B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Βρέτσερ νικητής του 18ου Γύρου Ελλάδας- Στον Ταμουρίδη η κόκκινη φανέλα!

Ο Βρέτσερ νικητής του 18ου Γύρου Ελλάδας- Στον Ταμουρίδη η κόκκινη φανέλα!Έπεσε η αυλαία του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία εχθές Κυριακή 20/5. Μεγάλος νικητής ο Σλοβένος Βρέτσερ – πρωταγωνιστές οι Έλληνες αναβάτες με τους Ταμουρίδη, Καστραντάς, Ηλίας …

“Η συναρπαστική περιπέτεια των πέντε ημερών του 18ου Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας –Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ολοκληρώθηκε  το μεσημέρι της Κυριακής στην Πλατεία Κοτζιά στο Δημαρχείο της Αθήνας  με  78 ποδηλάτες να τερματίζουν καταπονημένοι αλλά και ικανοποιημένοι από την αγωνιστική προσπάθεια το 5ο και τελευταίο ετάπ από την Κόρινθο στην Αθήνα απόστασης 105 χλμ.

Ο Βρέτσερ νικητής του 18ου Γύρου Ελλάδας- Στον Ταμουρίδη η κόκκινη φανέλα!Μεγάλος νικητής του Γύρου ήταν όπως είχε διαφανεί από τη χθεσινή ημέρα ο 32χρονος Σλοβένος Ρόμπερτ Βρέτσερ της TEAM VORALBERG με συνολικό χρόνο 16 ώρες 40.54

Ο Ντάβιντε Ρεμπελίν της MERIDIANA (ασημένιο Ολυμπιακό μετάλιο στο Πεκίνο το 2008) ήταν δεύτερος με τρία δευτερόλεπτα διαφορά, και ο Γιάννης Ταμουρίδης τρίτος με 56 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ομάδα του Βρέτσερ έχει λάβει μέρος τρείς φορές στο Γύρο Ελλάδας (2002,2003, 2012) και έχει κερδίσει με διαφορετικούς αθλητές και τις τρείς διοργανώσεις. Μάλιστα το 2003 νικητής ήταν ο πρωταθλητής Βασίλης Αναστόπουλος, ο μοναδικός  Έλληνας που έχει κερδίσει το Διεθνή Γύρο Ελλάδας.

Νικητής του ετάπ Κόρινθος -Αθήνα  αναδείχθηκε ο Ιταλός Ενρίκο Ρόσι της Meridiana Kamen Team  με χρόνο 2.14 41. Με τον ίδιο χρόνο τερμάτισε δεύτερος ο Ισπανός Χοακίν Σομπρίνο της SP Tableware ενώ τρίτος ήταν ο Χάρης Καστραντάς της GIOS-DEYSER LEON KASTRO.

Γύρω από τα πρόσωπα του Γιάννη Ταμουρίδη και του Περικλή Ηλία καθώς και της ομάδας τους την SP TABLEWARE κινήθηκε ο επίπονος αγώνας των 700 χλμ.

Ο 32χρονος πρωταθλητής του ΠΑΟΚ με τις εκατοντάδες νίκες σε γύρους και μεγάλη ελπίδα της Ελληνικής ποδηλασίας για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς του Λονδίνου κατέλαβε την τρίτη θέση σε ένα αγώνα που  όπως ο ίδιος είχε προβλέψει έμελλε να κριθεί από το πρώτο κιόλας ετάπ.

Με το ταλέντο και την εμπειρία του ο Ταμουρίδης ήταν ο φυσικός αρχηγός της ομάδας και μοιραία οι διεκδικητές του Γύρου είχαν στραμμένη την προσοχή επάνω του.

Ο Περικλής Ηλίας έφθασε για άλλη μια φορά σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και ήταν το καλό χαρτί της ομάδας δίνοντας λύσεις όπου έπρεπε ενώ κέρδισε και το 3ο ετάπ της Μεθώνης.

Ο Γιάννης Ταμουρίδης ήταν και ο νικητής των σπριντ ανάβασης με δεύτερο τον συναθλητή του στην SP Tableware Ουκρανό Αρτεμ Τόπτσανιουκ, και τρίτο τον Ιταλό Αλμπέρτο Ντι Λορέντζο της  Meridiana

Σπουδαία μηνύματα για το μέλλον έστειλαν οι νέοι ποδηλάτες, και κυρίως οι  Χάρης Καστραντάς και Γιώργος Μπούγλας οι οποίοι μονοπώλησαν την πρώτη θέση της γενικής κάτω των 23 με τον πρώτο να κατακτά τη λευκή φανέλα του νικητή.”

 
Πηγή: https://race.hellenic-cycling.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.