B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Γύρος Γαλλίας 2018: O Omar Fraile νικητής του 14ου ετάπ

Ο Ισπανός αναβάτης της Astana Omar Fraile Matarranz πέτυχε σήμερα τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του ενώ τίποτα δεν άλλαξε στην πρώτη τριάδα της γενικής κατάταξης.

Γύρος Γαλλίας 2018: O Omar Fraile νικητής του 14ου ετάπ

Σε ένα ανηφορικό ετάπ 188 χιλιομέτρων, από το Saint Paul Trois Chateaux στο Mendes, ήταν ο Ισπανός Omara Fraile που πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού πετυχαίνοντας την πρώτη μεγάλη νίκη της καριέρας του, συνεχίζοντας την παράδοση των άλλων δύο Ισπανών σπρίντερ,  του Marcos Serrano το 2005 και Rodriguez το 2010, που έχουν επίσης κερδίσει στο Mendes.

Στους 152 πλέον έχουν φτάσει οι αθλητές που αγωνίζονται ακόμη στο Γύρο Γαλλίας και όλοι ξεκίνησαν σχετικά γρήγορα ενώ οι πλάγιοι άνεμοι τους ανάγκασαν από νωρίς να σχηματίσουν «βεντάλιες» προκειμένου να προφυλαχθούν από τον αέρα.

Οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί δημιούργησαν μια υπέροχη εικόνα – ειδικά στις λήψεις από το ελικόπτερο – ενώ η άμεση αντίδραση της Team SKY, εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά.

Οι αθλητές της γενικής κατάταξης κινήθηκαν αρκετά προσεχτικά, ελέγχοντας πάντα την κατάσταση αλλά χωρίς να παίρνουν ρίσκα.

Επιθετική ήταν η στάση του Alaphilippe, ο οποίος ήδη από τη στιγμή της εκκίνησης προσπάθησε να κάνει ξεκόλλημα αλλά επέστρεψε στο πελοτόν όταν κανείς δεν τον ακολούθησε. Όσο όμως το ετάπ εξελισσόταν συνέχιζε να βρίσκεται μπροστά κερδίζοντας πόντους σε κάθε ευκαιρία…

Περίπου 50 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, το πελοτόν, το οποίο οδηγούσε με σταθερότητα η Team SKY, βρισκόταν περίπου 13 λεπτά πίσω από τους προπορευόμενους.

Στα 35 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, ο Stuyven βρισκόταν μόνος μπροστά έχοντας δημιουργήσει διαφορά 1’40’’ από το γκρουπ που τον κυνηγούσε με τον Gilbert να δίνει το ρυθμό. Το πελοτόν κινιόταν σταθερά, με τη διαφορά να έχει φτάσει σχεδόν στα 20 λεπτά πια.

Πλησιάζοντας την τελευταία κάθοδο στο La Croix Neuve, ο Fraile ήταν ο πρώτος που πλησίασε τον Stuyven ενώ ο Alaphilippe, πάντα φορώντας την πουά φανέλα, προσπάθησε να ακολουθήσει αλλά δεν κατάφερε να πιάσει τον Ισπανό και τελικά τερμάτισε δεύτερος, πίσω από τον Fraile. Ο Stuyven τερμάτισε τρίτος ενώ ο Sagan – που στο μεταξύ είχε κερδίσει και μερικά ενδιάμεσα σπριντ – τέταρτος.

Οι πρωταγωνιστές της Γενικής Κατάταξης – Roglic, Froome, Dumoulin, Thomas – τερμάτισαν περίπου 18 λεπτά αργότερα!

Το 15ο ετάπ, είναι επίσης ανηφορικό, από το Millau στο Carcassonne, με το Pic de Nore να συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στο Γύρο Γαλλίας και προβλέπεται άλλη μια σκληρή μέρα πριν τη δεύτερη ημέρα ξεκούρασης, που θα είναι τη Δευτέρα και θα δώσει στους αθλητές την ευκαιρία να… πάρουν μια ανάσα πριν την τελική εβδομάδα του Γύρου Γαλλίας.

Πηγή: mbike.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γύρος Γαλλίας 2018: O Omar Fraile νικητής του 14ου ετάπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.