B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Michael Valgren κέρδισε την κλασική Amstel Gold Race

Πανίσχυρος ο δανός αναβάτης της Astana, Michael Valgren, πήρε τη νίκη στη μεγάλη κλασική της Ολλανδίας επικρατώντας στο τελικό σπριντ του Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott).

Ο Michael Valgren κέρδισε την κλασική Amstel Gold Race

Ο 26χρονος Michael Valgren αποδείχθηκε ο αναβάτης με τις περισσότερες δυνάμεις μέσα από ένα επιλεγμένο γκρουπ οκτώ αναβατών, μεταξύ των οποίων και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Peter Sagan.

2 περίπου χιλιόμετρα πριν τη γραμμή του τερματισμού, ο Valgren πραγματοποίησε πολύ δυνατή επίθεση στο γκρουπ και ενώ οι Alejandro Valverde (Movistar), Tim Wellens (Lotto Soudal) και Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) περίμεναν από τον Sagan να κυνηγήσει τον Δανό.

Η πιο άμεση απάντηση στην επίθεση του Valgren ήρθε από τον Kreuziger, ο οποίος τον έπιασε και συνεργάστηκε μαζί του μέχρι τα τελευταία 300 μέτρα ώστε να διατηρήσουν τη χρονική διαφορά από το γκρουπ.

Τότε, ο Valgren άνοιξε το σπριντ και πήρε εύκολα τη νίκη η οποία αποτελεί ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Enrico Gasparotto της Bahrein Merida, ο οποίος είχε ξεκολλήσει από το γκρουπ λίγο μετά τον Kreuziger.

«Όλη η ομάδα δούλεψε καταπληκτικά σήμερα. Ειδικά η συνεργασία μου με τον Fuglsang ήταν εξαιρετική. Ήταν πολύ δυνατός σήμερα και κούρασε τους αντιπάλους μου. Η δεύτερή μου προσπάθεια για ξεκόλλημα ήταν η καλή και μπόρεσα να την ολοκληρώσω με νίκη. Ο Jakob (Fuglsang) μου φώναζε συνέχεια στην ενδοσυνεννόηση “πάμε, μπορείς να καταφέρεις!”. Τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος για μένα και την ομάδα μου», δήλωσε πανευτυχής ο Michael Valgren αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Amstel Gold Race 2018 (263km) – Η πρώτη δεκάδα

1 Michael Valgren (Den) Astana Pro Team

2 Roman Kreuziger (Cze) Mitchelton-Scott

3 Enrico Gasparotto (Ita) Bahrain-Merida

4 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe

5 Alejandro Valverde (Esp) Movistar Team

6 Tim Wellens (Bel) Lotto Soudal

7 Julian Alaphilippe (Fra) Quick-Step Floors

8 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team

9 Lawson Craddock (USA) EF Education First-Drapac

10 Jelle Vanendert (Bel) Lotto Soudal

 

Πηγή: mbike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.