B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Brompton X Chpt3: δια χειρός David Millar

Τι συμβαίνει όταν ένας X-Pro αναλαμβάνει τη σχεδίαση ενός Brompton; Μα φυσικά ένα φινετσάτο folding ποδήλατο πόλης έτοιμο για όλα!

Brompton X Chpt3: δια χειρός David Millar

 

Το όνομα της Brompton αποτελεί συνώνυμο της βρετανικής φινέτσας και της ευχρηστίας. Λίγο η υψηλή ποιότητα που διασφαλίζει η «Made in London» κατασκευή του, λίγο η πανέξυπνη σχεδίαση με τους 16άριδες τροχούς το καθιστούν ένα από τα πιο αποδοτικά και στιλάτα ποδήλατα για αστική μετακίνηση της αγοράς.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η βρετανική εταιρεία εμπλουτίζει την γκάμα της με limited εκδόσεις που δίνουν την ευκαιρία στους πελάτες και τους υποψήφιους αγοραστές να ξεχωρίσουν ακόμα περισσότερο.

Brompton X Chpt3: δια χειρός David Millar

Δια χειρός David Millar

Η τελευταία προσθήκη της Brompton έρχεται δια χειρός David Millar. Ο βρετανός πρώην αθλητής του World Tour ανέλαβε μέσα από την εταιρεία του Chpt3 τη σχεδίαση του ποδηλάτου ούτως ώστε να το προσαρμόσει στις δικές του ανάγκες: «Είναι πραγματική απόλαυση η οδήγησή του, δεν γίνεται να μη χαμογελάσω κάθε φορά που το καβαλάω. Είναι το ποδήλατο που λαμβάνει τις περισσότερες φιλοφρονήσεις από όλα όσα έχω στην κατοχή μου, συμπεριλαμβανομένων πολλών αγωνιστικών superbikes. Αυτό και μόνο λέει πολλά…»

Brompton X Chpt3: δια χειρός David Millar

Ο David Millar φρόντισε, σαν γνήσιος «roadie», το βάρος του ποδηλάτου να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Γι’ αυτό το λόγο επίλεξε την τιτανίου έκδοση του Brompton με το συνολικό βάρος να ανέρχεται μόλις στα 10,3 κιλά!

Ελαφρύ και γρήγορο!

Φυσικά, εκτός από το βάρος του πλαισίου, σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν δεχθεί και τα περιφερειακά εξαρτήματα, όπως και η «μικροανάρτηση».

Τα ελαστικά έχουν αντικατασταθεί με μια ειδική «skinwall» έκδοση του μοντέλου One της Schwalbe – σε φάρδος 35mm – ώστε να μειωθεί η αντίσταση κύλισης και να βελτιωθεί η οδηγική συμπεριφορά του ποδηλάτου.

Brompton X Chpt3: δια χειρός David Millar

Στην οδηγική συμπεριφορά προσθέτει και η αντικατάσταση της οπίσθιας «μικροανάρτησης» με μία πιο σκληρή σε κόκκινο χρώμα.

Στον βωμό του βάρους και της πιο επιθετικής εικόνας έχουν «θυσιαστεί» οι λασπωτήρες του Brompton. Κατά πόσο θα εκτιμηθεί αυτή η κίνηση από τους βρετανούς πελάτες της εταιρείας είναι ένα ερώτημα…

Brompton X Chpt3: δια χειρός David Millar

Η τελική αναβάθμιση του David Millar εντοπίζεται στη σέλα του ποδηλάτου. Τη θέση της Brooks έχει πάρει μία ειδική έκδοση της Fabric Scoop Titanium στο σχέδιο Devesa της Chpt3.

Ο CEO της Brompton, κος Will Butler-Adams, θέλησε να τονίσει τον προσανατολισμό του νέου Brompton: «Με τη δημιουργία του Brompton X Chpt3 θέλουμε να παροτρύνουμε αυτούς που προπονούνται στα βουνά το ΣΚ να εξακολουθήσουν να κάνουν πετάλι όλη την εβδομάδα με ένα αποδοτικό ποδήλατο που ταιριάζει στο αστικό τοπίο οπού ζούμε οι πιο πολλοί από εμάς».

Το Brompton X Chpt3 θα παραχθεί σε 1000 μόνο κομμάτια.

 

Πηγή: mbike.gr

 

Brompton X Chpt3: δια χειρός David Millar

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.