B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Giro E: όλα έτοιμα για το πρώτο «ηλεκτρικό» Grand Tour

Το Giro E, ο πρώτος πολυήμερος αγώνας για ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση, θα διεξαχθεί ταυτόχρονα με το Giro d’ Italia, στην ίδια διαδρομή. 

Giro E: όλα έτοιμα για το πρώτο «ηλεκτρικό» Grand TourΈξι ποδηλατικές εταιρείες, 10 ομάδες, 18 ετάπ, 60 ποδηλάτες, 1.829χλμ. συνολικής απόστασης και 43.546μ. συνολικής υψομετρικής διαφοράς είναι μερικά από τα κομμάτια που συμπληρώνουν το παζλ του Giro E.

Με στόχο να αναδείξει την ομορφιά των ιταλικών τοπίων και το μέλλον των ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση, το Giro E αποτελεί όχι μόνο το πρώτο Grand Tour για e-bikes, άλλα και το πρώτο γεγονός σε παγκόσμια κλίμακα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά σε αυτά.  

Το Giro E αποτελεί μία ποδηλατική εμπειρία για ερασιτέχνες, με τους 60 συνολικά αναβάτες να συμμετέχουν μόνο με ποδήλατα δρόμου με ηλεκτρική υποβοήθηση, η οποία απενεργοποιείται πάνω από τα 25χλμ. /ώρα, αντιμετωπίζοντας διάφορες δοκιμασίες σε συγκεκριμένα κομμάτια της διαδρομής των 18 ετάπ του Giro d’ Italia 2019 (εξαιρουμένων των τριών ετάπ ITT). Η εκκίνηση του Giro E θα δοθεί την Κυριακή, 12 Μαΐου, και ο τερματισμός θα γίνει το Σάββατο, 1 Ιουνίου.

Παρότι δεν θεωρείται επίσημα αγώνας, στο τέλος του κάθε ετάπ, βάση των αποτελεσμάτων στις χρονομετρημένες δοκιμασίες, τέσσερις φανέλες θα απονέμονται: η Βιολετί φανέλα στον πρωτοπόρο γενικής, η Πορτοκαλί στον αναβάτη με την εξυπνότερη τακτική, η Κόκκινη στον πιο γρήγορο σπρίντερ και η Πράσινη στην ομάδα με τους πιο νέους αναβάτες.

Οι ομάδες

Agenzia Nazionale del Turismo  // Bike For Dream // Castelli-Segafredo Pinarello // Mediolanum // De Rosa // Toyota // Milano Cortina 2026 // Epowers Factory Team // Kilocal-Selle SMP

Οι ποδηλατικές εταιρείες

Το Giro E δίνει τη δυνατότητα στις ποδηλατικές εταιρείες να προβάλουν τα μοντέλα τους και να συγκρίνουν τα διαφορετικά σύστημα ηλεκτροκίνησης που η καθεμία μπορεί να χρησιμοποιεί. Μαζί με την Pinarello, που με το μοντέλο Nytro άλλαξε την προοπτική των ποδηλάτων δρόμου με ηλεκτρική υποβοήθηση, συμμετέχουν η De Rosa, η Opowers, η Olmo, η TREK και η Fusion: διαφορετικές φιλοσοφίες και διαφορετικά ποδήλατα που, για πρώτη φορά, θα βρεθούν αντιμέτωπα σε αγωνιστικές συνθήκες δρόμου.

πηγή:mbike.gr

Giro E: όλα έτοιμα για το πρώτο «ηλεκτρικό» Grand Tour

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.