B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Το “Giro d’Italia 2020” αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας από τον κορωνοϊό

Η κίνηση έρχεται μετά την Ουγγαρία που ακύρωσε τη Grande Partenza στη Βουδαπέστη.

Το "Giro d'Italia 2020" αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας από τον κορωνοϊό

Οι διοργανωτές του “Giro d’Italia” ανακοίνωσαν ότι η εκδήλωση του 2020 δεν θα διεξαχθεί τον Μάιο λόγω των επιπτώσεων και των φόβων της αναπτυσσόμενης πανδημίας του Covid-19 από κορωνοϊό.

Οποιαδήποτε νέα ημερομηνία για την Ιταλική Grand Tour θα ανακοινωθεί μετά τις 3 Απριλίου, όταν λήξει το πρώτο ιταλικό διάταγμα για τις ενέργειες καραντίνας στην Ιταλία και μόνο μετά από διαβούλευση με την ιταλική κυβέρνηση και τα διεθνή αθλητικά ιδρύματα.

Το “Giro d’ Italia 2020” έπρεπε να ξεκινήσει με ατομική χρονομέτρηση στη Βουδαπέστη το Σάββατο 9 Μαΐου, ακολουθούμενη από άλλα δύο στάδια στην Ουγγαρία πριν μεταφερθεί το αεροπλάνο στη Σικελία. Τα υπόλοιπα στάδια θα  πραγματοποιούνταν στην Ιταλία πριν ολοκληρωθούν στο Μιλάνο στις 31 Μαΐου.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Επίτροπος της ουγγρικής κυβέρνησης Máriusz Révész ανακοίνωσε μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook,  ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι φάσεις έναρξης, προβλέποντας την ανακοίνωση της RCS Sport σχετικά με ολόκληρο τον αγώνα.

“Ως απάντηση στην εξάπλωση του κορωνοϊού, η ουγγρική κυβέρνηση έχει δηλώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό απαγορεύει τη διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων και καθιστά αδύνατη τη διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων”, εξηγεί η RCS Sport. “Όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι είναι αποφασισμένα να συνεργαστούν για να επιτρέψουν στο Giro d’Italia να αναχωρήσει αργότερα από την Ουγγαρία.” Η RCS Sport, αφού έλαβε γνώση της διεθνούς και εθνικής κατάστασης, ανακοινώνει ότι η ημερομηνία του “Giro d’ Italia 2020” αναβάλλεται.

“Η νέα ημερομηνία δε θα ανακοινωθεί πριν τις 3 Απριλίου, όπου και θα τερματισθούν οι διατάξεις της απόφασης της Προεδρίας του Συμβουλίου των Υπουργών της Ιταλικής Δημοκρατίας (DPCM) της 4ης Μαρτίου 2020 και μόνο μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους εκπροσώπους της ιταλικής κυβέρνησης, τις τοπικές και τις τοπικές αρχές και τα ιταλικά και διεθνή αθλητικά ιδρύματα ».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της UCI, David Lappartient, δήλωσε ότι θα ήταν μια «καταστροφή» για την ποδηλασία εάν δεν μπορεί να γίνει το Giro d’Italia και το Tour de France λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 στην Ευρώπη.

Η RCS Sport έχει ήδη υποχρεωθεί να αναβάλει το Μιλάνο-Σαν Ρέμο, το Τίρρενο-Αδριατικό, το Strade Bianche και το Giro di Sicilia λόγω της εξάπλωσης του Covid-19 στην Ιταλία.Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ολόκληρη η χώρα τέθηκε σε αποκλεισμό με όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις και δημόσιες συγκεντρώσεις απαγορευμένες τουλάχιστον μέχρι τις 3 Απριλίου.

Άλλα ευρωπαϊκά αθλήματα έχουν επίσης πληγεί μαζικά από την εξάπλωση του κορωνοϊού, τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου τερματίστηκαν, προκαλώντας αμφιβολίες για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που είναι να διοργανωθούν τον Ιούνιο σε όλη την Ευρώπη, το Tour de France (27 Ιουνίου – 19 Ιουλίου) και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο στα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο.

Το ημερολόγιο ποδηλασίας θα μπορούσε να επανασχεδιαστεί πλήρως με τους αγώνες που αναβλήθηκαν μέχρι το δεύτερο ή τους τελευταίους μήνες του έτους.

“Έχουμε επίσης καταλάβει τι θα κάνει η UEFA σχετικά με το τουρνουά ποδοσφαίρου Euro 2020”, ανέφερε ο Vegni στο πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos την Πέμπτη. “Το θέμα των ημερομηνιών για όλο τον αθλητισμό είναι ένα τεράστιο παζλ που είναι δύσκολο να λύσουμε”.

Πηγή: cyclingnews.com

Το "Giro d'Italia 2020" αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας από τον κορωνοϊό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.