B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

36ος Ποδ. Γύρος “Θυσίας”- Οι Μπουγλας και Φαραντάκης επικράτησαν

 
popatras

Δελτίο Τύπου:

Με  οργανωτική αλλά και αγωνιστική επιτυχία, με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό  που επικράτησε,  στους αγώνες ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ «Κ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ» στην Πόλη της Κ. Αχαΐας αλλά και στους αγώνες ΑΝΤΟΧΗΣ Πάτρα – Ι.Μ. Αγίας Λαύρας ολοκληρώθηκε ο  36ος Ποδηλατικός Γύρος «ΘΥΣΙΑΣ».

Η συμμετοχή ήταν πάρα κάθε προσδοκίας  μεγάλη αφού οι συμμετοχές συνολικά σε όλες τις κατηγορίες (ΑΝΔΡΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – ΜΑΣΤΕΡΣ) έφτασαν τελικά τους 307  αθλητές και ξεπέρασε το περυσινό  προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 255 συμμετοχές.

Στις 24-3-2013 πριν το Ατομικό χρονόμετρο ο Γ.Σ.Δύμης διοργάνωσε στα πλαίσια του 36ου Ποδηλατικού Γύρου «ΘΥΣΙΑΣ» Διασυλλογικούς αγώνες μικρών κατηγοριών, με συμμετοχή 58 αθλητών.

Στην προσπάθεια αυτή για να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας τους αγώνες μας βοήθησαν ο ΟΤΑΔ του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ο Δήμος Καλαβρύτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δυστυχώς για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Πατρέων ήταν απών. Στην προσπάθεια αυτή μεγάλη συμβολή είχαν  οι χορηγοί μας : ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΡΟΝΟΣ – ΟΤΕ-COSMOTE – IDEAL – PANTA ΠΑΙΧΝΙΔΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ , η ΛΟΥΞ που μας διέθεσε τα νερά και αναψυκτικά και η εταιρεία TABLEWARE που μας προσέφερε τα έπαθλα των νικητών.

 

1Ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ 24-3-2013

 

Ο Γύρος ξεκίνησε με το αγώνισμα  της Ατομικής Χρονομέτρησης ανάβαση Κ.ΑΧΑΙΑ-ΕΛΑΙΟΧΩΡΙ «ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ». Οι αθλητές κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες , ευχαριστήθηκαν την συμμετοχή τους στους αγώνες και απόλαυσαν την όμορφη διαδρομή, 8.5 ΚΜ.

Τελικά στους Άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ από  τους Μαχητές Πεύκων με δεύτερο τον ΝΕΙΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟ του Α.Ο. Αίολος και τρίτο τον ΚΑΤΡΑΚΗ ΧΡΗΣΤΟ τηςTEAM WORLDOFBIKE.

Στην κατηγορία Εφήβων νικητής αναδείχθηκε ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΑΡΑΝΤΑΚΗΣ του Α.Ο.ΣΟΥΔΑΣ με δεύτερο τον ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΥΤΖΙΔΗ του ΑΡΗ Θες/κης και τρίτο τον ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΚΑΒΕΛΑΚΗ ΤΟΥ ΤΑΛΟΥ Χανίων.

Οι αθλητές τερμάτισαν σε πολύ καλούς χρόνους τα πλήρη αποτελέσματα τα στέλνουμε συνημμένα.

 

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΠΑΤΡΑ-ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ 25-3-2013:

 

Στις 25-3-2013 ο μόλος Αγ. Νικολάου γέμισε ποδηλάτες από ηλικίας 17 ετών έως 69 ετών. Παρά τις δυσμενείς προβλέψεις για καταρρακτώδη βροχή, επικράτησε ποδηλατικός καιρός αν αφαιρέσουμε τον έντονο κόντρα άνεμο για μεγάλο διάστημα του αγώνα. Έγιναν δύο εκκινήσεις στις 09.15 για την κατηγορία ΜΑΣΤΕΡΣ για να διανύσουν περίπου 80ΚΜ και στις 09.30 για την κατηγορία ΑΝΔΡΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ για να διανύσουν περίπου 100ΚΜ. Και στους δύο αγώνες έγινε προεκκίνηση  και το ελεύθερο δόθηκε για μεν τους ΜΑΣΤΕΡΣ στην διασταύρωση προς Χαλανδρίτσα για δε τους άνδρες στην Ν.ΕΟ Πατρών – Πύργου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΣΤΕΡΣ : Αμέσως όταν δόθηκε το ελεύθερο οι αθλητές προσπάθησαν να ξεχωρίσουν από την αρχή. Έτσι δημιουργήθηκε μια μεγάλη ουρά και μετά  την Χαλανδρίτσα που αρχίζει η πρώτη δύσκολη ανηφόρα οι αθλητές προσπαθούν να πάρουν πλεονέκτημα με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Τελικά δημιουργήθηκαν  δύο γκρουπ περίπου 25 αθλητών που με συνεχή ντεμαράζ ανέβαζαν διαρκώς τον ρυθμό του αγώνα, παρά τον κόντρα άνεμο που επικρατούσε για αρκετό χρονικό διάστημα.

Μετά το χωριό Κ.ΒΛΑΣΙΑ σε ανηφόρα διαρκείας τα γκρουπ πότε έσπαγαν σε κομμάτια και πότε ξανά γινόταν ένα. Το παιχνίδι άρχισε να γίνεται ενδιαφέρον. Τελικά όλα παίχτηκαν στα τελευταία 4 ΚΜ αφού είχαν απομείνει περί τους δέκα αθλητές.  Απεδείχθη περισσότερο δυνατός ο Σκυλοδήμος Παναγ. που στα τελευταία επικράτησε του Καταπόδη Λουκά και οι δύο της Β΄ κατηγορίας ΜΑΣΤΕΡ και του Ψαράκη Χρήστου ο οποίος όμως ήταν πρώτος στην κατηγορία ΜΑΣΤΕΡ Α.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΔΡΩΝ : Κυριάρχησε η ο ΜΠΟΥΓΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ της SPTABLEWARE  αφού μετά το 25ΚΜ στην πρώτη ανηφόρα το πρώτο γκρουπ φάνηκε ότι είχε διάθεση να μην περιμένει να έλθουν οι δυνατές ανηφόρες. Πριν το χωριό Καταράκτης ο Αποστόλης Μπούγλας σιγά σιγά αποσπάστηκε από το κυρίως πελοτόν και κατάφερε να κάνει μια διαφορά 1΄.22΄΄. Με αυτή την διαφορά έφτασε στο τερματισμό πανηγυρίζοντας την νίκη του. Συνημμένα τα πλήρη αποτελέσματα.

 

Το Δ.Σ του Π.Ο.Πατρών ευχαριστεί το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον Δήμο Καλαβρύτων  τον Ο.Λ.ΠΑ , για την βοήθεια που προσέφεραν ,   καθώς επίσης και τους χορηγούς του ΟΤΕ Α.Ε.,  IDEAL, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Α.Ε.Β.Ε. και όλους τους άλλους για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Επίσης ευχαριστεί τον τηλεοπτικό  σταθμό ΣΚΑΙ ΤV  και την εκπομπή ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ για την τηλεοπτική  κάλυψη των αγώνων που θα μεταδοθεί σε επόμενη εκπομπή.

Παράλειψη θα ήταν να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην Ελληνική Αστυνομία  το ΕΚΑΒ Πάτρας και το Νοσοκομείο Καλαβρύτων για την πολύτιμη βοήθεια τους. Επίσης τον Αλυτάρχη την αγωνόδικο επιτροπή και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, και αυτούς που ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφεραν. Επίσης  όλα τα σωματεία για την συμμετοχή τους και την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε. Ευχαριστούμε πολύ.

Αποτελέσματα:

ΘΥΣΙΑΣ ΕΦΗΒΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣ.ΑΤΟΜ ΧΡΟΝ.ΑΝΔΡΩΝ

ΘΥΣΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

ΘΥΣΙΑΣ ΜΑΣΤΕΡΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣ.ΑΤΟΜ ΧΡΟΝ.ΕΦΗΒΩΝ

Γραφείο τύπου Π.Ο.Πατρών

Πάτρα 25 – 03 – 2013

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.