B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Le Tour 9η μέρα: Νίκη και φανέλα σε Σλοβένους

Η 9η μέρα του Γύρου Γαλλίας έφερε μάχες, αλλαγές και πρωτιές!

Le Tour 9η μέρα: Νίκη και φανέλα σε Σλοβένους

Ξεκίνησαν 168 ποδηλάτες για μια δύσκολη μέρα στα Πυρηναία. Ο κάτοχος της πουά φανέλας, Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale) ολοκλήρωσε πρώτος την πρώτη ανάβαση. Αμέσως μετά ο Marc Hirschi (Sunweb) ξεκίνησε τη δική του επίθεση. Αρχικά δε σχηματίστηκε κάποιο γκρουπ κι έτσι ο Hirschi συνέχισε μόνος την προσπάθεια του. Πιο πίσω, στο peloton ο Fabio Aru (UAE) αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και ο Thibaut Pinot (Groupama FDJ) ο οποίος δυσκολεύεται πολύ από τον τραυματισμό στη μέση του την 1η μέρα του Γύρου, ξεκίνησε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τους αθλητές της ομάδας του.

Le Tour 9η μέρα: Νίκη και φανέλα σε Σλοβένους

Με 90 χιλιόμετρα αλλά και δύσκολες αναβάσεις να απομένουν, σχηματίστηκε ένα γκρουπ καταδίωξης του Hirschi από τους Davide Formolo (UAE), Omar Fraile (Astana), Jonathan Castroviejo (Ineos), David Gaudu και Sébastien Reichenbach (Groupama-FDJ), Warren Barguil (Arkea), Dani Martinez (EF) και Lennard Kämna (Bora). Ο Hirschi ολοκλήρωσε και την ανάβαση στο col du Soudet έχοντας προβάδισμα σχεδόν 2 λεπτά από τον David Gaudu και 4 λεπτά μπροστά από το γκρουπ της κίτρινης φανέλας στο οποίο πρωτοπόρος ήταν ο Primoz Roglic ενώ ο κάτοχος της φανέλας, Adam Yates είχε μείνει χωρίς βοηθούς. Απέμεναν 45 χιλιόμετρα για τον τερματισμό, ο Hirschi με διαφορά 4,5 λεπτά συνέχιζε μόνος του και ενώθηκαν αρκετοί αθλητές σε μια νέα προσπάθεια καταδίωξης. Ο Van Aert κράτησε έναν πολύ δυνατό ρυθμό μειώνοντας τη διαφορά από τον Hirschi ενώ ο Tadej Pogacar ανέβασε το ρυθμό στην ανηφόρα, δυσκολεύοντας κυρίως τον Adam Yates που δε μπόρεσε να ακολουθήσει.

Le Tour 9η μέρα: Νίκη και φανέλα σε Σλοβένους

Οδηγώντας πολύ καλά και στην κατηφόρα, ο Hirschi μπήκε στο τελευταίο, φλατ κομμάτι με διαφορά 25 δευτερόλεπτα από τους Roglic, Landa, Bernal και Pogacar. Έχοντας ποδηλατήσει μόνος του για 88 χιλιόμετρα, δεν κατάφερε να απαντήσει στο ρυθμό τους και τον έφτασαν στα 2 τελευταία χιλιόμετρα. Έκανε μία τελευταία προσπάθεια ανοίγοντας το sprint στον τερματισμό αλλά οι Pogacar και Roglic τον πέρασαν. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Pogacar στο Γύρο της Γαλλίας ενώ έγινε και ο νεαρότερος νικητής etape του αγώνα. Ο συμπατριώτης του Primoz Roglic τερματίζοντας 2ος συμπλήρωσε το 1-2 για τη Σλοβενία ενώ πήρε και την κίτρινη φανέλα, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στο συγκεκριμένο etape είχε κερδίσει ο Roglic πριν 2 χρόνια. Ο Marc Hirschi κέρδισε το ενδιάμεσο sprint αλλά η πράσινη φανέλα παραμένει στον Peter Sagan. Η πουά φανέλα παραμένει στον Benoit Cosnefroy, η λευκή φανέλα στον Egan Bernal ενώ καλύτερη ομάδα είναι πλέον η Movistar. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα κόκκινα του πιο επιθετικού αθλητή της μέρας, πήρε ο Marc Hirschi (Sunweb).

Le Tour 9η μέρα: Νίκη και φανέλα σε Σλοβένους

Πηγή: ert.gr

Le Tour 9η μέρα: Νίκη και φανέλα σε Σλοβένους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.