B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Πολλά χαμόγελα και μία αυθεντική εμπειρία τριάθλου στο Astroman 2012

Πολλά χαμόγελα και μία αυθεντική εμπειρία τριάθλου στο Astroman 2012

Το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου όλα ήταν ιδανικά για την εκκίνηση του αγώνα τριάθλου Astroman. Καθαρός γαλανός ουρανός και ταιριαστή θάλασσα “λάδι” για τους 160 περίπου συμμετέχοντες που ήταν στην γραμμή εκκίνησης. Αυτό το πλήθος ήταν και νέο ρεκόρ συμμετοχών για τον αγώνα με 35% περισσότερους αθλητές από το 2011 (ή 10% περισσότερους για τις ατομικές συμμετοχές μόνο), που είναι ένα σημαντικό νέο για τη παρούσα Ελληνική πραγματικότητα.

Τη προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο το πρωί περισσότερα από 30 παιδιά δοκίμαζαν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του τριάθλου με αποστάσεις ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά με κολύμπι και τρέξιμο. Πιστεύουμε ότι ήταν το πιο αναμενόμενο αθλητικό γεγονός για τα παιδιά της περιοχής!

Τη ημέρα του αγώνα, η εκκίνηση δόθηκε και ήταν ως συνήθως εντυπωσιακή με το beach start να σηκώνει κύμα στην ήρεμη θάλασσα. Οι αθλητές καλούνταν να καλύψουν τα 1,9 χλμ κολύμβησης σε δύο γύρους. Οι πρώτοι που βγήκαν από την θάλασσα ήταν: Χαραλαμπόπουλος, Παρασκευάς Λευτέρης και Φανάκης Γιάννης, με χρόνους από 27 λεπτά και με λίγα δευτερόλεπτα διαφοράς. Από αυτούς τους τρεις, μόνο ένας έμελε να τερματίσει τον αγώνα!

Η ζώνη αλλαγών είναι μόνο 60μ από την θάλασσα και γρήγορα άρχισε να αδειάζει από ποδήλατα, καθώς οι αθλητές ξεκίναγαν το ποδηλατικό σκέλος όπου πρέπει να καλύψουν 90χλμ δύσκολης διαδρομής με 1200μ αθροιστικό υψομετρικό. Η μορφή της είναι “out ‘n back” και επιτρέπει σε όλους να βλέπουν τους υπόλοιπους αλλά και να ελέγχουν την θέση τους! Στο τέλος του πρώτου γύρου (45ο χλμ) οι αλλαγές είχαν αρχίσει στην κορυφή του αγώνα. Ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος είχε ανέβει και ήταν μαζί με Χαραμπόπουλο και Παρασκευά στην κορυφή της κούρσας. Λίγο πιο πίσω Παπανικολάου και Μόσχος Καντής έκανα φανταστικές κούρσες και είχαν καλύψει την καθυστέρησή τους στο κολύμπι. Το τέλος του ποδηλατικού σκέλους, βρήκε την σειρά των πρώτων να έχει αλλάξει: Χαραλαμπόπουλος πρώτος και από κοντά ο Παπαδόπουλος, ενώ στην 3η, 4η και 5η θέσηείχαν περάσει αντίστοιχα οι Καντής, Παπανικολάου και Καββαθάς, με μικρές διαφορές! Οι 2 τελευταίοι ήταν στο βάθρο τοπυ αγώνα και το 2011. Ο Μόσχος Καντής κατάφερε φοβερό χρόνο στο ποδήλατο με 2:32:56 βελτιώνοντας το ρεκόρ της διαδρομής κατά περισσότερο από 1 λεπτό. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν του Oλλανδού Huib Dekker.

Με τον Καντή “σεληνιασμένο” και τον Κώστα Παπανικολάου δίπλα του, τα πράγματα ξεκαθάρισαν γρήγορα για τις 2 πρώτες θέσεις, αφού πέρασαν όλους του υπόλοιπους από τον πρώτο γύρο του τρεξίματος, ενώ Παρασκευάς και Φανάκης είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια λόγω πόνων στην μέση. Ο Κώστας Καββαθάς πέρασε και τον Ιορδάνη Παπαδόπουλο και τον Χαραλαμπόπουλο και είχε εξασφαλίσει την τρίτη θέση. Οι δύο πρώτοι πήγαιναν πλάι-πλάι μέχρι το τέλος. Μία προσπάθεια του Παπανικολάου να κάνει κάποια διαφορά απαντήθηκε αμέσως από τον Καντή, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε περισσότερες δυνάμεις στο τελευταίο χιλιόμετρο που ανέβασε ρυθμό για να κερδίσει τον αγώνα με διαφορά 20μέτρων ή 7 δευτερολέπτων!!! Συνολικός χρόνος 4:45:16. Δεύτερος ο Κώστας Παπανικολάου και τρίτος ο Κώστας Καββαθάς (4:54:23), όπως και στον αγώνα του 2011.

Στις γυναίκες που φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 9, τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα. Πρώτοι από την αρχή μέχρι το τέλος, ήταν η συνήθης ύποπτη Λουκία Λουκοπούλου, σημειώνοντας τους ταχύτερους χρόνους και στα τρία αγωνίσματα. Ο συνολικός χρόνος της 5:10:56 την έφερε και στη 12η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ αποτελεί σημαντική βελτίωση σε σχέση με την συμμετοχή της το 2010. Δεύτερη ήταν η Μαρία Καμισάκη (5:44:44) με συνεπή παρουσία και στα τρία αγωνίσματα όπου επίσης κατάφερε τους αμέσως καλύτερους χρόνους από την Λουκία και με τρομερή βελτίωση από το 2011. Ακολούθησε η Μαρία Τζίνη 45 λεπτά πιο πίσω, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις στην πρώτη της εμφάνιση στο Astroman. Θα θέλαμε να τονίσουμε την προσπάθεια των υπόλοιπων κοριτσιών που κατάφεραν χαμογελώντας να τερματίσουν τον αγώνα στην πρώτη τους προσπάθεια! Καμία κοπέλα δεν εγκατέλειψε! Ο λόγος για τις Ειρήνη Χριστάκη, Donna Etiebet (από Αγγλία), Μαρινέττα Κατσούπα, Βρεττούλα Πλουμίδου και Χαρούλα Στρατή! Ευχόμαστε ακόμα περισσότερες γυναικείες παρουσίες στο μέλλον.

Οι επιδόσεις ήταν κατά πολύ βελτιωμένες φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, και αυτό δεν αποδίδεται μόνο στις καλύτερες καιρικές συνθήκες. 5 αθλητές ήταν κάτω από τις 5 ώρες, ενώ ο μέσος χρόνος ήταν κατά πολύ βελτιωμένος.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στο  https://www.astroman.gr/default.aspx?id=12&parent=3.

Η τοπική κοινωνία και οι αρχές έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα και βοηθάνε πολύ στη επιτυχία του. Ήδη έχουμε αρχίσει να σχεδιάζουμε για το 2013.

Οργαντικά δεν υπήρξαν απρόβλεπτα και χαρήκαμε και εμείς που είδαμε όλους να τερματίζουν χαρούμενοι. 40 εθελοντές (μαζί με τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού) βοήθησαν, μεγάλος όγκος υλικών, περισσότερος από 1 τόνος νερού, ισοτονικών και αναψυκτικών, περίπου 300 κιλά τροφίμων, 400 ποδηλατικά μπουκάλια και περισσότερο από 800 σφουγγάρια (!) μεταφέρθηκαν και ετοιμάστηκαν για τον αγώνα. Η χορηγία και υποστήριξη του Pharmshop.gr που συνεχίζεται για 2η χρονιά, είναι σημαντικότατη και χωρίς αυτή ο αγώνας δεν θα ήταν εφικτός.

Ευχαριστίες σε:

  • Στους υπέροχους εθελοντές που ήρθαν μέχρι το Άστρος για να βοηθήσουν για περισσότερες από 8 ώρες στην διάρκεια του αγώνα
  • Στις τοπικές αρχές του Άστρους για τη πολύτιμη βοήθεια τους
  • Το σωμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονταν μαζί μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και επέβλεπαν την καλή υγεία όλων των αθλητών
  • Την Αστυνομία και Τροχαία του Άστρους για την επιτήρηση της ποδηλατικής διαδρομής
  • Το λιμενικό για την επιτήρηση της κολυμβητικής διαδρομής
  • Το τουριστικό γραφείο του Άστρους και την κυρία Ελένη Αξιοτοπούλου που φρόντισε πάρα πολλές λεπτομέρειες εκ μέρους μας
  • Τους χορηγούς μας: GU Gels, BikeMe (τεχνική υποστήριξη ποδηλάτων), Pulse 100, και την Peral Izumi με τα εξειδικευμένα αξεσουάρ και ρουχισμό για το τρίαθλο.

Συνεχίστε τις προπονήσεις σας (μετά από μία “κερδισμένη” περίοδο ξεκούρασης) και τα λέμε του χρόνου για την 4η χρονιά του Astroman, του μεγαλύτερου τριάθλου στην χώρα μας! Μείνετε συντονισμένοι για ημερομηνίες και λεπτομέρειες.

Ευχαριστούμε!

Αναδημοσίευση από https://www.astroman.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.