B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Egan Bernal: Viva Colombia!

Μπορεί η Γαλλία, με τον Julian Alaphilippe να βρέθηκε για 10 μέρες με την κίτρινη φανέλα αλλά ήταν η Κολομβία η χώρα που – για πρώτη φορά – πανηγυρίζει φέτος την πρώτη της νίκη στο Γύρο, στο πρόσωπο του νεαρού Egan Bernal

Egan Bernal: Viva Colombia!

Ο Egan Arley Bernal Gomez, γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1997 στην Κολομβία, στην πόλη Zipaquira. Έγινε επαγγελματίας για πρώτη φορά το 2016 με την Androni Giocattoli – Sidermac και από το 2018, ύστερα από μια επιτυχμένη πορεία και έχοντας κερδίσει 2 ετάπ και τη γενική κατάταξη του Tour de l’ Avenir, υπέγραψε με την Team SKY.

Ξεκίνησε από το ΜΤΒ, όπου και ξεχώρισε με τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα νέων το 2014.

Το 2015 στέφθηκε πρωταθλητής κερδίζοντας το MTB Pan – American Championships Junior Cross Country κέρδισε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΤΒ Cross Country νέων.

Από το 2016 αγωνίστηκε στην ποδηλασία δρόμου, πετυχαίνοντας αμέσως αρκετές νίκες.

Το 2018 ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για τον μόλις 21 ετών αναβάτη, με νίκη στο Γύρο της Καλιφόρνια και τον Γύρο Κολομβίας – μπροστά από τον Nairo Quintana και παρά το γεγονός ότι ο συμπατριώτης του Sergio Henao είχε οριστεί ως αρχηγός της ομάδας – ενώ κέρδισε και το πρωτάθλημα χρονομέτρου της Κολομβίας. 

Το 2019, με την Team SKY να μετασχηματίζεται σε Team INEOS, ο Bernal είναι ο νεότερος αναβάτης της ομάδας. Αυτό, δεν τον εμποδίζει να κερδίσει την πρώτη θέση στο Γύρο Ελβετίας και στο Paris – Nice τραβώντας επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Το γεγονός ότι ο Chris Froome τελικά δεν συμμετείχε στον φετινό Γύρο εξαιτίας του ατυχήματος, στάθηκε καθοριστικό γεγονός για το μέλλον του νεαρού αναβάτη. Ο Geraint Thomas δεν ήταν έτοιμος για τη νίκη και ο Bernal βρήκε την ευκαιρία να δείξει την αξία του.

Περίμενε υπομονετικά τις πρώτες εβδομάδες, παραμένοντας πάντα στη δεκάδα των πρώτων και μόλις ο Γύρος άρχισε να… ανηφορίζει, έδειξε την αξία του ως αναβάτης. Η κατάκτηση της κίτρινης φανέλας στο 19ο ετάπ ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του καθώς όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά από τον ως τότε αναβάτη της κίτρινης φανέλας, Julian Alaphilippe αλλά του “έριξε” κι ένα λεπτό!

Η ακύρωση του ετάπ λόγω καιρικών συνθηκών ίσως λειτούργησε και πάλι υπέρ του.

Την επόμενη ημέρα, στο 20ο ετάπ, άλλο ένα ανηφορικό ετάπ, ο Bernal έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και αναδείχτηκε στον πρώτο κολομβιανό αναβάτη που – όπως όλα δείχνουν – θα κερδίσει Γύρο Γαλλίας ενώ ταυτόχρονα είναι και ο νεότερος αναβάτης που κερδίζει Γύρο Γαλλίας μόλις στα 22 του χρόνια, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο…

Ο πρώτος κολομβιανός που κερδίζει Γύρο Γαλλίας

“Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά μόνο όταν επιστρέψω στο ξενοδοχείο και μείνω μόνος μου, τότε μόνο ίσως το πιστέψω…” δήλωσε ο Bernal μετά την απόλυτη επικράτησή του απέναντι στον Alaphilippe και τον Steven Kruijswijk στο Val Thorens.

“Είναι ο πρώτος μας Γύρος, μπορείτε να φανταστείτε την αντίδραση όλων στην Κολομβία”, δήλωσε όταν ρωτήθηκε τι σημαίνει η νίκη του για την Κολομβία. “Είναι πολύ σημαντικό για μας και είμαι πραγματικά υπερήφανος που θα είμαι ο πρώτος Κολομβιανός που θα κερδίσει Γύρο Γαλλίας”.

Sir Dave Brailsford: Η Επιστροφή

Ήταν αρκετοί εκείνοι που πίστεψαν ότι μετά την αποχώριση της SKY ο sir Brailsford είχε αρχίσει να παίρνει την κατηφόρα. Όμως ο άνθρωπος που “ακόμα και όταν πηγαίνει τουαλέτα γυρνάει με σοκολάτα”, όπως είχε πει για κείνον ο ανταγωνιστής του, Jonathan Vaughters, συνεχίζει να μονοπωλεί τον Γύρο Γαλλίας. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του νίκες από το 2012 ως το 2018, παρά την αλλαγή χορηγού και την απώλεια του “αστεριού” του, του Chris Froome, το 2019 – όπως όλα δείχνουν – πετυχαίνει όχι μία αλλά δύο νίκες στον Γύρο Γαλλίας, με τις δύο πρώτες θέσεις να έχουν αθλητές της Team INEOS.

Γενική Κατάταξη ύστερα και από το 20 ετάπ του 106ου Γύρου Γαλλίας

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΑΘΛΗΤΗΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

ΔΙΑΦΟΡΑ

1

EGAN BERNAL

2

TEAM INEOS

79h 52′ 52″

2

GERAINT THOMAS

1

TEAM JUMBO – VISMA

79h 54′ 03″

 + 01′ 11»

3

STEVEN KRUIJSWIJK

81

BORA – HANSGROHE

79h 54′ 23″

 + 01′ 31″

4

EMANUEL BUCHMANN

12

DECEUNINCK – QUICK STEP

79h 54′ 48″

 + 01′ 56»

5

JULIAN ALAPHILIPPE

21

MOVISTAR TEAM

79h 56′ 37″

 + 03′ 45»

6

MIKEL LANDA MEANA

65

MOVISTAR TEAM

79h 57′ 15″

 + 04′ 23»

7

RIGOBERTO URAN

91

EF EDUCATION FIRST

79h 58′ 07″

 + 05′ 15»

8

NAIRO QUINTANA

61

MOVISTAR TEAM

79h 58′ 22″

 + 05′ 30»

9

ALEJANDRO VALVERDE

62

MOVISTAR TEAM

79h 59′ 04″

 + 06′ 12»

10

WARREN BARGUIL

211

TEAM ARKEA – SAMSIC

80h 00′ 24″

 + 07′ 32»

 

Πηγή: mbike.gr

Egan Bernal: Viva Colombia!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.