοχή των συγκεντρωμένων δημοσιογράφων. Ο Carapaz είχε τερματίσει τέταρτος συνολικά πριν από ένα χρόνο, κερδίζοντας ένα στάδιο στο Montevergine, αλλά η συμβολή του στη διαδικασία περιορίστηκε σε μια συμβολική ερώτηση προς το τέλος.

Όταν ο Carapaz κέρδισε τη νίκη στο 4ο στάδιο  στο Frascati, ο θρίαμβος του επισκιάστηκε από την κακή τύχη που έπεσε ο Tom Dumoulin, ένα θύμα συντριβής στο φινάλε. Ο χρόνος που κέρδισε στο Ceresole Reale στη 13ο στάδιο, εν τω μεταξύ, χάθηκε εν μέσω της πολεμικής διασταύρωσης μεταξύ του Vincenzo Nibali και του Primoz Roglic. Ακόμη και όταν ο Carapaz μοναχικά κέρδισε στο Courmayeur και μετακινήθηκε στη ροζ φανέλα την επόμενη μέρα, αγωνιζόταν ακόμα να δημιουργήσει ίντσες σε έναν κύκλο ειδήσεων που κυριαρχείται από τα αμήχανα χτυπήματα του Nibali και του Roglic.

Για δύο εβδομάδες σ’αυτό το Γύρο, ο τελικός νικητής κρυβόταν  σε απλή παρουσίαση, αλλά ο Carapaz αργά – και δίκαια – κέρδισε την προσοχή κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, όπου αποδείχθηκε απόλυτα ακίνητος μπροστά στις επιθέσεις του Nibali στο δρόμο προς Como και ξανά στο Mortirolo.

Αφού με ασφάλεια  υπερασπίστηκε το προβάδισμα των 1:54 επί του Nibali στο τελικό ορεινό στάδιο του Σαββάτου στο Monte Avena, ο Carapaz ξεκίνησε τη δοκιμαστική περίοδο της Κυριακής στη Βερόνα ως εκλεκτός πρωταθλητής, αν και αρνήθηκε να δεχτεί ότι η δουλειά είχε ολοκληρωθεί μέχρι να περάσει με ασφάλεια τη γραμμή τερματισμού στην Αρένα. Σπρίνταρε  στην 36η θέση, 1:11 κάτω από τον νικητή σταδίου Chad Haga (Sunweb) για να σφραγίσει τη συνολική νίκη.

 

Πηγή: cyclingnews.com

Carapaz: Είναι απίστευτο να λέω ότι είμαι ο νικητής του Γύρου της Ιταλίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.