B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

O Simon Yates νικητής για δεύτερη φορά, σε εταπ, στο TDF

O Simon Yates κέρδισε το 15ο ετάπ αλλά η εμφάνιση του Thibaut Pinot ήταν εξαιρετική

O Simon Yates νικητής για δεύτερη φορά, σε εταπ, στο TDF

O Simon Yates, Mitchelton-Scott νικητής με τον Thibaut Pinot, Groupama-FDJ, στη δεύτερη θέση και τον Mikel Landa, Spa/Movistar, στην τρίτη θέση. Ο Julian Alaphilippe, Deceuninck Quick-Step, συνεχίζει να διατηρεί την κίτρινη φανέλα.

164 αναβάτες ξεκίνησαν στο 15ο ετάπ του φετινού Tour de France. Ο Daniel Oss, Bora-Hansgrohe, ο Benoît Cosnefroy, AG2R-La Mondiale, ο Lukas Wisnowski, CCC, και ο Nicolas Roche, Sunweb, κατάφεραν να ξεφύγουν στο 14ο χλμ. ύστερα από διάφορες αποτυχημένες αψιμαχίες και τελικά πιάστηκαν στο 23ο χλμ. Στο 38ο έγινε ένα ωραίο ξεκόλλημα από 20 περίπου αναβάτες μεταξύ των οποίων ήταν ο Romain Bardet, ο Vincenzo Nibali, ο Simon Yates και ο Peter Sagan που όμως πιάστηκαν και αυτοί από το peloton χάνοντας έτσι την επίθεσή τους.

Μία μπροστινή ομάδα από 28 αναβάτες είχε διαμορφωθεί στο 55ο χλμ Patrick Konrad, Bora-Hansgrohe, Romain Bardet και Tony Gallopin, AG2R-La Mondiale,, Vincenzo Nibali, Damiano Caruso και Jan Tratnik, Bahrain-Merida, Rudy Molard και Sébastien Reichenbach, Groupama-FDJ, Nairo Quintana, Andrey Amador και Marc Soler, Movistar, Pello Bilbao, Omar Fraile και Alexey Lutsenko, Astana, Michael Woods, EF Education First, Simon Yates, Mitchelton-Scott, Simon Geschke, CCC, Julien Bernard, Giulio Ciccone και Bauke Mollema, Trek-Segafredo, Dan Martin, UAE Team Emirates, Lennard Kämna και Nicolas Roche, Sunweb, Jesus Herrada, Cofidis, Ilnur Zakarin, Katusha-Alpecin, Romain Kreuziger, Dimension Data, και Guillaume Martin, Wanty-Groupe Gobert, και Amaël Moinard, Arkéa-Samsic.

Ο Woods πέρασε μπροστά από τον Nibali και τον Bardet. Οι επιθετικοί Matthias Frank, AG2R-La Mondiale, Michael Matthews, Sunweb, Romain Sicard, Total Direct Energie, Pierre-Luc Périchon και Anthony Perez, Cofidis, Nils Politt, Katusha-Alpecin, Maxime Bouet, Arkéa-Samsic και Amund Groendahl Jansen, Jumbo-Visma, γεφύρωσαν το κενό στο 70 χλμ.

O Simon Yates νικητής για δεύτερη φορά, σε εταπ, στο TDFΟ Thibaut Pinot ήταν ο αθλητής με την εξαιρετική εμφάνιση στο 15ο εταπ

Ο Yates και ο Geschke επέκτειναν τον πλεονέκτημά τους στο 1’ 40’’ και λίγο πριν ο Mikel Landa, Movistar, κάνει την εμφάνισή του αφού βοηθήθηκε από τους Soler και Amador. 8,8 χλμ. πριν από το τέλος o Yates οδηγεί μόνος τους. Ο Landa προσπερνάει τον Geschke και είναι ο πρώτος που αρχίζει να κυνηγάει τον Yates. Ο Pinot, νικητής του Tourmalet, «πιάνει» τον Landa 2 χλμ. πριν από το τέλος ενώ ο Alaphilippe δεν μπορεί να συναγωνιστεί το ρυθμό του Geraint Thomas, Ineos, που όμως πιάστηκε από τον Pinot παρόλο τη βοήθεια του συναθλητή του Egan Bernal, Ineos. Ο Yates διατήρησε το πλεονέκτημα πάνω από τον Pinot και τον Landa, ενώ ο Alaphilippe ήταν αυτός που αγωνίστηκε σκληρά για να καταφέρει να διατηρήσει την κίτρινη φανέλα, παρουσιάζοντας και πρώτα σημάδια αδυναμίας στα βουνά.

Χαρακτηριστικά πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Thibaut Pinot είναι αυτός που με τις τελευταίες δύο του εμφανίσεις έχει προσδώσει στον αγώνα το ενδιαφέρον που του έλειπε τα τελευταία χρόνια, κάνοντας εντυπωσιακές εναλλαγές ρυθμού, απανωτές επιθέσεις, εξαιρετική τακτική από έναν αναβάτη που δείχνει ότι είναι σε θέση να κάνει τους συμπατριώτες του υπερήφανους.

Αποτελέσματα 15ου ετάπ

  1. Simon Yates (GB/Mitchelton-Scott) 4 hrs 47 mins 4 secs
  2. Thibaut Pinot (Fra/Groupama-FDJ) +33secs
  3. Mikel Landa (Spa/Movistar) same time
  4. Emanuel Buchmann (Ger/Bora-Hansgrohe) +51secs
  5. Egan Bernal (Col/Team Ineos) same time
  6. Lennard Kamna (Ger/Team Sunweb) +1min 3secs
  7. Geraint Thomas (GB/Team Ineos) +1min 22secs
  8. Steven Kruijswijk (Ned/Jumbo-Visma) same time
  9. Alejandro Valverde (Spa/Movistar) same time
  10. Richie Porte (NZ/Trek-Segafredo) +1min 30secs

Αποτελέσματα γενικής κατάταξης μετά το 15ο ετάπ

  1. Julian Alaphilippe (Fra/Deceuninck Quick-Step) 61hrs 0mins 22secs
  2. Geraint Thomas (GB/Team Ineos) +1min 35secs
  3. Steven Kruijswijk (Ned/Jumbo-Visma) +1min 47secs
  4. Thibaut Pinot (Fra/Groupama-FDJ) +1min 50secs
  5. Egan Bernal (Col/Team Ineos) +2mins 2secs
  6. Emanuel Buchmann (Ger/Bora-Hansgrohe) +2mins 14secs
  7. Mikel Landa (Spa/Movistar) +4mins 54secs
  8. Alejandro Valverde (Spa/Movistar) +5mins
  9. Jakob Fuglsang (Den/Astana Pro Team) +5mins 27secs
  10. Rigoberto Uran (Col/EF Education First) +5mins 33secs

Πηγή: mbike.gr

O Simon Yates νικητής για δεύτερη φορά, σε εταπ, στο TDF

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.