B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

X-EVENT λίμνη Λάδωνα 2013

Δελτίο τύπου
 
X-EVENT-limni-ladona-2013-98

Στο μαγευτικό περιβάλλον της τεχνητής λίμνης του Λάδωνα έγινε ο μονοήμερος αγώνας ορεινού τριάθλου με την ονομασία X-EVENT λίμνη Λάδωνα 2013, την Κυριακή 07/07/2013.

Ο αγώνας έγινε με την χορηγία και υποστήριξη του δήμου Γορτυνίας.

Περιλάμβανε  500 μέτρα κολύμπι στην λίμνη κατόπιν 29,3 χιλιόμετρα ορεινή ποδηλασία και στο τέλος 9,4 χιλιόμετρα ορεινό τρέξιμο χωρίς διάλειμμα χρόνου μεταξύ των αθλημάτων.

Η διαδρομή έβγαζε μήκος  αθροιστικά 39 χιλιόμετρα και συνολική θετική υψομετρική διαφορά 760 μέτρα.

Υπήρχε η δυνατότητα στον αγώνα να κάνει κάποιος τις διαδρομές ατομικά ή σε ομάδα των δυο ή τριών ατόμων με την μορφή σκυταλοδρομίας και συνολικά συμμετείχαν 36 αθλητές και αθλήτριες.

Οι διαδρομές του ήταν  σχεδιασμένες έτσι ώστε  μπορούσε να συμμετέχει με άνεση  ένας  αρχάριος ή μέσος αθλητής αλλά μπορούσε  ταυτόχρονα να τεστάρει την πορεία της προετοιμασίας του και ο  έμπειρος τριαθλητής.

Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα ήταν η παραλία κοντά στο φιλόξενο ταβερνάκι της κυρίας Κανέλας στην παραλία της λίμνης του Λάδωνα που απέχει 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό Μουριά.

Η εκκίνηση δόθηκε το πρωί της Κυριακής στις 09:30 σε μια ηλιόλουστη μέρα με το αγώνισμα της κολύμβησης.

Πρώτος βγήκε από το νερό ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ με τον εκπληκτικό χρόνο των 00:06΄:43΄΄.

Στην συνέχεια η μάχη άναψε για τα καλά με τον ΣΤΑΜΑΤΗ ΡΩΜΑ να περνάει μπροστά στο ποδήλατο σε μια γρήγορη διαδρομή, που σε κάποιες κατηφόρες οι ταχύτητες των αναβατών ξεπερνούσαν τα 60 χιλιόμετρα.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ διαρκώς  κυνηγούσε κερδίζοντας έδαφος και τελικά πέρασε στο τρέξιμο ξανά στην πρώτη θέση, κερδίζοντας αυτόν τον απαιτητικό αγώνα με συνολικό χρόνο 02:08΄:07΄΄

Δεύτερος τερμάτισε ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΡΩΜΑΣ  με 02:08΄:33΄΄  και τρίτος ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ με 02:28΄:45΄΄ .

Στις ομάδες τερμάτισε πρώτη η ομάδα των Πολύζου Θωμά με Μπάκουλη Δημήτρη με χρόνο 02:57΄:30΄΄.

Στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η Στάμου Αγγελική με χρόνο 03:37΄:47΄΄.

Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που βοήθησαν στην γραμματεία, τον Πολιτιστικό σύλλογο Μουριωτών που βοήθησαν ως κριτές και δείκτες. Την κ. Κανέλλα για την φιλοξενία της και τα νόστιμα φαγητά της.

Την εταιρεία ecoaction και τον Κώστα Μιχαλόπουλο που παρείχαν τα σκάφη για την ασφάλεια των αθλητών στην λίμνη. Το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού του κλιμακίου Τρίπολης.

Επίσης τις εταιρείες:3ΑΘΛΟ Ποδήλατα Εξοπλισμός Εξόρμηση, BIZART GALLERIES, Natura Pharm, για τη μερική χορηγία τους σε υλικά του αγώνα.

Την εταιρεία @care με την ελληνική μπάρα ενέργειας  Wish bar , την εταιρεία chiquita και τον Ζαφείρη Καγιόπουλο με την νέα ενεργειακή μπάρα Solo energy bars που είχαν φροντίσει για την ενέργεια των αθλητών καθώς και τα νερά Βίκος.
Ευχαριστούμε επίσης το «This is radio» ένα ιντερνετικό ραδιόφωνο με μεγάλη ακροαματικότητα  στην Αθήνα,  που μετέδωσε ζωντανά τον αγώνα  από την λίμνη Λάδωνα.

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα.

Δείτε φωτογραφίες του αγώνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.