B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

8ο X-Poros: Μία ξεχωριστή εμπειρία στο νησί του Πόρου …

8ο X-Poros: Μία ξεχωριστή εμπειρία στο νησί του Πόρου ...

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου έγινε το 8ο X-Poros ύστερα από απουσία ενός έτους εξαιτίας πολλαπλασιασμού. Ο αγώνας καλτ που αποτελεί ακόμα τον μόνο αγώνα διάσχισης σε πλήρως σηματοδοτημένη διαδρομή, ήταν κατά τα λεγόμενα αντάξιος της φήμης του, που τον θέλει όμορφο, επίπονο, ιδιαίτερα τεχνικό αλλά και με φιλικό κλίμα.

Φέτος ο καιρός ήταν ιδιαίτερα καλός προς μεγάλη ευχαρίστηση των συνοδών, εθελοντών και φωτογράφων αλλά δυσκολεύοντας τους αθλητές.

Οι διαγωνιζόμενοι περίπου 50, άρχισαν με κολύμπι 2 χιλιόμετρα, απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο της νήσου Μόδι με εκκίνηση από πλωτό μέσο. Πρώτος έφτασε σε 29 λεπτά ο Γιώργος Κανάκης έχοντας επωφεληθεί και αυτός του ισχυρού θαλάσσιου ρεύματος. Η κολύμβηση ήταν μάλλον το πιο απλό. Τα 10 χιλιόμετρα τρεξίματος ήταν δύσκολα περνώντας από το φαράγγι της γλίστρας, αντιπυρικές ζώνες, και την δύσβατη ανατολική πλευρά του νησιού. Στην παραλία μοναστηρίου ήταν η ζώνη αλλαγής με το ποδήλατο. Πρώτος έφτασε ο Παπανικολάου Κωνσταντίνος που κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του αγώνα. 5ωρες και 18 λεπτά. Ο Μάρκος Πάχος γνώστης του νησιού τερμάτισε δεύτερος.

8ο X-Poros: Μία ξεχωριστή εμπειρία στο νησί του Πόρου ...

 

 

 

 

 

 

 

Αν και στην απονομή τρίτος ήταν ο κύριος Καβαλιεράτος τελικά αυθεντικός τρίτος είναι ο Δημήτρης Κακούρης. Ο Καβαλιεράτος μάλλον ακολούθησε τον επίσης γρήγορο Μουρέλο που όμως βγήκαν άθελα τους έκτος διαδρομής διανύοντας τελικά λιγότερα χιλιόμετρα. Το ίδιο είχε συμβεί στον Κακούρη παλιότερα δείχνοντας ότι ο αγώνας τελικά θέλει κάποια εμπειρία.

Ήρωας του Πόρου είναι για φέτος ο Θανάσης Βύνιας που κάλυψε την συνολική διαδρομή των 67 χιλιομέτρων σε 9 ώρες και 15 λεπτά (!). Να σημειωθεί ότι ο Θοδωρής Πετρίδης έθεσε ρεκόρ διαδρομής ποδήλατου με χρόνο κάτω των 3 ωρών για τα 50Km.

Στην μικρή διαδρομή η ομάδα από την Πάτρα προπονημένη από τον κύριο Χρονόπουλο έκανε το 1-2-3 με τους Παπαζώη, Αδαμόπουλο και Ρούβαλη.

Γυναικείες συμμετοχές υπήρχαν τρεις αλλά την πλήρη μικρή διαδρομή έκανε μόνο η Ειρήνη Χριστάκη.

8ο X-Poros: Μία ξεχωριστή εμπειρία στο νησί του Πόρου ...Γενικά οι συμμετέχοντες απήλαυσαν την ειδυλλιακή θέα προς κάθε μεριά του Σαρωνικού και τα τεχνικά μονοπάτια σε κλίμα φιλικού ανταγωνισμού. Οι συνοδοί – όσοι δεν κάλυπταν τα πολυάριθμα πόστα εθελοντών – πέρασαν ένα σαββατοκύριακο στο όμορφο νησί του Πόρου.

Η διοργάνωση θέλει να ευχαριστήσει τους πολυάριθμους εθελοντές που χωρίς εκείνους δεν θα ήταν δυνατό να γίνει οτιδήποτε ειδικά με τόσο χαμηλή τιμή συμμετοχής, το σώμα του ερυθρού σταυρού Ναυπλίου και Αθήνας που συνέβαλαν όχι μόνο στην ασφάλεια αλλά και στην διεξαγωγή του αγώνα και τους καλούς χορηγούς.

Ksports (www.ksports.gr) με τα kinky ποδηλατικά εξαρτήματα – σπόνσορας για τα φετινά μπλουζάκια X-Poros, διαμονή Golden View, Odyssey Apartments, Hotel Θεανώ, το Kouvaras Camp, Greek Sails, Sirene Blue Resort, Θεοδώρα και Μαρία δωμάτια. Για το καλό φαγητό Panorama, Όασις, Σωτήρης και Odyssey. Ενέργεια από GU.

Έπαθλα δόθηκαν από τον οίκο κοσμημάτων Φανουράκης και την Ακτίνα. Γενική υποστήριξη από τον Δήμο Πόρου για επικοινωνία και προώθηση Limaswebdesign.com, Snowguide.gr και Cyprus Sunshine Cup. Λέκκας ultimate travel για τα logistics.

Καθώς και τον Kassimatis Cycling που ευτυχώς ανέλαβε το αμιγώς ποδηλατικό σκέλος εντάσσοντας τα μονοπάτια του Πόρου στο δημοφιλές MTB Open Cup (mtb.opencup.gr) αναβαθμίζοντας τον αγώνα και προσελκύοντας ένα ευρύτερο ποδηλατικό κοινό. Όχι μονο πήγε καλά αλλά είχε από τους πιο αξιοζήλευτους χώρους εκκίνησης και τερματισμού, τον Ρωσικό Ναύσταθμο!

Δυστυχώς μια διοργάνωση με τόσο πολύπλοκη σχεδίαση όπως το X-Poros και συμμετοχή από τις χαμηλότερες στην Ελλάδα έχει δυσκολίες επιβίωσης χωρίς εξωτερικές χορηγίες. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και του χρόνου χωρίς να θυσιαστεί ο χαρακτήρας του αγώνα.

https://www.bncycling.com/wp-content/uploads/2012/09/results2012.xls

Πηγή: https://x-poros.gr/
Φωτογραφίες: Χαρούλα Στρατη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.