B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Απελευθέρωση προπονήσεων  των σωματείων

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και τις επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), μετά τις πρώτες φάσεις σταδιακής άρσης των περιορισμών, περνάμε στην τρίτη φάση που ξεκίνησε εχθές 1 Ιουνίου 2020.

Απελευθέρωση προπονήσεων  των σωματείωνΑθλητές του ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ. σε αθλητική εκδήλωση

Σε αυτή τη φάση επιτρέπεται η προσέλευση στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις των αθλητών και αθλούμενων όλων των ηλικιών σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς άσκησης.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τον συνάνθρωπό τους από τη σοβαρή απειλή της λοίμωξης COVID-19.

Προ-αγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος

 Ο προ-αγωνιστικός ιατρικός έλεγχος είναι σημαντικός πριν ξεκινήσει ο κάθε αθλούμενος/η προ-πονήσεις, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αποχής και πανδημίας. Για τον λόγο αυτό και για κάθε αθλητή/ τρια και αθλούμενο/η κάτω των 13 ετών ο/η οποίος/α ξεκινάει την αθλητική δρα-στηριότητα την 01/06/2020, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Α-θλητισμού συστήνει τα κάτωθι:

Αθλητές/τριες κάτω των 13 ετών οι οποίοι/ες είναι εγγεγραμμένοι/ες σε σωματεία και έχουν δελ-τίο αθλητικής ιδιότητας, συμπληρώνουν το ιατρικό ιστορικό και προσκομίζουν σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιείς, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού.

Το έντυπο του ιατρικού ιστορικού μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://gga.gov.gr/images/entypo_proagonistikou.docx

Το έντυπο της ιατρικής βεβαίωσης μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://gga.gov.gr/images/%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97_%CE%92%CE%95%CE%92%CE%91%CE%99%CE%A9%CE%A3%CE%97_v5.pdf

Για αθλούμενους/ες κάτω των 13 ετών οι οποίοι/ες δεν έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας, δεν απαιτείται η συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού και η προσκόμιση σχετικής ιατρικής βεβαίω-σης. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η πρόσβαση στην αθλητική εγκατάσταση με την εγγραφή από τον συνοδό των στοιχείων του αθλητή στον Κατάλογο Εισερχομένων-Εξερχομένων που δια-τηρεί η εγκατάσταση, για ενδεχόμενη ιχνηλάτηση. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που αθλού-μενος/η έχει νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19 και επιθυμεί να αθληθεί εντατικά θα πρέπει να εξετάζεται από καρδιολόγο, καθώς ο ιός δύναται να προκαλέσει καρδιακές βλάβες.

Κατά τα λοιπά και για τους αθλητές/τριες και αθλούμενους/ες άνω των 13 ετών ισχύουν κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα στις οδηγίες ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports#

 

Απελευθέρωση προπονήσεων  των σωματείων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.