B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Γύρος Γαλλίας 2012- Ο νεαρός Sagan κάνει την έκπληξη στο 1ο ετάπ!

Γύρος Γαλλίας 2012- Ο νεαρός Sagan κάνει την έκπληξη στο 1ο ετάπ!… ο Cavendish κατατροπώνει τον Greipel στο 2ο ετάπ

Ένα από τα πολλά υποσχόμενα ταλέντα στο χώρο, ο Σλοβάκος Peter Sagan έκανε την μεγάλη έκπληξη τερματίζοντας πρώτος στο 1ο ετάπ του φετινού γύρου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1/7!

Μόλις στα 22 του ο Σλοβάκος έχει ήδη εντυπωσιάσει το ποδηλατικό κοινό με τις νίκες του στο Παρίσι- Νίκαια δύο χρόνια πριν. Πλέον, ο αναβάτης γράφει ιστορία στις διαδρομές του Γύρου κερδίζοντας την πρώτη «μάχη» στα 198 χλμ. Από τη Λιέγη στο Seraing.

Ο Sagan είναι από χθες ο νεαρότερος νικητής σταδίου στο Γύρο Γαλλίας μετά τον , Lance Armstrong στην διοργάνωση του 1993. Στο πρώτο στάδιο ο Σλοβάκος κατόρθωσε να πάρει τα ηνία από τον Ελβετό νικητή του προλόγου,  Fabian Cancellara όταν αυτός έκανε την επίθεσή του στο τελευταίο τμήμα. Όντας πολύ δυνατός στο σπριντ, ο Σλοβάκος πήρε την πολύτιμη νίκη από το χέρια του Ελβετού.

Στο 2ο ετάπ της Δευτέρας ο Βρετανός  Mark Cavendish απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του… Στην ουσία χωρίς τη βοήθεια της υπόλοιπης ομάδας, ο αναβάτης της Team Sky κατάφερε να τερματίσει πρώτος μπροστά από τον Andre Greipel και να αναδειχτεί νηκητής του 2ου ετάπ.

Το φινάλε στην Βελγική πόλη Tournai ήταν συναρπαστικό με τον Cavendish να έρχεται πρώτος μπροστά από τον Γερμανό Greipen της Lotto-Belisol και τον Αυστραλό Matt Goss (Orica-GreenEdge)  να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Αυτή ήταν η 21η νίκη του  Cavendish στη διοργάνωση. Ο  26-χρονος αθλητής είναι μόλις μία νίκη πίσω τον Lance Armstrong’s που έχει στο ενεργητικό του 22 πρωτιές στον Γύρο!

Στη μάχη για την κίτρινη φανέλα προηγείται ο Fabian Cancellara με τους Wiggins και Chavanel να ακολουθούν .

Η διοργάνωση συνεχίζεται την Πέμπτη με διαδρομή 197 χλμ  σε Γαλλικό έδαφος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.