B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Bike Festival 2023: Διαδρομές και Ιστορία

Την ευκαιρία να ποδηλατήσουν σε μία περιοχή με πλούσια ιστορία θα έχουν και φέτος οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στο φετινό Bike Odyssey.

Στην περιοχή της Τιθορέας βρισκόταν από τα αρχαία χρόνια η φωκική πόλη με το ίδιο όνομα. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο οι κάτοικοι των γύρω πόλεων που καταστράφηκαν από τον περσικό στρατό του Ξέρξη κατέφυγαν σε αυτή την περιοχή και δημιούργησαν την Τιθορέα. Έπειτα από την απομάκρυνση των Περσών οι Φωκείς οχύρωσαν την πόλη τους και τμήματα του τείχους της αρχαίας πόλης θα δουν οι ποδηλάτες κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας ,από όπου επίσης περνάνε οι διαδρομές του Bike Odyssey, και συγκεκριμένα στη θέση Καλύβια έχουν ανακαλυφθεί πολλά και πολύ σημαντικά προϊστορικά μνημεία, όπως εργαλεία από τη νεολιθική εποχή και αγγεία της Μινωικής εποχής.

Όμως και η Ελάτεια που βρίσκεται στις διαδρομές του Bike Odyssey έχει πλούσια ιστορία. Σύμφωνα με το μύθο η πόλη πήρε το όνομά της από το μυθικό βασιλιά Έλατο, γιο του Αρκάδα και ήταν αυτός που ίδρυσε την πόλη. Η πόλη ανήκε στην Φωκική Συμπολιτεία και είχε κυρίαρχο ρόλο στην αρχαία Φωκίδα. Στην περιοχή της Πλατανιάς διεξάγεται πλέον κάθε χρόνο ένα διάσημο μουσικό φεστιβάλ.

Στη διαδρομή των ποδηλατών βρίσκεται και το Λευκοχώρι όπου υπάρχει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου, που είχε μετατραπεί σε οχυρό κατά των απελευθερωτικό αγώνα το 1821.

Τέλος οι ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μερικά από τα πολύ όμορφα μοναστήρια και εκκλησίες που υπάρχουν στην περιοχή, όπως την Ιερά Μονή Παναγίας και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, ενώ και το φυσικό τοπίο όλων των χωριών από τα οποία θα περάσουν είναι πανέμορφο!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.