B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Οι Αθλητές της MBike-BH Racing Team τάσσονται κατά του ντόπινγκ.

 
Συνέντευξη του Γιώργου Αμπεριαδη, ιδιοκτήτη της ομάδας
 Συνέντευξη στο Κωστή Ξηρογιαννη
Φώτο: Κάλλια Ροσολήμου
 
Οι Αθλητές της MBike-BH Racing Team τάσσονται κατά του ντόπινγκ.

  Πότε ξεκίνησε η ομάδα και πόσα μέλη έχει?

Η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά που μας πέρασε το 2012 με 10 μέλη και αυτή τη στιγμή αποτελείται από το Λάζαρο Ψωμόπουλο, Βάσω Λαζοπούλου και το Γιάννη Σκόρδα.

Ποια είναι τα σχέδια για τη νέα σεζόν σκέφτεται η ομάδα να αγωνιστεί στο εξωτερικό?

Η ομάδα θα ασχοληθεί με το ΜΤΒ αλλά και με το τριαθλο ενώ προπονητής θα είναι ο Βασίλης Κρομμυδας. Για αγώνες είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε που θα συμμετέχουμε ,υπάρχει και σκέψη για το εξωτερικό

Πως γίνεται κανείς μέλος της ομάδας?

Το βασικό είναι το ήθος του Αθλητή. Εμείς θέλουμε παιδιά με πολύ καλούς χαρακτήρες. Έχουμε ήδη τη πρωταθλήτρια Βάσω Λαζοπούλου έχουμε το Γ Σκόρδα αθλητή βάθρου και από εκεί και πέρα θα πλαισιωθούν από πολύ καλούς χομπιστες. Δημιουργήσαμε μια ομάδα για τη χαρά του αγώνα και όχι για να κερδίζουμε όλες τις πρώτες θέσεις

Οι Αθλητές της MBike-BH Racing Team τάσσονται κατά του ντόπινγκ.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας?

Στον αγώνα στη Σφενδαμη, η Βάσω ήταν πρώτη στις γυναίκες, Ο Λάζαρος που πήρε μέρος στο ορεινό τρέξιμο και στο ΜΤΒ βγήκε 2ος στη γενική και ο Γιάννης ο Σκόρδας 5ος γενικής  στο ΜΤΒ

Πως βλέπετε το μέλλον στην αθλητική ποδηλασία? Υπάρχει ανάπτυξη? Η οικονομική κρίση βοηθάει?

Η ομοσπονδία δε ξέρω πόσο βοηθάει. Όσο αυξάνονται οι συμμετοχές στους open αγώνες ΜΤΒ Ή τριαθλου που για παράδειγμα έχουμε 300 συμμετοχές, σε μια χώρα που η ποδηλασία τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει τότε ναι θα έχουμε ανάπτυξη.

Πάντα μετά από μια μεγάλη κρίση η ποδηλασία αναπτύσσεται. Στη Δανία με τη πετρελαϊκή κρίση του 1973 μπήκε ο σπόρος και αναπτύχθηκε. Έτσι γίνεται παντού

Αν ένας αθλητής σας πιαστεί ντοπαρισμένος τι θα κάνατε?

 Θα έφευγε από την ομάδα την άλλη μέρα. Δε θα το συζήταγα καν Έχω τόση μανία με το αντιντόπινγκ που ενώ έχανα χρήματα  για πολλά χρόνια δεν έβαζα στα καταστήματα μου συμπληρώματα διατροφής. Ο αθλητισμός είναι γλέντι.

Από την άλλη, το οικονομικό κίνητρο και οι υποχρεώσεις των αθλητών απέναντι στους χορηγούς ωθούν τους αθλητές στο ντόπινγκ, τη γνώμη έχετε? Εσείς θέτετε συγκεκριμένους στόχους στους αθλητές σας?

Έτσι είναι. Όμως πρέπει κάποια στιγμή οι αθλητές να καταλάβουν ότι το σημαντικό στον αθλητισμό δεν είναι η επίδοση είναι ο συναγωνισμός. Αν κάποιος τρέξει μόνος του με το ποδήλατο γρήγορα, το καταλαβαίνει ο άλλος που σε βλέπει? Αν δεν υπάρχει ο συναγωνισμός, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Εμείς δημιουργήσαμε μια ομάδα για τη χαρά του αγώνα. Δε θέσαμε κανένα στόχο σε κανέναν. Το θέμα είναι οι αθλητές να τερματίζουν υγιείς και να το ευχαριστιούνται. Τέλος, όσον αφορά στο ντόπινγκ επειδή υπήρξα αθλητής στίβου και εγώ πιστεύω ότι ο αθλητισμός είναι ευλογία και ο πρωταθλητισμός κατάρα έτσι όπως τον έχουμε κάνει γιάυτο και σταμάτησα.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.