B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

12-13-14/10/2012 Τριήμερο φεστιβάλ downhill στα Καλάβρυτα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

1ο HELMOS TOP DOWNHILL RACE-ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ DOWNHILL

12-13-14/10/2012 Τριήμερο φεστιβάλ downhill στα Καλάβρυτα

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων διοργανώνει στις 12-13-14 Οκτώβρη, το πρώτο τριήμερο φεστιβάλ downhill, το οποίο θα κορυφωθεί με τον αγώνα downhill την Κυριακή 14/10. Οι αγώνες διοργανώνονται με την άδεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ).

Χώρος Διεξαγωγής: Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, Βαθειά Λάκκα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ:

Παρασκευή: 10:00-17:30 Ελεύθερες Προπονήσεις
Σάββατο: 10:00-11:00 Αναγνωριστική κατάβαση(πόδια), 11:00-17:30 Προπονήσεις, 10:00-18:00 Άλματα στο funbag, 19:00-Όσο θέλετε Πάρτυ.
Κυριακή: 8:30-11:00 Δοκιμαστικά-Εγγραφές, 11:00-15:00 Προκριματικά, 15:00-18:00 Αγώνας, 18:15 Απονομές στη Βαθειά Λάκκα

Η Γραμματεία θα είναι ανοιχτή για οτιδήποτε, καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος και θα λειτουργήσει στο χώρο της Βαθειας Λάκκας. Για όσους δεν έχουν προ-εγγραφεί μέχρι την Τετάρτη 10/10, ισχύει η Εγγραφή-Δήλωση συμμετοχής, την Κυριακή 14/10 και ώρα 8:30-11:00 και με επιβάρυνση 3 ευρώ. Στον ίδιο χώρο έχει προβλευθεί χώρος για τέντες(όχι σκηνές) αθλητών. Καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργεί καντίνα στο χώρο τερματισμού για καφέ, φαγητό, νερό και αναψυκτικά.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Η διαδρομή είναι τεχνική με μεγάλες κλίσεις και περιέχει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας πίστας DOWNHILL. Το μήκος είναι 2100 μέτρα. Η αφετηρία βρίσκεται στην κορυφή του Χελμού, σε υψόμετρο 2340 μέτρων. Η υψομετρική διαφορά έναρξης τερματισμού βρίσκεται 480 μέτρα πιο χαμηλά, στη θέση Βαθειά Λάκκα. Η διαδρομή θα είναι προσημασμένη και απολύτως ασφαλής προς χρήση απο το πρωί της Παρασκευής 12/10.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:

Οι ενδιαφερόμενοι θα φτάνουν εκεί με δική τους ευθύνη διαμέσου καθαρισμένου και βατού χωματόδρομου, προσημασμένου με κατευθυντήριες πινακίδες. Θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος ασφαλής χώρος στάθμευσης για τα αυτοκίνητά τους. Από εκεί κι επάνω, η μετακίνηση γίνεται αποκλειστικά και μόνο με το lift, για όλους, αθλητές και θεατές, καθώς η οδική πρόσβαση πρέπει να είναι ελεύθερη για την απρόσκοπτη και βέλτιστη δυνατή λειτουργία της οργανωτικής δομής. Η ανάβαση με το lift, με την ταχύτητα λειτουργίας που έχει επιλεγεί για τον αναβατήρα είναι λίγο πάνω από 22 λεπτά. Η σειρά προτεραιότητας χρήσης του αναβατήρα έχει ώς εξής: Προσωπικό Ασφαλείας-Ιατρικό Προσωπικό, Αθλητές, Θεατές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Οι κατηγορίες έχουν ως εξής:
JUNIOR 12 έως 18, ELITE 18 έως 35, MASTER 35+. Επίσης εάν συμμετέχουν πάνω από 6 γυναίκες θα σχηματιστεί κατηγορία. Ανήλικοι 12 έως 18 πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα για τις απαραίτητες υπογραφές.
Όλοι οι αναβάτες υποχρεούνται να κάνουν 2 επίσημες καταβάσεις προπόνησης, 1 χρονομετρημένη κατάβαση – προκριματικό και 1 χρονομετρημένη κατάβαση – Τελικό. Ο Τελικός θα κρίνει και την τελική κατάταξη.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς ασφάλειας της ΕΟΠ και να φορούν: κράνος Fullface, θώρακα, επιαγκωνιδες ,επιγονατίδες . Επίσης η χρήση του αριθμού μπροστά στο τιμόνι είναι υποχρεωτική και στις προπονήσεις.
Η μη συμμόρφωση κάποιου αθλητή με τους κανονισμούς ,δίνει το δικαίωμα στην Αγωνόδικο Επιτροπή να ακυρώσει τον αθλητή / αθλήτρια.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Online δήλωση συμμετοχής: kalavrita-ski.gr/downhill-race

Κρατήσεις και σχετικές πληροφορίες στο mail:  events@kalavrita-ski.com και στο τηλ. 6942559996.

Κρατήσεις και κόστος συμμετοχής:

12-13-14/10/2012 Τριήμερο φεστιβάλ downhill στα Καλάβρυτα

* εξαρτάται από την κατηγορία του ξενοδοχείου

Η χρήση του FUNBAG θα είναι δωρεάν για όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα. Για αναβάτες που επιθυμούν αποκλειστικά τη χρήση του FUNBAG, το κόστος ανέρχεται στα 10 Ευρώ. Επίσης, το κόστος χρήσης του lift για θεατές ανέρχεται στα 5 ευρώ.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

Θα υπάρχουν στο χώρο, ειδικευμένος χειρούργος ορθοπεδικός και υποστηρηκτικό ιατρικό προσωπικό. Εχουν εκπονηθεί ειδικό πλάνο ασφάλειας αποκομιδής τραυματία όπως επίσης και πλάνο εκκένωσης αναβατήρα σε περίπτωση βλάβης. Όλα τα επικινδυνα σημεία θα είναι προσημασμένα κατάλληλα και προστατευμένα με ειδικά στρώματα. Παράλληλα, συνοδεύονται με chicken runs. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει και safety bike, για την καλύτερη δυνατή εποπτεία της διαδρομής. Καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν κριτές, εξοπλισμένοι με σφυρίχτρες και σημαίες οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την ομαλή διέλευση των αναβατών, την τήρηση της προσημασμένης διαδρομής και την ενημέρωση σε περίπτωση ατυχήματος. Εαν, για οποιονδήποτε λόγο, υπάρξει αναβάτης που λόγω ατυχήματος, χρειάστηκε να σταματήσει, πρέπει να το αναφέρει στη γραμματεία η οποία και με τη σύμφωνη γνώμη κριτή που βρισκόταν κοντά στο συμβάν, θα του δώσει άδεια επανάληψης της προσπάθειάς του. Η φόρτωση των ποδηλάτων στον αναβατήρα γίνεται απο τους αθλητές με τη χρήση ειδικών βάσεων. Θα υπάρχει στην βάση του lift ειδικό sizechart που αφορά το ύψος της σέλλας. Όλοι οι αγωνιζόμενοι, υποχρεούνται να το τηρούν, για τη δική τους ασφάλεια. Τέλος, λόγο κανονισμών λειτουργίας του αναβατήρα, δε θα είναι εφικτό παρα μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις κάποιος(αθλητής, θεατής) να τον χρησιμοποιήσει για να επιστρέψει στον τερματισμό(για κατάβαση).

ΑΠΟΝΟΜΕΣ-ΔΩΡΑ:

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά δώρα και διπλώματα συμμετοχής. Στους τρεις πρώτους νικητές γενικής κατάταξης θα δωθούν ποδηλατικά δώρα. Θα κληρωθούν, επίσης, ανάλογα δώρα για όλους τους αθλητές αλλά και ημερήσια ski pass του Χιονοδρομικού Κέντρου  για το χειμώνα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:

Για ότι δεν προβλέπεται απο την παρούσα Προκήρυξη, αρμόδια είναι η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία αποφασίζει επι τόπου και τελεσίδικα για ότιδήποτε κληθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.