B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

ΓΥΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2023: ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η Bolton Equities Black Spoke κυριάρχησε πλήρως στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης του Γύρου της Ελλάδας, με τους ποδηλάτες της να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης!

Ο Άαρον Γκέιτ περσινός νικητής της διοργάνωσης έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του για τη διατήρηση του τίτλου και τερμάτισε πρώτος στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, κάνοντας δική του τη μπλε φανέλα της διοργάνωσης (φανέλα του πρωτοπόρου σε βαθμούς της γενικής κατάταξης). Στη δεύτερη θέση του αγώνα βρέθηκε ο Ρόρι Τάουνσεντ και στην τρίτη θέση ο Λόγκαν Κάρυ.

Από την ελληνική ομάδα, κορυφαίος όλων ήταν ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, που κατέλαβε την 24η θέση και πολύ κοντά του ο Μίλτος Γιαννούτσος, που ήταν 33ος.

Οι αγώνες συνεχίζονται σήμερα με το 1ο ετάπ του γύρου, κατά το οποίο οι αθλητές θα πρέπει να ποδηλατήσουν 187,7 χιλιόμετρα στην περιοχή του Ηρακλείου.

Οι αθλητές θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί και θα κατευθυνθούν νότια, για να περάσουν δίπλα από τον επιβλητικό όγκο του Ψηλορείτη και να φτάσουν στην πεδιάδα της Μεσαράς, επιστρέφοντας στη συνέχεια και πάλι προς τα βόρεια παράλια.

Στην πορεία, θα συναντήσουν μνημεία και αξιοθέατα που καλύπτουν ολόκληρη την ιστορία της Μεγαλονήσου: το Ιδαίο Άντρο όπου οι Κουρήτες και η Αμάλθεια ανέθρεψαν τον “Κρηταγενή” Δία, τη Φαιστό του Ραδάμανθυ που “εποπτεύει” τη Μεσαρά εδώ και πέντε χιλιετίες, τη Γόρτυνα του πυρρίχιου και της μυθολογικής Ευρώπης, το Καστέλο των Κορνάρων που έχτισε ο Νικηφόρος Φωκάς, τη μινωική Κνωσό του Μινώταυρου, του Θησέα, της Αριάδνης, του Δαίδαλου και του Ίκαρου, με το εντυπωσιακό ανάκτορό της, πραγματικό αρχιτεκτονικό θαύμα για την εποχή του και τέλος, το Ηράκλειο, τον βυζαντινό Χάνδακα με τα πελώρια ενετικά τείχη και το φρούριο Κούλες που δεσπόζει μεγαλόπρεπο στην είσοδο του παλιού λιμανιού, εκεί όπου είναι τοποθετημένος ο τερματισμός του σημερινού ετάπ, με εκτιμώμενη ώρα άφιξης μεταξύ 15:45-16:30.

Πηγή: Καθημερινή και Πρώτο Θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.