B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Τάσεις τεχνολογίας του 2021: Πώς θα μοιάζουν τα ποδήλατα του χρόνου – αναδυόμενες τεχνολογιακές τάσεις.

Αλλαγές σε σκελετούς, ζάντες, λάστιχα και πολλά ακόμα, δίπλα σου το 2021 αλλά και το 2022.

Τάσεις τεχνολογίας του 2021: Πώς θα μοιάζουν τα ποδήλατα του χρόνου – αναδυόμενες τεχνολογιακές τάσεις.

Η σεζόν λανσαρίσματος του 2021, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Specialized, Trek, Giant και πολλές ακόμα μεγάλες εταιρείες να έχουν παρουσιάσει κουλ καινούρια ποδήλατα τις τελευταίες εβδομάδες, και να μερικές από τις βασικές τάσεις που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Δεν είναι όλες αυτές οι τάσεις καινούριες, προφανώς. Αυτό είναι το θέμα με τις τάσεις, αναπτύσσονται. Με πιο πολλές παρουσιάσεις για τις επόμενες εβδομάδες, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιες από αυτές έχουν αναπτυχθεί περισσότερο από άλλες εταιρείες.

Περισσότερη αεροδυναμική στις ‘κούρσες’

Τα περασμένα χρόνια, όλες οι μεγάλες εταιρείες είχαν μια σειρά ποδηλάτων κούρσας καθώς και μια σειρά αεροδυναμικών ποδηλάτων, διαθέσιμα για αγορά. Παρ’ όλα αυτά, οι διαφορές τους έχουν μειωθεί ακόμα περισσότερο: οι κούρσες έχουν αποκτήσει αεροδυναμικά στοιχεία ενώ τα αεροδυναμικά ποδήλατα, έχουν γίνει σαφώς ελαφρύτερα, ώστε να σας προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία και από τους δύο αυτούς κόσμους.

Αυτές οι εξελίξεις έχουν συνεχιστεί με μεγάλες εκτοξεύσεις το 2020. Η Giant, για παράδειγμα, δεν είχε ενσωματώσει αεροδυναμικά στοιχεία στην ελαφριά TCR κατηγορία της ξανά, πιστεύοντας πως αν κάποιος ήθελε να μειώσει το drag που προκαλούν τα ποδήλατα, θα επέλεγε το Propel aero bike.

Τάσεις τεχνολογίας του 2021: Πώς θα μοιάζουν τα ποδήλατα του χρόνου – αναδυόμενες τεχνολογιακές τάσεις.

Όταν όμως, τον προηγούμενο Απρίλη ανακοινώθηκε το ‘2021 TCR Advanced, η  Giant είπε: ‘Το νέο TCR κάνει ένα άλμα προς στην αεροδυναμική. Εδώ είναι που μπορούμε να δούμε το κέρδος του σε αυτό τον τομέα, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.’.

Επίσης επισήμανε: ‘Κάθε σωλήνας είναι αναλυμένος, κατασκευασμένος αλλά και δοκιμασμένος για να δημιουργεί έναν σκελετό σε σαφώς λιγότερο  drag σε μεγαλύτερες γωνίες εκτροπής. Το αποτέλεσμα είναι ένα TCR που είναι γρηγορότερο από ποτέ σε σπριντς και ατομικές προσπάθειες.’.

‘Καλώδια σε κοινή θέα, είναι απαγορευτικό’

Ντίζες και σωληνάκια, περασμένα από μέσα στο σκελετό, ήταν ‘αναγκαστικό’ εδώ και πολλά χρόνια και δεν υπάρχει κάτι νέο στο να τα ‘κρύψουν’ μέσα στο τιμόνι και στο λαιμό, αλλά αρχίζει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.

Σήκωσε μερικά βλέμματα το γεγονός ότι η Giant αποφάσισε να αφήσει καλώδια και σωληνάκια εκτεθειμένα ανάμεσα στο τιμόνι, το λαιμό και το πιρούνι. Το νέο TCR, σχολιάστηκε από κάποιους αναγνώστες πως είναι παλιομοδίτικο, ενώ η Giant απάντησε πως πήραν αυτή την απόφαση ώστε να κάνουν απλοϊκές τις αλλαγές τους.

Πηγή: road.cc

Τάσεις τεχνολογίας του 2021: Πώς θα μοιάζουν τα ποδήλατα του χρόνου – αναδυόμενες τεχνολογιακές τάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.