B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Lockdown και ποδήλατο: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται!

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στην εποχή του Lockdown; Ποιοι είναι οι περιορισμοί αλλά και οι ευκαιρίες για… lockdown και ποδήλατο;

Lockdown και ποδήλατο: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται!

Είναι προφανές πως τα περιοριστικά μέτρα έχουν ληφθεί, σε όλες τις χώρες για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας και να προφυλάξουν τα εθνικά συστήματα υγείας από την πιθανότητα να μην είναι σε θέση πλέον να εξυπηρετούν ασθενείς.

Γι’ αυτό και απαιτείται – προφανώς – σεβασμός και τήρηση των μέτρων αυτών.

Όμως η άσκηση, ελεγχόμενα και σύμφωνα με τους κανόνες, επιτρέπεται και όχι μόνο δεν περιορίζει αλλά πιθανώς και ευνοεί το ποδήλατο!

Προκειμένου να απαντήσουμε σε ερωτήσεις και να λύσουμε πιθανές απορίες, συγκεντρώσαμε τις ανακοινώσεις εκείνες της πολιτείας που απαντούν σε κάθε ερώτημα:

Η άσκηση επιτρέπεται, υπό προϋποθέσεις και με την αποστολή αντίστοιχου μηνύματος:

SMS κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαία απόστασης του ενάμισι (1,5)μέτρου. Καθώς και μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων,εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.

Τι απαγορεύεται; Η άθληση σε γκρουπ ή ομάδες, χωρίς να έχει αποσταλεί προηγουμένως μήνυμα.

Προσοχή: Σε κάθε μετακίνηση οι πολίτες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο

Το SMS στο 13033 πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6

Lockdown και ποδήλατο: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται!

Τι γίνεται με την μετακίνηση από δήμο σε δήμο;

Δεν απαγορεύεται από τις οδηγίες – η μη μετακίνηση από δήμο σε δήμο αφορά μόνο στη σίτιση αδέσποτων – οπότε, επιτρέπεται.

Προφανώς, το να ξεκινήσει κάποιος από την Αθήνα και να φτάσει για ποδήλατο… στη Θήβα, δεν είναι ιδιαιτέρως… κομψό!

Lockdown και ποδήλατο: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται!

Κίνηση κατά τις νυχτερινές ώρες

Κυκλοφορία μεταξύ 21:00 – 05:00 θα πραγματοποιείται όπως τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας αφού σταλεί μήνυμα στο 13033 ή με την επίδειξη εντύπων μετακίνησης και όπως έχει ήδη διαμηνυθεί αυτές τις ώρες οι έλεγχοι από τις αρχές θα είναι εντατικοί. Ειδικότερα θα επιτρέπεται για λόγους εργασίας, με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς SMS, υγείας (SMS κωδικός 1) και ατομική άσκηση ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο (SMS κωδικός 6).

Συμπεράσματα

Επιτρέπεται η ποδηλασία, σε λογικές αποστάσεις από το σπίτι και ανά δύο, μόνο αφού έχει αποσταλεί μήνυμα και όλες τις ώρες της ημέρας.

Καλό είναι – για την εικόνα του ποδηλάτου αλλά και για την ουσία των μέτρων – να αποφεύγουμε τις υπερβολές κατά την άσκηση. Να αποφεύγουμε τις πολύωρες, μακρινές προπονήσεις, να αποφεύγουμε τις ποδηλατικές παρέες και να απολαμβάνουμε το γεγονός πως, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε αυτό που αγαπάμε.

Υπομονή και καλή δύναμη σε όλους! Δείτε το lockdown ως μια ευκαιρία να περιοριστεί η πανδημία, να βελτιώσετε τη διατροφή σας, να κάνετε προγράμματα ενδυνάμωσης στο σπίτι και μικρές, στοχευόμενες προπονήσεις καθημερινά!

Πηγή: mbike.gr

Lockdown και ποδήλατο: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.