B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

O Fabio Jakobsen κερδίζει το πρώτο του ετάπ στη Vuelta

Ο 22χρονος Ολλανδός αναβάτης Fabio Jakobsen – πρώην αθλητής του Βασίλη Αναστόπουλου – κερδίζει ένα ετάπ στη Vuelta

O Fabio Jakobsen κερδίζει το πρώτο του ετάπ στη Vuelta

Πρόωρο δώρο γενεθλίων για το νεαρό Fabio Jakobsen, που μόλις τέσσερις μέρες πριν γίνει 23 ετών, κερδίζει στο El Puig ανάμεσα σε εξαιρετικούς σπριντέρ, το 4ο ετάπ της Vuelta, του Γύρου Ισπανίας. Με την υποστήριξη των συναθλητών του της Deceuninck – Quick Step που τον βοήθησαν να τοποθετηθεί εξαιρετικά για το τελικό σπριντ, ο δυνατός και ταλαντούχος Fabio ποδηλάτησε πιο γρήγορα από τους εξίσου ισχυρούς αντιπάλους του τα τελευταία 200 μέτρα του ετάπ, κερδίζοντας την έκτη νίκη της χρονιάς!

Ήταν πραγματικά ένας πολύ δύσκολος τερματισμός και στο τέλος απλώς έβγαλα το ποδήλατο μπροστά κι έκλεισα τα μάτια μου. Μόνο όταν είδα τους συναθλητές μου να πανηγυρίζουν κατάλαβα πως είχα κερδίσει”, δήλωσε φανερά συγκινημένος ο πάντα μετριόφρων Fabio αμέσως μετά τον τερματισμό. “Είμαι ευτυχισμένος. Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο χαρούμενος είμαι. Ήρθα φέτος στη Vuelta για να μάθω, για να παρατηρήσω καλύτερα αλλά ήμουν ταυτόχρονα αρκετά σίγουρος για τον εαυτό μου για να προσπαθήσω και τώρα μπορώ να απολαύσω αυτή τη μεγάλη νίκη”.

Μόνο δύο αναβάτες αποφάσισαν να “ξεκολλήσουν” στο 4ο ετάπ της Vuelta και παρόλο που δημιούργησαν διαφορά 5 λεπτών, το πελοτόν δεν άργησε να τους “καταπιεί”, όταν αρκετοί αναβάτες – ανάμεσά τους και ο Tim “El Tractor” Declercq – συνεργάστηκαν προκειμένου να καλύψουν τη διαφορά και να “μαζέψουν” τους δύο ξεκολλημένους στα τελευταία 20 χιλιόμετρα.

Όλα έδειχναν ένα κλασικό, ομαδικό σπριντ αλλά ο Remi Cavagna είχε άλλα σχέδια… Ο Γάλλος αναβάτης έκανε επίθεση 6 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, βάζοντας μεγάλη πίεση στις υπόλοιπες ομάδες που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν.

Ο Cavagna έφτασε σχεδόν 1200 μετρά κοντά στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του αλλά δεν κατάφερε να συνεχίσει το γρήγορο ρυθμό του. Μπαίνοντας στην “Flamme rouge”, η Deceuninck – Quick Step οδηγούσε τον αγώνα με τον Zdenek Stybar. Ο Τσέχος ανέβαζε συνέχεια ρυθμό πριν ο συναθλητής του Max Richeze τον φτάσει περίπου 600 μέτρα πριν τον τερματισμό – με τον Fabio πάντα κολλημένο στη ρόδα του – και λίγο πριν το τέρμα, έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό Ολλανδό να πεταχτεί μπροστά και να κερδίσει σώμα με σώμα τον Sam Bennett της Bora – Hansgrohe, χαρίζοντας στην Deceuninck – Quick Step την 27η νίκη της σε Vuelta

O Fabio Jakobsen κερδίζει το πρώτο του ετάπ στη Vuelta

Ο Τερματισμός σώμα με σώμα.
Photo: Tim de Waele/Getty Images

O τέταρτος πρωταθλητής Ολλανδίας που έχει κερδίσει ετάπ στη Vuelta, μίλησε για τη σημασία της νίκης αυτή που ήρθε στην αρχή μάλιστα του παρθενικού του Μεγάλου Γύρου. “Είναι το όνειρο κάθε σπρίντερ να κερδίσει ετάπ σε ένα μεγάλο γύρο και για μένα, να κερδίσω φορώντας τη φανέλα του Πρωταθλητή της Ολλανδίας ήταν ακόμη μεγαλύτερη τιμή. Δούλεψα σκληρά όλη αυτή τη χρονιά για τη σημερινή μέρα και ελπίζω να είναι μόνο η πρώτη από μια σειρά επιτυχιών!”

Ένας (ακόμη) Ολλανδός στο Λουτράκι…

Θυμίζουμε για όσους δεν το γνωρίζουν πως ο Fabio Jakobsen έκανε τα πρώτα του βήματα στην επαγγελματική ποδηλασία ως αθλητής της SEG Racing Academy, με προπονητή τον Βασίλη Αναστόπουλο και πέρασε αρκετό καιρό στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Λουτράκι προετοιμαζόμενος για τη μετάβασή του σε επαγγελματική ομάδα World Tour!

Μάλιστα πρόσφατα, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Science and Cycling», ο Βασίλης Αναστόπουλος παρουσίασε σε διεθνές κοινό, την εξέλιξη της προετοιμασίας του Fabio Jakobsen ως ενδιαφέρουσα περίπτωση προπονητικής τακτικής και συγκέντρωσε τα κολακευτικά σχόλια προπονητών και τεχνικών του World Tour.

Τον γνωρίσαμε καλά στα προπονητικά καμπ στο Λουτράκι αλλά και κατά τη διάρκεια του πρώτου του Bike Fitting στο Tsirikos Bikes με τον Δημήτρη Κολομβάτσο.

Ένας εξαιρετικός νεαρός αθλητής, με πλάνο, πείσμα, ταλέντο, αφοσίωση και επαγγελματισμό για τον οποίο, είμαστε βέβαιοι, πως θα ακούσουμε πολλά και μεγάλα στο κοντινό μέλλον!

O Fabio Jakobsen κερδίζει το πρώτο του ετάπ στη VueltaΟ Fabio Jakobsen χαρούμενος ανάμεσα στους συναθλητές του, στο Casino Loutraki, το 2017.
Photo: MBike

 

Πηγή: mbike.gr

O Fabio Jakobsen κερδίζει το πρώτο του ετάπ στη Vuelta

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.