B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Nino Schurter Πρωταθλητής Ευρώπης

Ένας εντυπωσιακός τερματισμός που γράφει ιστορία.

Ο Nino Schurter, μπορεί να έχασε το Παγκόσμιο αλλά το αντιμετώπισε όπως μόνο ένας αληθινός πρωταθλητής ξέρει: κερδίζοντας το Πανευρωπαϊκό!

Ο Nino Schurter Πρωταθλητής Ευρώπης

Μόλις μια εβδομάδα ύστερα από το Παγκόσμιο, ο Nino Schurter, πήρε “εκδίκηση” με τον δικό του τρόπο! Γιατί, δεν ήταν μυστικό πως τα αποτελέσματα του Παγκοσμίου τον είχαν απογοητεύσει πολύ: μόλις 9η θέση στο Leogang της Αυστρίας για κάποιον που φορούσε τη φανέλα με το ουράνιο τόξο τα πέντε τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολο…

Όμως οι πρωταθλητές δείχνουν τη δύναμή τους στα δύσκολα, όχι μόνο στα εύκολα. Έτσι λοιπόν κι ο Nino έδειξε ακριβώς τι μπορεί να κάνει, μόλις μια εβδομάδα αργότερα.
Και τώρα απλώς έβγαλε τη φανέλα με το Ουράνιο Τόξο και φόρεσε τα Αστέρια της Ευρώπης!

Ο χαμένος τίτλος…

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο Nino Schurter δεν συμμετείχε καν στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα καθώς ήταν συγκεντρωμένο στο Παγκόσμιο. Η τελευταία του συμμετοχή σε Πανευρωπαϊκό ήταν το 2013 στη Βέρνη. Εκεί είχε πάρει το ασημένιο, τερματίζοντας πίσω από τον άλλο κορυφαίο του ΜΤΒ, τον Julien Absalon. Επομένως ο συγκεκριμένος τίτλος έλειπε από τη… συλλογή του ποδηλάτη που είχε στο ράφι του οχτώ Παγκόσμια Κύπελλα!

Και φέτος ήταν εκεί όλοι οι κορυφαίοι αθλητές. Από τους μεγάλους του ΜΤΒ μόνο οι Henrique Avancini και Alan Hatherly έλειπαν ως “μη Ευρωπαίοι”. To να έχει λοιπόν γύρω του όλους τους συναθλητές του και φυσικά να τρέχει σε γνώριμο έδαφος, ήταν για τον Nino Schurter επιπλέον λόγοι να συμμετάσχει!

Ο Nino Schurter Πρωταθλητής Ευρώπης

 Μια τέλεια μέρα…

Αντίθετα με το Παγκόσμιο, εδώ όλα εξελίχθηκαν θαυμάσια για τον Nino Schurter από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αρχικά εννέα αθλητές – τέσσερις Ελβετοί, τέσσερις Γάλλοι κι ένας Ιταλός – σχημάτισαν το προπορευόμενο γκρουπ και έκαναν αμέσως διαφορά. Ένα γκρουπ όμως που γινόταν όλο και μικρότερο καθώς περνούσαν οι γύροι.
Προς το τέλος του αγώνα είχαν μείνει πια μόνο τρεις αθλητές: ο Nino Schurter, o Μathias Fluckiger και ο γάλλος Titouan Carod, που τερμάτισε τρίτος στο Παγκόσμιο.
Για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα φαινόταν πως ο Nino είχε τα πάντα υπό έλεγχο εκτός από τον τελευταίο γύρο όπου ο ελβετός συναθλητής του άρχισε να τον πιέζει ασφυκτικά. Ο Carod ήθελε τον τίτλο όσο και ο Schurter και η κόντρα μεταξύ τους έκοβε την ανάσα ώσπου, λίγο πριν τον τερματισμό, ο Nino πήρε το ρίσκο να ακολουθήσει την εσωτερική και να προσπεράσει τον αντίπαλό του μερικά δευτερόλεπτα πριν τον τερματισμό.
Κι αυτό έκανε τον αγώνα να μείνει στην ιστορία καθώς είχε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς τερματισμούς όλων των εποχών!

Ο Nino Schurter Πρωταθλητής Ευρώπης

 Ο Nino Schurter δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του στον τερματισμό: “Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελα τις δύο τελευταίες εβδομάδες αλλά ήξερα πως είχα ακόμα ελπίδες να κλείσω τη χρονιά μου με μια μεγάλη νίκη. Το ήξερα πως μπορούσα γιατί ήμουν σε εξαιρετική φόρμα. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι είναι ένας σημαντικός τίτλος στην καριέρα μου αλλά είναι και μια απόδειξη πως ακολούθησα τη σωστή προετοιμασία. Κι αυτό μου δίνει τώρα την ευκαιρία να χαλαρώσω λίγο και να προετοιμαστώ για την επόμενη χρονιά”.

Ο Nino Schurter Πρωταθλητής Ευρώπης

Το ποδήλατο

Ο Nino Schurter οδήγησε ένα Scott Spark 900RC Supersonic Edt, προφανώς με κορυφαία περιφερειακά από την SRAM και την DT Swiss, με ασύρματες αλλαγές, Ultimate SID, Τwinloc και αρκετά ακόμα… καλούδια. Του άξιζε όμως!

Ο Nino Schurter Πρωταθλητής Ευρώπης

 

Πηγή: mbike.gr

Ο Nino Schurter Πρωταθλητής Ευρώπης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.