B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta 2012- O Contador κατακτά τον τίτλο!

Vuelta 2012- O Contador κατακτά τον τίτλο!

O Alberto Contador γιόρτασε την πέμπτη του νίκη σε μεγάλη διοργάνωση στους δρόμους της Μαδρίτης …

Νικητής του τελευταίου ετάπ ο Γερμανός John Degenkolb

Ο αναβάτης της Saxo Bank-Tinkoff Bank rider είχε «τακτοποιήσει» την πρωτοκαθεδρία του από το προτελευταίο ετάπ του Σαββάτου. Με αυτό το τρόπαιο στα χέρια ο Alberto κάνει μία πολύ καλή επιστροφή στους αγώνες μετά την τιμωρία του για ντόπινγκ.

Το podium των νικητών συμπλήρωσαν οι επίσης Ισπανοί  Alejandro Valverde και  Joaquin Rodriguez. Ο Contador είχε επίσης κατακτήσει το Vuelta in 2008 καθώς και το  Giro d’Italia της ίδιας χρονιάς και το Tour de France 2007 , 2009.

Οι τίτλοι του κατόχου του  2010 Γύρου Γαλλίας και Ιταλίας του αφαιρέθηκαν αφού κρίθηκε ένοχος για χρήση απαγορευμένων ουσιών.  Μόνο πέντε αθλητές έχουν κατακτήσει και τα τρία μεγάλα Tour:  Contador, Bernard Hinault, Eddy Merckx, Jacques Anquetil και ο  Felice Gimondi.

Η φετινή διοργάνωση ήταν μία ανανεωτική ματιά σε αυτά που μας έχουν συνηθίσει τα μεγάλα Tour. Το δύσκολο terrain κράτησε το ενδιαφέρον και η μάχες για την πρωτιά βασίστηκαν περισσότερο στην ατομική προσπάθεια παρά στην στήριξη της ομάδας. Το τρίτο μεγαλύτερο Tour, o Γύρος Ισπανίας, έφτασε στο τέλος του αφήνωντας τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλές υποσχέσεις για το 2013.

Photo: https://uk.eurosport.yahoo.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.