B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Απαγόρευση του ποδηλάτου στην Καλκούτα

Μπορεί στην Ελλάδα το ποδήλατο να έχει  μπει στη ζωή μας δυναμικά τον τελευταίο κυρίως χρόνο, σε άλλα μέρη του κόσμου όμως η χρήση του είναι τόσο ευρέως διαδεδομένη που ρυθμίζει την καθημερινότητα των ανθρώπων πολλά χρόνια τώρα. Η Ινδία αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα χώρας όπου το ποδήλατο αποτελεί ένα από τα πιο βασικά μέσα μετακίνησης. Είναι τόσος μεγάλος δε ο αριθμός των δικύκλων που κυκλοφορεί στην Καλκούτα συκεκριμέναindia_12, που η αστυνομία αποφάσισε να επιτρέψει τη χρήση τους μόνο τα απογεύματα, οπότε και τα καταστήματα  και οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει, έτσι ώστε να μην προκαλείται πρόβλημα στη ροή των μηχανοκίνητων στους κεντρικούς δρόμους.

Και ενώ στην Ευρώπη λοιπόν το ποδήλατο αποτελεί μια από τις καλύτερες εναλλακτικές στην καθημερινή μας μετακίνηση και χαιρόμαστε που τείνει να γίνει συνήθεια, στην Ινδία γίνεται προσπάθεια για το ακριβώς αντίθετο. Να χρησιμοποιήσουν δηλαδή οι άνθρωποι περισσότερο το ΙΧ τους και ν’ αφήσουν το ποδήλατό τους στο σπίτι. Όπως είναι φυσικό, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις. Ακτιβιστές και περιβαλλοντολόγοι χαρακτήρισαν την απόφαση απαράδεκτη και ζήτησαν την ανάκλησή της.

Είναι πραγματικά αδιανόητο πως σε μια χώρα όπου το ποδήλατο χρησιμοποιείται ακόμα και για την καθημερινή διανομή γάλατος και εφημερίδων να επιβάλλεται η περιορισμένη χρήση του, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων που σίγουρα δε θα βοηθήσουν  στην αποσυμφόρηση των δρόμων και στη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.