B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

28/1/201 – Διασυλλογικός αγώνας ΒΜΧ – 4Χ Αίγιο

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Αιγίου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» και το κατάστημα ποδηλατοδρόμιο διοργανώνει διασυλλογικό αγώνα στην Ορεινή Ποδηλασία στο αγώνισμα του Τετραπλού Κρος (4Χ) και του ΒΜΧ. Θα υπάρχουν και κατηγορίες OPEN.

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
1.1 Ημερομηνία: 28/01/2012
1.2 Τόπος: Αίγιο Αχαΐας ποδηλατική πίστα BMX
1.3 Αγωνίσματα: Τετραπλό Κρος (4Χ) και BMX.
1.4 Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και ειδικότερα της Ορεινής Ποδηλασίας, για το αγώνισμα 4Χ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το αγώνισμα BMX.
1.5 Διαδρομές:
1.5.1 Πίστα 4Χ-BMX του ποδηλατικού ομίλου Διαγόρα Αιγίου
1.6 Ειδικοί κανονισμοί αγώνων:
ΑΓΩΝΕΣ 4Χ
1.6.1. Στον αγώνα 4Χ, θα συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες 13 ετών και άνω (κατηγορίες Ανδρών, εφήβων, παίδων, Παμπαίδων Γυναικών , Νεανίδων, κορασίδων και πανκορασίδων) με κοινή συμμετοχή και κατάταξη. Θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας ατομικής χρονομέτρησης, (προκριματικός γύρος), όπου όλοι οι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά. Στη συνέχεια οι 32 ταχύτεροι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες θα σχηματίσουν τετράδες, σύμφωνα με τον πίνακα 4.4.006. του κανονισμού ορεινής ποδηλασίας της Ε.Ο. Ποδηλασίας.
1.6.2. Ο αλυτάρχης, με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο. Ποδηλασίας και του Τεχνικού Παρατηρητή, μπορεί να συντομεύσει την διαδικασία πρόκρισης (λιγότερες φάσεις αγώνων), εφόσον οι συμμετοχές των ποδηλατών είναι λιγότερες απ’ ότι προβλέπεται για κάθε φάση.
1.6.3. Οι ποδηλάτες που τερματίζουν μετά την 8η θέση θα κατατάσσονται με τον χρόνο που πέτυχαν στον προκριματικό γύρο.
1.6.4. Η χρήση κράνους καθώς και όλου του εξοπλισμού ασφαλείας (που απαιτείται από τους κανονισμούς), καθώς και αριθμού αγώνων, είναι υποχρεωτική και στις επίσημες ή μη προπονήσεις. Η Αγωνόδικος Επιτροπή είναι η αρμόδια για να αποφασίσει εάν ο ποδηλάτης, που συμμετέχει φέρει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να πάρει εκκίνηση. Ποδηλάτης (-ες) με ελλείψεις στον εξοπλισμό του, με συνέπεια να μην καλύπτεται η στοιχειώδης ασφάλεια του, δεν είναι δυνατόν να λάβει εκκίνηση.
1.6.5. Κατά την διεξαγωγή κάποιας κατηγορίας, ποδηλάτες άλλων κατηγοριών απαγορεύεται να βρίσκονται εντός της διαδρομής, με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα της κατηγορίας τους.
ΑΓΩΝΕΣ ΒΜΧ
1.6.6. στον αγώνα ΒΜΧ μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές και αθλήτριες κατηγορίας
κατηγορίες Ανδρών, εφήβων, παίδων, Παμπαίδων Γυναικών , Νεανίδων, κορασίδων και πανκορασίδων. Ανάλογα με τον αριθμό των Συμμετεχόντων, θα πραγματοποιηθούν προκριματικές σειρές κατάταξης(motos), ή αγώνες ατομικής χρονομέτρησης όπου οι ποδηλάτες θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η φάση με τους αγώνες αποκλεισμού ανάλογα με τον αριθμό των προκριθέντων (qualifiers1/8, 1/4, 1/2) και ο Τελικός.
1.6.7. στους αγώνες αυτούς, για όλα τα αγωνιστικά θέματα καθώς και τα θέματα που
Αφορούν στα ποδήλατα (τύπος, τροχοί κλπ) και τον αγωνιστικό εξοπλισμό
ασφαλείας (κράνη, θώρακες κλπ) θα ισχύουν οι Κανονισμοί της Παγκόσμιας
Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με απαραίτητες προσαρμογές για τους αγώνες
αυτούς.
1.6.8. Η χρήση κράνους καθώς και όλου του εξοπλισμού ασφαλείας (που απαιτείται από τους κανονισμούς σύμφωνα με το παράρτημα 1), καθώς και αριθμού
Αγώνων, είναι υποχρεωτική και στις προπονήσεις. Η Αγωνόδικος Επιτροπή είναι
η αρμόδια ν να αποφασίσει εάν ο ποδηλάτης, που συμμετέχει φέρει τον
εξοπλισμό για να πάρει εκκίνηση. Ποδηλάτης (-ες) με ελλείψεις στον εξοπλισμό του, με συνέπεια να μην καλύπτεται η στοιχειώδης ασφάλεια του, δεν είναι δυνατόν να λάβει εκκίνηση
1.7 Τόπος και ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία θα λειτουργήσει το Σάββατο 28/1, από 08.30- 10.00 στις εγκαταστάσεις τις ποδηλατικής πίστας στην οδό αναπαύσεως στο Αίγιο έναντι νεκροταφείου Αιγίου. Τις παρακάτω ώρες θα γίνεται έλεγχος των δηλώσεων συμμετοχής και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα.
1.8 Δηλώσεις Συμμετοχής:
1.8.1. Δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες στο fax 26910 68128 ή στο EMAIL. giorgostzakis@yahoo.gr

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 10 ΕΥΡΩ
1.8.2. Οι ανήλικοι αθλητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την συμμετοχή τους στον αγώνα με γνήσιο υπογραφής
1.9 Τεχνικό Συνέδριο:
Σάββατο 28/1/2012 και ώρα 9.30 δίπλα στην ποδηλατική πίστα στο κυλικείο
1.10 Έπαθλα:
1.10.1. Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρείς πρώτους νικητές ή νικήτριες.
1.11 Απονομές Επάθλων:
Με τη λήξη των αγώνων, το Σάββατο 28/01/2012 και ώρα 15.00 στην περιοχή εκκίνησης/ τερματισμού.
1.12 Πρόγραμμα Αγώνων:
Σάββατο 28/01/12
8.30-10.00 Λειτουργία Γραμματείας για 4Χ, ΒΜΧ – Παραλαβή αριθμών.
09.30 Τεχνικό Συνέδριο αρχηγών ομάδων.
8.30-10.00 Ανεπίσημη Προπόνηση 4Χ – ΒΜΧ
10.15-11.30 4Χ- Προκριματικοί (Ατομική Χρονομέτρηση- Προκρίνονται οι 32
Καλύτεροι χρόνοι)
11.30-12.30 ΒΜΧ- Προκριματικοί
12.35-13.35 Σειρές ΒΜΧ και 4Χ
13.40-14.40 Τελικοί ΒΜΧ και 4Χ
1.13 Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα (π.χ. καιρικές συνθήκες, συμμετοχές, σύμπτυξη κατηγοριών κ.λ.π.) Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο Αλυτάρχης και η Αγωνόδικος Επιτροπή.
www.podiagoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.