B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Γύρος της Ιταλίας: Ο Roglic χάνει για ένα λεπτό από το Nibali και τον Carapaz στο Mortirolo .

Ο Σλοβένος μειώνει τη γενική κατάταξη.

Ο Γύρος της Ιταλίας: Ο Roglic χάνει για ένα λεπτό από το Nibali και τον Carapaz στο Mortirolo .

Ο Primo Roglic (Jumbo-Visma) έχασε για παραπάνω από ένα λεπτό στην πιο σημαντική γενική κατάταξη των διαγωνιζόμενων στο δύσκολο 16ο στάδιο του Γύρου της Ιταλίας. Ο Roglic βρίσκεται τώρα στην τρίτη θέση με συνολικό χρόνο 2:09 πίσω από τον πρώτο Richard Carapaz (Movistar) και 22 δευτερόλεπτα πίσω από τον Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), ο οποίος ανέβηκε στη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη.

Το Passo dy Gavia μπορεί να έχει αφαιρεθεί, αλλά το Mortirolo αποδείχθηκε αρκετό για να απομακρύνει τον Σλοβενό από την ομάδα των “φαβορι”.  Ο Roglic έμεινε απομονωμένος στο βασικό κύκλο καθώς ο ρυθμός που έθεσε ο Bahrain –Merida αποδείχτηκε υπερβολικός για τους συμπαίκτες του.

Ο Roglic ο ίδιος απομακρύνθηκε από την ομάδα όταν ο Nibali επιτέθηκε σε ένα από τα πιο απότομα τμήματα της ανάβασης, με 34 χιλιόμετρα να κάνει. Είχε συμπαίκτη τον Koen Bouwman, ο οποίος βρισκόταν στον αποχωρισμό, στο δρόμο, αλλά ο Ολλανδός  μπορούσε να παράσχει λίγη βοήθεια όταν τελικά συνεργάστηκε με τον αρχηγό της ομάδας του.

Ευτυχώς για τον Roglic, αυτός είχε τη βοήθεια του Michelton-Scott,  καθώς εργάστηκαν για να φέρουν πίσω τον ηγέτη της ομάδας Simon Yates, ο οποίος είχε πέσει λίγο πριν από την αναρρίχηση. Το Mortirolo  δεν παίρνει φυλακισμένους και ο Roglic και οι νέοι σύντροφοί του μπορούσαν να θέσουν μόνο το δικό τους ρυθμό στις απότομες πλαγιές. Εν τω μεταξύ, ο Hugh Carthy, ο Carapaz, o Landa και o Lopez θα ενταχθούν στο Nibali στο δρόμο.

Μέχρι τη στιγμή που έφτασαν στην κορυφή, το χάσμα ήταν πάνω από ένα λεπτό και εξελίχθηκε περαιτέρω καθώς πήραν το δρόμο  στην τεχνική κάθοδο που ήταν λεία με τη βροχή που έβρεξε τους αναβάτες όπως και τους οπαδούς.

Η σύντομη κοιλάδα προσέφερε κάποια ανάπαυλα για τους κυνηγούς  και ήταν σε θέση να καλύψουν το έλλειμμα κάτω από τα 50 δευτερόλεπτα.  Ωστόσο, θα επεκταθεί ξανά εντός των τελευταίων πέντε χιλιομέτρων  καθώς η ομάδα μπροστά αυξήθηκε σε αριθμό  με πτώση αναβατών  που αποχώρησαν.  Μέχρι τη στιγμή που έφτασαν στην γραμμή, το χάσμα ήταν σχεδόν ένα λεπτό και μισό και ο Roglic θα κατέβαινε τρίτος στην κατάταξη.

 

Γενική κατάταξη του Γύρου Ιταλίας μετά το 16ο στάδιο

 

#

Rider Name (Country) Team

Result

1

Richard Carapaz (Ecu) Movistar Team

70:02:05

 

2

Vincenzo Nibali (Ita) Bahrain-Merida

0:01:47

 

3

Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma

0:02:09

 

4

Mikel Landa (Spa) Movistar Team

0:03:15

 

5

Bauke Mollema (Ned) Trek-Segafredo

0:05:00

 

6

Rafal Majka (Pol) Bora-Hansgrohe

0:05:40

 

7

Miguel Angel Lopez (Col) Astana Pro Team

0:06:17

 

8

Simon Yates (GBr) Mitchelton-Scott

0:06:46

 

9

Pavel Sivakov (Rus) Team Ineos

0:07:51

 

10

Jan Polanc (Slo) UAE Team Emirates

0:08:06

 

 

Πηγή: cyclingnews.com

Ο Γύρος της Ιταλίας: Ο Roglic χάνει για ένα λεπτό από το Nibali και τον Carapaz στο Mortirolo .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.