B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Giro d’ Italia: Ο Demare κερδίζει τον δέκατο γύρο

Ο Arnaud Demare διεκδίκησε την πρώτη του νίκη για το  δέκατο γύρο του Giro d’Italia 2019, κερδίζοντας τους Elia Viviani (Deceuninck-QuickStep), Rudiger Selig (Bora-Hansgrohe) και Caleb Ewan.

Giro d' Italia: Ο Demare κερδίζει τον δέκατο γύροΟ Γάλλος, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στο Orbetello στον 3ο γύρο και τρίτος στην Terracina στον 5ο γύρο, διεκδίκησε την πρώτη νίκη του σε αγώνα Giro από μια μπροστινή ομάδα των 12 ατόμων.

Ο προπορευόμενος της FDJ Jacopo Guarnieri οδήγησε το sprint μαζί με τον Jasper De Buyst της Lotto Soudal. Ο Demare επέλεξε να πάει νωρίς τέρμα αριστερά, ενώ ο Ewan περίμενε μερικά ακόμα δευτερόλεπτα πριν προχωρήσει στα δεξιά. Η Viviani επέλεξε τον τροχό του Ewan και κατάφερε να τον περάσει στη μέση αλλά δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον Demare. Παράλληλα, ο Ewan καθυστέρησε στα τελευταία λίγα μέτρα και προσπεράστηκε για την τελευταία θέση στο podium από τον Selig, ο οποίος έτρεχε για την Bora ενώ ο Ackermann απουσίαζε.

“Ήρθαμε στο Giro για αυτόν τον σκοπό. Ήθελα πραγματικά μια νίκη στάδιου και την πήρα» δήλωσε ο Demare. “Απέφυγα τη συντριβή γιατί είμαστε, ως ομάδα, πολύ καλά τοποθετημένοι. Είμαι πολύ χαρούμενος.”

Ο Ackermann, νικητής των γύρων 1 και 5, διέσχισε τη γραμμή με το ολόσωμο ποδηλατικό κολλάν κομματιασμένο. Βρέθηκε με ενθουσιασμό στο βάθρο για να συλλέξει το maglia ciclamino, αλλά το προβάδισμα χάθηκε στα σημεία από τον Demare, ο οποίος επίσης χτύπησε στο πρώτο από τα δύο ενδιάμεσα σπριντ. Η πτώση έβγαλε επίσης εκτός τον Jakub Mareczko (ομάδα CCC), του οποίου ο συμπαίκτης Fran Ventoso προσπάθησε να κάνει την έκπληξη στα τελευταία χιλιόμετρα.

Με δεδομένη την πτώση που σημειώθηκε στα τρία τελευταία χιλιόμετρα, δεν υπήρχαν χρονικά κενά στο peloton και ο Valerio Conti (UAE Team Emirates) διατήρησε το συνολικό του προβάδισμα, με τον Primoz Roglic (Jumbo-Visma) να βρίσκεται στη δεύτερη και την καλύτερη θέση στα πριν – τον αγώνα φαβορί.

 

Πηγή: cyclingnews.com

 

Giro d' Italia: Ο Demare κερδίζει τον δέκατο γύρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.