B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

KILIAN’S CLASSIK 2013

Δελτίο Τύπου
 
2

 

 

 

 

 

 

 

Το  ‘Kilian’s Classik έχει γίνει πλέον θεσμός για τους αθλητές της Salomon δίνοντάς τους μία ευκαιρία για ένα διάλλειμα ενεργητικής αποκατάστασης μετά από τους ανοιξιάτικους αγώνες αλλά και μία καλή προετοιμασία πριν τους μεγάλους καλοκαιρινούς!

Ευκαιρία για να χαλαρώσει το μυαλό, να μοιραστούν εμπειρίες, εξερευνώντας παράλληλα τα υπέροχα μονοπάτια γύρω από το πανέμορφο Font Romeu, στα Γαλλικά Πυρηναία.

Η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι φέτος προσκλήθηκαν νέοι αθλητές από έξι χώρες να συμμετάσχουν και να μοιραστούν την εμπειρία τους. Υπό την καθοδήγηση του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης θα δουλέψουν μαζί με τους ελίτ αθλητές στις δοκιμές νέων ρούχων, παπουτσιών και σακιδίων που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον. Παράλληλα θα έχουν όλο το χρόνο να συζητήσουν οποιαδήποτε προπονητική απορία, να ακούσουν εμπειρίες από αγώνες σε όλο τον κόσμο και φυσικά να προπονηθούν παρέα με τους καλύτερους αθλητές ορεινού τρεξίματος στον κόσμο. Εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη και φυσικά θα τους δώσει το κίνητρο να είναι αυτοί στο μέλλον οι πρωταγωνιστές στην Παγκόσμια σκηνή!

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με θερμά λουτρά για χαλάρωση, γνωριμία και μία παρουσίαση με όμορφα βίντεο που σε προδιαθέτουν για τρέξιμο!

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ

Το πρωινό της δεύτερης μέρας ξεκίνησε με μία δύσκολη ανάβαση 1200 μέτρων σε μία κορυφή πολύ κοντά στο Font Romeu, ακολούθησε ένα τεχνικό μονοπάτι κατά μήκος της κορυφογραμμής και τελείωσε με μία γρήγορη κατάβαση. Οι νέοι αθλητές δοκίμασαν τα πρωτότυπα και έδωσαν τη γνώμη τους στους υπεύθυνους του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης.

Το απόγευμα περιλάμβανε περισσότερες δοκιμές και τρέξιμο στα μονοπάτια γύρω από το χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 1800 μέτρων!

Η μέρα τελείωσε με το απαραίτητο δείπνο και ευκαρία για χαλάρωση συζητώντας τις περιπέτειες της μέρας!

 

ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ

Η τρίτη μέρα ξεκίνησε με μία ανάβαση στα 2750 μέτρα όπου ο πολύ δυνατός αέρας στην κορυφή δημιούργησε τις κατάλληλες συνθηκές για δοκιμή των αντιανεμικών!

Κατεβαίνοντας από την κορυφή ήταν ευκαιρία να δοκιμαστούν διάφορες τεχνικές κατάβασης. Το πεδίο έιχε όλων των ειδών τις κλίσεις και περιελάμβανε ακόμη και  χιονούρα όπου ο καθένας αυτοσχεδίασε ώστε να παραμείνει όρθιος!

Ακολούθησε φωτογράφηση με προιόντα που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη σαιζόν και το απόγευμα μάθημα τεχνικής σε ανηφόρα όπου ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ορεινών αγώνων, Jonathan Wyatt, εξήγησε στους νέους πως να εκμηδενίζουν τις υψομετρικές. Δοκιμάστηκαν διάφορες τεχνικές ανάβασης και η μέρα τελείωσε με έναν αγώνα σε ανηφόρα!

 

ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ

Η τέταρτη μέρα ξεκίνησε με μία σκληρή δοκιμασία κατάβασης μετά από ένα μάθημα με τον καλύτερο στο είδος, Kilian Jornet! Η παρουσία των μικρών παιδιών της περιοχής γέμισε όλους με ενέργεια και ενθουσιασμό! Ακολούθησε προπόνηση μαζί με τα παιδιά όπου όλοι οι αθλητές έτρεξαν μαζί τους στη κυκλική διαδρομή των 2 χιλιομέτρων. Διάλειμμα για ένα σνακ κάτω από τον καταγάλανο ουρανό και αμέσως μετά φωτογράφηση με τα νέα χρώματα της S-Lab σειράς στα πανέμορφα Πυρηναία.

 

ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ

Οι αγώνες των 25 και 45 χλμ του Σαββάτου απαιτούν κάποια ξεκούραση έτσι η σημερινή μέρα περιλαμβάνει ένα πρωινό χαλαρό τρέξιμο παρέα με ντόπιους αθλητές, κουβεντούλα και χαλάρωση.

 

ΕΚΤΗ ΜΕΡΑ

Μέρα αγώνων και σίγουρα είναι κάτι περισσότερο από τη συμμετοχή. Όλη η ομάδα της Salomon είναι εκεί να μοιραστεί το πάθος της για το ορεινό τρέξιμο και με τον πιο απλό δρομέα. Για πρώτη φορά όλοι οι ελίτ αθλητές ξεκίνησαν τελευταίοι, 2 λεπτά μετά τον τελευταίο αθλητή, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να τρέξουν έστω και για λίγα μέτρα παρέα με τους ελίτ τη στιγμή που τους προσπερνούσαν!

Νικητές στη διαδρομή των 45 χλμ οι Kilian Jornet, Greg Vollet και Zait El Malik όπου τερμάτισαν παρέα με χρόνο 4:21:00. Στη μικρότερη των 25 χλμ ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος νικητής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με χρόνο 2:08:18, δεύτερος ο Romain Maillard με χρόνο 2:19:35 και τρίτος ο Gerald Moutiapoulle με χρόνο 2:20:28. Όπως μας είπε ο Δημήτρης «Ήταν κάτι πολύ διαφορετικό να ξεκινήσουμε τελευταίοι αλλά και πολύ κουραστικό αφού οι προσπεράσεις στο στενό, ανηφορικό μονοπάτι δεν ήταν ότι ευκολότερο! Ευχαριστήθηκα τον αγώνα και παρά τα πολλά χλμ που είχαμε τρέξει μέσα στην εβδομάδα, η οποία ήταν αμέσως μετά τον Olympus Marathon, είχα πολύ καλή αίσθηση»

 

ΕΒΔΟΜΗ ΜΕΡΑ

Η τελευταία μέρα είχε τον Κάθετο αγώνα των παιδιών στο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής. Ακόμη μία ευκαιρία να δούμε το πάθος των μικρών αθλητών και σίγουρα κάπου ανάμεσά τους βρίσκονται οι αυριανοί πρωταθλητές!

Ώρα αποχαιρετισμών και ευχαριστιών από όλους σε όλους για την υπέροχη εβδομάδα και τις εμπειρίες που απλόχερα μοιράστηκαν!

46 47

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.