B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Δοκιμασμένα και επιβεβαιωμένα διατροφικά tips από διάσημους αθλητές

Η συμβολή της καλής διατροφής στην υγεία του οργανισμού είναι πλέον κάτι γνωστό.

Μια δίαιτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά βοηθάει στη γενικότερη ευεξία αλλά και άμυνα του σώματος απέναντι σε κάθε είδους απειλή. Συνδυασμένη και με καθημερινή άσκηση, τα αποτελέσματα είναι πλήρως ευεργετικά για την υγεία.

Δοκιμασμένα και επιβεβαιωμένα διατροφικά tips από διάσημους αθλητές

Οι αθλητές ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων, στην καθημερινότητα των οποίων η διατροφή και η άσκηση παίζουν τον πλέον εξέχοντα ρόλο, καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις επιδόσεις τους. Για να μπορέσει η ανθρώπινη «μηχανή» να αποδώσει τα βέλτιστα χρειάζεται καλό καύσιμο και κίνηση. Και βέβαια ξεκούραση, ώστε να μην πάθει «burnout».

Παρακάτω είναι οι διατροφικές συνήθειες μερικών από τους κορυφαίους αθλητές παγκοσμίως:
Ο απόλυτος σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο, με ποσοστό λίπους 7%, είναι σίγουρα ένα παράδειγμα προς μίμηση. Ο ίδιος ακολουθεί διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά, αποφεύγοντας πλήρως τη ζάχαρη. Μέσα στις επιλογές του για πρωινού είναι το γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και το τοστ με αβοκάντο, ενώ στα κυρίως γεύματα του προτιμά το ψάρι ή το μοσχάρι, σε συνδυασμό με φρέσκια σαλάτα. Ο Ρονάλντο φροντίζει να πίνει πολύ νερό και δεν τρώει επεξεργασμένες και κατεψυγμένες τροφές.

Δοκιμασμένα και επιβεβαιωμένα διατροφικά tips από διάσημους αθλητές

Στο χώρο του τένις, η Σερένα Γουίλιαμς αποτελεί ένα ζωντανό θρύλο. Η διάσημη τενίστρια είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια, ακολουθεί vegan διατροφή, χαμηλή σε υδατάνθρακες με πολλά φρούτα και λαχανικά. H 38χρονη τενίστρια παραμένει εξαιρετικά ακμαία και το στοίχημα της bwin για το Wimbledon την κατατάσσει ανάμεσα στα κορυφαία φαβορί.

Πώς καταφέρνει σε αυτή την ηλικία και μετά από τη μητρότητα να παραμένει τόσο ψηλά; Ένα από τα μυστικά της φυσικής της κατάστασης έχει αποκαλύψει πως είναι η διατροφή της. Απέχει σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη ζάχαρη και τα γεύματα της είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Δοκιμασμένα και επιβεβαιωμένα διατροφικά tips από διάσημους αθλητές

ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο απόλυτος θρύλος του ΝΒΑ ακολουθεί διατροφή χωρίς γλουτένη, καταναλώνει βιολογικά και οργανικά προϊόντα και πίνει πολύ νερό. Στα αγαπημένα του φαγητά/σνακ συγκαταλέγονται τα βιολογικά μακαρόνια, ο σολωμός, οι σαλάτες, τα φρούτα, το αμυγδαλοβούτυρο και το φυστικοβούτυρο. Ο αθλητής με τους 4 τίτλους MVP, τα 3 πρωταθλήματα και τις 16 συμμετοχές σε All Star Games προσέχει απόλυτα τη διατροφή του ώστε να παραμένει σε εξαιρετική φόρμα. Οπαδός των μη επεξεργασμένων τροφών, φροντίζει ώστε η διατροφή του να είναι όσο το δυνατόν πιο «καθαρή», για να έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Λιούις Χάμιλτον είναι και αυτός οπαδός της vegan  διατροφής, την οποία και ακολουθεί πιστά εδώ και 2 χρόνια. Η καθημερινές του ανάγκες καλύπτονται κυρίως με δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, ενώ αποφεύγει πλήρως τις επεξεργασμένες τροφές. Ενθουσιασμένος με τη στροφή του προς τη χορτοφαγική δίαιτα, δηλώνει ότι είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχει κάνει και τον κρατάει σε απόλυτη φόρμα.

Πηγή: mbike.gr

Δοκιμασμένα και επιβεβαιωμένα διατροφικά tips από διάσημους αθλητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.