B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Εκτόξευση των πωλήσεων ποδηλάτου στην Ελλάδα

imagesΑπόρροια της οικονομικής κρίσης, στροφή σε ένα οικολογικό τρόπο μεταφοράς ή υιοθέτηση πιο υγιούς τρόπου ζωής με περισσότερη άθληση στην καθημερινότητά μας; Είτε είναι ένα απ όλα τα παραπάνω είτε συνδυασμός τους, η Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα  που κάνει στροφή στη χρήση του ποδηλάτου με την αγορά των δικύκλων να φτάνει τις 320.000 από το 2012, ενώ η αντίστοιχη των αυτοκινήτων μόλις τις 58.000.

Η χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς αποτελεί πλέον δημοφιλή επιλογή καθώς οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας οδηγούν σε λύσεις που θα βλάπτουν λιγότερο τη τσέπη ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν και άλλα οφέλη όπως η γρήγορη μετακίνηση, η μηδαμινή επιβάρυνση του περιβάλλοντος  και η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας σε καθημερινό επίπεδο.   

Η Ελλάδα δεν αποτελεί όμως ευτυχώς τη μοναδική χώρα όπου η χρήση του ποδηλάτου αυξάνεται όλο και περισσότερο χρόνο με το χρόνο. Μετά την Λιθουανία που πρωτοστατεί, ακολουθούν άλλες 22 χώρες, ενώ μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο όπου και οι πωλήσεις των αυτοκινήτων είναι μεγαλύτερες από αυτές των ποδηλάτων.  

Μετά από πολλές δεκαετίες όπου η χρήση του ΙΧ πρωταγωνιστούσε,  η πανευρωπαϊκή στροφή στη χρήση του ποδηλάτου εκδηλώνεται με ραγδαία και απότομη αύξηση αποτελώντας πραγματικά μοναδικό φαινόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.