B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a Espana: Ο Viviani κερδίζει το 10ο στάδιο

Ο Ιταλός πρωταθλητής ξεπερνά τον Sagan στο Fermoselle.

Vuelta a Espana: Ο Viviani κερδίζει το 10ο στάδιο

Ο Elia Viviani (Quick-Step Floors) το περιέγραψε ως την «άριστη» οδήγηση της σεζόν αυτής και ήταν δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με την εκτίμηση αυτή μετά την ξεκάθαρη νίκη του Ιταλού πρωταθλητή στον αγώνα σπριντ του 10ου σταδίου της Vuelta a España στο Bermillo de Sayago.

Ο Simon Yates (Mitchelton-Scott) τερμάτισε με ασφάλεια στο κύριο peloton για να διατηρήσει την κόκκινη φανέλα, αν και ο Βρετανός ήταν ένας από τους συνολικά υποψήφιους που υπέστη μια καθυστέρηση όταν υπήρξαν δυσκολίες  στα τελευταία χιλιόμετρα.

Η μέρα όμως άνηκε στον Viviani, ο οποίος είχε ειδικούς οδηγούς τον Michael Mørkøv και τον Fabio Sabatini στο τελευταίο χιλιόμετρο. Ο Ολυμπιονίκης omnium ολοκλήρωσε τις συντονισμένες προσπάθειές του με ένα έξυπνο σπριντ στην τελική ευθεία για να διεκδικήσει τις τιμές πριν από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), ενώ ο Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) πέρασε στην τρίτη θέση.

Ήταν η δεύτερη νίκη του Viviani σε αυτό το Vuelta και η 17η νίκη του σε ένα ξεχωριστό ξεκίνημα της σεζόν στα χρώματα της Quick-Step Floors. Με τον Julian Alaphilippe να έχει κερδίσει, νωρίτερα την Τρίτη το απόγευμα, στο Tour της Βρετανίας, η ομάδα Quick-Step του Viviani έχει πλέον κερδίσει τις αξιόλογες 60 νίκες αυτή τη σεζόν και εξακολουθούν να απομένουν πάνω από έξι εβδομάδες της εκστρατείας ακόμα.

“Ήταν η πιο τέλεια οδήγηση που έχουμε κάνει φέτος. Τα παιδιά έναν πραγματικά μία πάρα πολύ καλή δουλειά », δήλωσε αργότερα η Viviani.

Μετά τη νίκη στο Alhaurin de la Torre στο στάδιο 3, ο Vivinai απογοητεύτηκε όταν το τρένο που οδηγούσε δεν ολοκληρώθηκε στον τερματισμό στο San Javier του 6ου σταδίου, όπου έπρεπε να αρκεστεί για την τρίτη θέση πίσω από τον Nacer Bouhanni (Cofidis). Με πολλά σπριντ να συμβαίνουν στη Vuelta αυτή, δεν θέλησε να αφήσει μια ακόμη ευκαιρία να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια του.

“Σήμερα ήμασταν λίγο περισσότερο πιεσμένοι γιατί θέλαμε να ήμασταν οι δυνατότεροι και οι γρηγορότεροι. Εάν ήμασταν οι γρηγορότεροι δε θέλαμε να χάσουμε τον αγώνα “, δήλωσε ο Viviani. “Είναι η 17η μου νίκη φέτος, και αυτή η νίκη είναι για όλα αυτά τα άτομα που έχουν θέση οδηγού. Είδατε την οδήγηση που μου έκαναν σήμερα. Ήταν καταπληκτικό.”

Ένας αγώνας σπριντ ήταν πιθανό να γίνει σε ένα τέτοιο στάδιο από την αρχή και βεβαιώθηκε μόλις η Quick-Step ανέλαβε τα ηνία του peloton στην είσοδο. Ο Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe) έκανε μια προσπάθεια να αναπαράγει την εκπληκτική του νίκη την ημέρα έναρξης του Giro d’Italia του 2017, κόβοντας τους μπροστινούς στο τελευταίο χιλιόμετρο, αλλά ο Mørkøv βοήθησε διώχνοντάς τον πίσω και ο αναμενόμενος μαζικός τερματισμός έγινε πραγματικότητα.

Για τη νίκη του Viviani δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία, με τους Sagan και Nizzolo να είναι οι καλύτεροι των υπόλοιπων πίσω του. Ο Nelson Soto (Caja Rural-RGA Seguros) κατέκτησε την τέταρτη θέση μπροστά από τον Marc Sarreau (Groupama-FDJ) και τον Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo).

 

Πηγή: cyclingnews.com

 

 

 

 

 

 

Vuelta a Espana: Ο Viviani κερδίζει το 10ο στάδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.