B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Πρώτη προτίμηση το ποδήλατο στην Ιταλία!

Πρώτη προτίμηση το ποδήλατο στην Ιταλία!

 

 

 

 

 

 

 

 

Και οι γείτονες μας πλέον κάνουν στροφή και βάζουν το ποδήλατο πάνω από το αυτοκίνητο στην καθημερινή τους μετακίνηση… Ενδεικτικό της αλλαγής αυτής είναι η αύξηση που σημείωσαν οι πωλήσεις ποδηλάτων οι οποίες μάλιστα ξεπέρασαν αυτές των αυτοκινήτων! Μιλώντας  με αριθμούς, φαίνεται πως στην Ιταλία αγοράστηκαν 1.750.000 ποδηλάτων αντί για 1.748.000 αυτοκινήτων, το τελευταίο έτος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας La Repubblica.

Αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για μία χώρα με ποδηλατική παράδοση μεν, που όμως δείχνει κατεξοχήν προτίμηση σε άλλα μέσα όπως το αμάξι και τα σκουτεράκια ειδικά στα μεγάλα κέντρα.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 1964, γράφει η εφημερίδα με την πτώση να αποδίδεται στη βαθιά οικονομική κρίση και την άνοδο της τιμής της βενζίνης. Τα νέα έφτασαν στα αυτιά του προέδρου Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ο οποίος κάλεσε τους Ιταλούς να χρησιμοποιήσουν τα ποδήλατα τους, υποσχόμενος να κάνει τους δρόμους περισσότερο φιλικούς προς τους ποδηλάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.