B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

SCOTT Addict RC 2020: ολική ανανέωση!

Η ελβετική εταιρεία παρουσίασε την τρίτη γενιά του πανάλαφρου μοντέλου Addict, το SCOTT Addict RC 2020, που κερδίζει τις εντυπώσεις με τη μοντέρνα του σχεδίαση και την προηγμένη τεχνολογία.

SCOTT Addict RC 2020: ολική ανανέωση!Πρέπει να το αποδεχθούμε, είτε μας αρέσει είτε όχι… το 2020 είναι, για τα ποδήλατα δρόμου, η χρονιά των δισκοφρένων, της εσωτερικής καλωδίωσης και των καθαρών σχεδιαστικά γραμμών. Έτσι προστάζουν οι τάσεις της εποχής και σύμφωνα με αυτές είναι σχεδιασμένο και το ολοκαίνουργιο μοντέλο SCOTT Addict RC 2020.

To Addict RC αποτελεί, από το 2007 που πρωτοπαρουσιάστηκε ένα αγωνιστικό ποδήλατο δρόμου το οποίο διακρίνεται για το χαμηλό του βάρος, το επιθετικό στήσιμο και τα υψηλά επίπεδα ακαμψίας που πετυχαίνουν πολύ υψηλή αναλογία STW (stiffness to weight).

Eccentric Bicycle Fork Shaft Design

Η πιο εντυπωσιακή και πρωτοποριακή τεχνολογία του νέου Addict RC 2020 είναι καλά κρυμμένη, μαζί με τα καλώδια, στο εσωτερικό του headtube.

Με την ονομασία Eccentric Bicycle Fork Shaft Design, οι μηχανικοί της SCOTT έχουν προσθέσει 3 χιλιοστά offset προς τα πίσω στον άξονα περιστροφής του tapered steerer tube 1 1/4″ – 1.5″, στο σημείο όπου εδράζεται στο επάνω ρουλεμάν, δίνοντας χώρο να περάσουν από μπροστά όλα τα καλώδια των ταχυτήτων και των φρένων. Αυτό είναι εφικτό καθώς χρησιμοποιoύνται ρουλεμάν 1.5″ επάνω και κάτω. Στο κάτω ρουλεμάν (τοποθετημένο υπό γωνία), ο άξονας περιστροφής παραμένει ομόκεντρος ώστε να μην επηρεάζεται ο χειρισμός του ποδηλάτου κατά το στρίψιμο του τιμονιού (η σχεδίαση αποτελεί πατέντα της SCOTT).

Syncros Creston IC

Την προηγμένη σχεδίαση του headtube έρχεται να πλαισιώσει υπέροχα το νέο κόκπιτ Creston IC της Syncros, διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: Combo και Bar + Stem.

Creston IC Combo

Στην έκδοση Combo, το τιμόνι αποτελεί ενιαίο κομμάτι με τον λαίμο, σε full carbon κατασκευή. Πιο καθαρό σχεδιαστικά και απλούστερο στη χρήση, το σύστημα διαθέτει μαγνητικό καπάκι το οποίο κρύβει τις πλαϊνές βίδες του λαιμού, όπως και αυτή που ρυθμίζει τα ποτήρια, προσθέτοντας στην αισθητική και την αεροδυναμική. Ταυτόχρονα, το σύστημα διακρίνεται για την ακαμψία και την εργονομία του, όπως και για το πολύ χαμηλό βάρος.

Creston IC Bar + Stem

Στην έκδοση Bar + Stem, ο λαιμός αποτελεί ξεχωριστό τμήμα και μπορεί να υποδεχθεί συμβατικό τιμόνι 31.8mm, αρκεί αυτό να είναι συμβατό με εσωτερική δρομολόγηση των καλωδίων.

Ο λαιμός διαθέτει πιο σύνθετη κατασκευή και αυξημένο βάρος καθώς είναι κατασκευασμένος από υλικό αλουμίνιο. Σε κάθε περίπτωση, διατηρεί τις καθαρές γραμμές και εξοπλίζεται και αυτός με το μαγνητικό καπάκι που προσθέτει σημαντικά στο αισθητικό αποτέλεσμα. 

Σημαντική μελέτη έχει γίνει και στην αεροδυναμική απόδοση με πολλές σχεδιαστικές επιρροές από το αεροδυναμικής σχεδίασης μοντέλο Foil Disc. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση των seat stays χαμηλότερα στο seat tube, όπως και η οβάλ σχεδίαση του downtube. 

HOLLOW STRUCTURE

Ακόμα μία βελτίωση, που περνάει απαρατήρητη οπτικά, εντοπίζεται στο εσωτερικό του πλαισίου και τον τρόπο της κατασκευής του.
Όλο το πλαίσιο έχει κατασκευαστεί με τη μέθοδο hollow και διαθέτει λιγότερα ενωτικά σημεία, ενώ η εσωτερική επιφάνεια του carbon είναι τελείως λεία για την πολύτιμη εξοικονόμηση γραμμαρίων.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας πολύ ελαφριάς κατασκευής, χωρίς αρνητική επιρροή στην ακαμψία. 

Πηγή: mbike.gr

SCOTT Addict RC 2020: ολική ανανέωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.