B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

SFAKIA EXTREME TRAILS πέρα από τα όρια…

 
Δελτίο Τύπου
 
SFAKIA EXTREME TRAILS πέρα από τα όρια...

 

 

 

 

 

 

 

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το ποδηλατικό τριήμερο στα Ασκύφου και Ανώπολη Σφακίων, που περιελάμβανε δύο αγώνες κατάβασης για τους αθλητές που είχαν λάβει ονομαστική πρόσκληση από τους διοργανωτές.

Εκτός από τις προπονήσεις  και τους αγώνες είχαν προβλεφθεί για τους τυχερούς καλεσμένους  και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις!!

SFAKIA EXTREME TRAILS πέρα από τα όρια...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το τριήμερο ξεκίνησε την Παρασκευή με μία πρώτη γνωριμία στην πίστα της Ταύρης-Ασκύφου, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, σε μία άκρως απαιτητική και καθαρά τεχνική διαδρομή, με έντονο το στοιχείο του βράχου και της πέτρας, υπό την σκιά των χαρακτηριστικών κρητικών κυπάρισσων. Ακολούθησε γεύμα με παραδοσιακούς μεζέδες και εύθυμο κλίμα. Η μέρα έκλεισε με ένα χαλαρωτικό μπάνιο στις βόρειες ακτές της Κρήτης.

 

SFAKIA EXTREME TRAILS πέρα από τα όρια...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρωινό της επόμενης μέρας βρήκε όλους τους συμμετέχοντες προετοιμασμένους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του μονοπατιού ενάντια στο χρόνο και στον εαυτό τους. Νικητής, μετά από δύο χρονομετρημένα περάσματα, αναδείχθηκε ο junior Μπαξεβάνος Δημήτριος με δεύτερο και σε απόσταση αναπνοής τον Καλοχαιρέτα Κώστα και τρίτο τον επίσης junior Βασιλακάκο Νίκο. Μετά την βράβευση των νικητών στην πλατεία του χωριού, η αδρεναλίνη των αθλητών εκτοξεύτηκε από τα 138 μέτρα της γέφυρας της Αράδαινας, όπου οι πιο τολμηροί δοκίμασαν την απόλυτη εμπειρία του bungee jumping. Το βράδυ της ίδιας μέρας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέρος της κρητικής φιλοξενίας στην πλατεία της Ανώπολης συντροφιά με ζωντανή κρητική μουσική, άφθονο κρασί, φαγητό και ξέφρενο χορό.

SFAKIA EXTREME TRAILS πέρα από τα όρια...

Η τρίτη και τελευταία μέρα έδωσε την δυνατότητα στα μικρά παιδιά του χωριού να συναγωνιστούν με τα ποδήλατα τους σε μία κυκλική διαδρομή στα σοκάκια της Ανώπολης και να νιώσουν το συναίσθημα του «ευ αγωνίζεσθε». Αμέσως μετά, αθλητές, κριτές και θεατές επιβιβάστηκαν στα διαθέσιμα οχήματα με προορισμό την καρδιά των Λευκών Ορέων σε υψόμετρο 1960 μέτρα. Η εκκίνηση βρήκε τους συμμετέχοντες  σε ένα αγώνα δρόμου προς τα ποδήλατα τους, όπου μετά από 36 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα εξαντλητικής κατάβασης βρήκε τον καθ’ όλα ικανό και ώριμο οδηγικά Καλοχαιρέτα Κώστα να κερδίζει άνετα όλους τους αντιπάλους του. Μετά τις απονομές και τα πλούσια δώρα που μοιράστηκαν στην πλειονότητα των συμμετεχόντων, ήρθε η σειρά της νότιας πλευράς της Κρήτης να δροσίσει τους κατάκοπους αλλά ενθουσιασμένους αθλητές.

Οι διοργανωτές ΤΑΛΩΣ ANEK LINES,το Mεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Στα πλαίσια του προγράμματος SYLVAMED), ο Δήμος Σφακίων και ο Φορέας Διαχείρησης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους μεγάλους χορηγούς ANEK LINES, SUPER MARKET ΙΝΚΑ και IDEAL BIKES όπως επίσης και τα καταστήματα Gatziouras Bike Park, Malatestas Bikes, Pulse 100, Ποδηλατοδρόμιο, Το «Ποδηλατάδικο του Αντώνη», τις εταιρίες Scott, Poc, Liquid Bungy, 24 0 1 Kardamili καθώς και το Downhill.gr.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των αγώνων κάθε ημέρας, όπως και της γενικής κατάταξης.

SFAKIA EXTREME TRAILS πέρα από τα όρια...SFAKIA EXTREME TRAILS πέρα από τα όρια...SFAKIA EXTREME TRAILS πέρα από τα όρια...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.