B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Vuelta a España: Ο Gilbert κερδίζει το στάδιο 17

Ο Quintana επανέρχεται στη μάχη μετά από αγωνιστικές διασταυρώσεις 50χλμ / ώρα

Vuelta a España: Ο Gilbert κερδίζει το στάδιο 17O Philippe Gilbert κερδίζει το στάδιο 17 στη Vuelta a Espana

Οι διαδρομές μήκους 220 χιλιομέτρων χωρίς κατηγοριοποιημένες αναβάσεις δεν προσφέρονται σε χαρτί, οδηγώντας τους σε μεγάλο δράμα, αλλά το Vuelta a España εκτοξεύτηκε από τους αντίθετους ανέμους στο στάδιο 17. Όταν η σκόνη είχε εγκατασταθεί σε μια συγκλονιστική μέρα αγωνιστικής διαφυγής σε περισσότερα από 50kph, ο Philippe Gilbert (Deceuninck-QuickStep) είχε κερδίσει τη δεύτερη νίκη σταδίου στον αγώνα και ο Nairo Quintana (Movistar) είχε επιστρέψει με βρυχηθμό στο συνολικό αγώνα.

Ο Gilbert και ο Quintana ήταν μέρος μιας ομάδας 50 αναβατών που σχηματίστηκε ως ισχυρή σταυροειδής παράκαμψη που προκάλεσε άμεση ζημιά στα πρώτα χιλιόμετρα. Η ομάδα μειώθηκε σε αριθμό καθώς έμπαινε νοτιοανατολικά και στη συνέχεια νοτιοδυτικά για περισσότερο από μια παράκαμψη στα τελευταία 80km, αλλά πήγε μέχρι το τέλος, τελειώνοντας πεντέμισι λεπτά μπροστά από τον πρωτοπόρο του αγώνα Primoz Roglic (Jumbo- Visma).

Ξεκινώντας τη ημέρα 6ος  συνολικά στις 7:43 μετά από μια καταστροφική δεύτερη εβδομάδα, ο Quintana ανέβηκε στη δεύτερη θέση, παρακάμπτοντας τον συμπαίκτη του Alejandro Valverde. Άλλοι αναβάτες του GC που επωφελήθηκαν από την κίνηση ήταν ο Wilco Kelderman (Sunweb), ο οποίος ανέβηκε από την όγδοη στην έκτη θέση και ο James Knox (Deceuninck-QuickStep), ο οποίος ανέβηκε από την 11η στην όγδοη.

Vuelta a España: Ο Gilbert κερδίζει το στάδιο 17Η ομάδα των ποδηλατιστών που κυνηγάει του διαφυγόντες στο στάδιο 17

Ο Roglic βρέθηκε χωρίς συμπαίκτες σε μια ομάδα μόλις 20 αναβατών, αφού ο Movistar έριξε το peloton σε κομμάτια σε μια μη ταξινομημένη ανάβαση 50Km. Η επιτάχυνση μείωσε τα κέρδη, που είχαν αποκτηθεί από τoν Quintana στο δρόμο σε σύντομο διάστημα, αλλά σκόρπισε τους αναβάτες υποστήριξης για τον Roglic και τον τρίτο Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Η Αστάνα, ωστόσο, διατήρησε τους αριθμούς και έκανε το μεγαλύτερο μέρος «της δουλειάς του ποδιού» στην τελευταία ώρα σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να προστατεύσει τη θέση του Miguel Angel Lopez στην τέταρτη θέση.

Υπήρξαν συναρπαστικές σκηνές στο στρατόπεδο Deceuninck-QuickStep στο τέλος  της Γκουανταλαχάρα. Η βελγική ομάδα είναι ειδική στα crosswinds και ανταποκρίθηκαν δεόντως στις προσδοκίες τοποθετώντας όχι λιγότερους από επτά από τους οκτώ αναβάτες τους στο απόσπασμα. Ενώ ο Knox μετακινήθηκε στην πρώτη δεκάδα στο GC, ο Gilbert έκανε την τέλεια μέρα με μια δεύτερη νίκη στον αγώνα μετά τον θρίαμβό του στο Μπιλμπάο στη στάδιο 12. Ο Remi Cavagna πήρε ακόμη το τελικό στοίχημα στο στάδιο πίσω από τον Bennett με τον Tim Declercq και τον Knox καθιστώντας τους στους τέσσερις από τους κορυφαίους 10 για τους άνδρες του Patrick Lefevere.

Ο σπριντ της ομάδας, Fabio Jakobsen, έπεσε σε αυτή την μη κατηγοριοποιημένη  ανάβαση, οπότε ο Gilbert έμεινε με το αήττητο καθήκον να αναλάβει τον Sam Bennett (Bora-Hansgrohe), τον κορυφαίο σπρίντερ στον αγώνα που ήταν επίσης επι του έργου. Τελικά, χρησιμοποίησαν τον Zdenek Stybar για να «μαλακώσουν» τον Bennett. Ο Τσέχος αναβάτης επιτέθηκε στα τελευταία 2χλμ και ο Μπένετ δελεάστηκε να πάει νωρίς με 600μ για το τέλος. Ο Gilbert ξεκίνησε το κυνήγι, για να πιάσει τον εξασθενημένο Ιρλανδό με 200 μέτρα για το τέλος πριν τον αφήσει πίσω του και γιορτάσει άγρια.

“Ήταν πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Νομίζω ότι είναι το είδος του σταδίου που θα μείνει στην ιστορία, λόγω του τρόπου με τον οποίο ποδηλατίσαμε. Ήταν τρελό.”, δήλωσε ο Gilbert.

“Ήταν πολύ γρήγορο. Στα 17 χρόνια δεν νομίζω ότι έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο, ήταν πραγματικά τρελό”.

Vuelta a España: Ο Gilbert κερδίζει το στάδιο 17

Ο Primo Roglic ο πρωτοπόρος της συνολική κατάταξης στη Vuelta a Espana

 

Πηγή: cyclingnews.com

Vuelta a España: Ο Gilbert κερδίζει το στάδιο 17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.