B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Οι Ευρωπαίοι προτιμούν για τη μετακίνησή τους E-Bike

Η καθημερινή χρήση των ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση ως μέσων αστικής μετακίνησης, αυξάνει συνεχώς στην Ευρώπη.Οι Ευρωπαίοι προτιμούν για τη μετακίνησή τους E-Bike
H Shimano παρουσιάζει τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής μελέτης μετακίνησης πάνω στα E-bikes, η οποία εξετάζει την προθυμία των πολιτών να μετακινηθούν προς την εργασία τους με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Η έρευνα έγινε σε πάνω από 12.000 άτομα σε 10 αγορές και αποκαλύπτει ότι το 24% των Ευρωπαίων που μετακινούνται με ποδήλατο σκέφτονται να στραφούν σε ένα E-bike.

Σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού των Κάτω Χωρών (47%) πηγαίνει στη δουλειά του με E-Bike, κατέχοντας το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, ενώ για την Ισπανία το ποσοστό είναι στο 39% και για την Ιταλία είναι το 33%.

Η έρευνα δείχνει ότι η Μεγάλη Βρετανία υστερεί σε σχέση με τη υπόλοιπη Ευρώπη – οι Άγγλοι φαίνεται να προτιμούν τα συμβατικά ποδήλατα –  ενώ οι Κάτω Χώρες «ανοίγουν» το δρόμο.

Οι λόγοι που οι περισσότεροι στην Ευρώπη σκέφτονται να στραφούν προς τα ηλεκτρικά ποδήλατα για να πηγαίνουν στις δουλειές τους είναι οι εξής: το 34% για να κρατιέται σε φόρμα, το 30% για την προστασία του περιβάλλοντος και το 30% για να εξοικονομήσει χρήματα.

Αυτοί που αποφεύγουν να πηγαίνουν στις δουλειές τους με  e-bike δίνουν τους εξής λόγους: το 37% λόγω των κακών καιρικών φαινομένων, το 34% γιατί τα e-bikes είναι ακριβά και το 25% για να μην φθάνουν στην εργασία τους «τσαλακωμένοι».

Οι Άγγλοι είναι αυτοί που είναι και οι λιγότεροι θετικοί απέναντι στο ηλεκτρικό ποδήλατο, με μόνο το 11% να σκέφτεται να κάνει την αλλαγή, ένα ποσοστό που είναι το χαμηλότερο σε όλη την Ευρώπη. Το 43% σκέφτεται τις κακές καιρικές συνθήκες και το 35% σκέφτεται ότι φτάνει στη δουλειά του «τσαλακωμένο».

Ο Jeroen Van Vulpen, Brand Manager της Shimano Steps δήλωσε: «Βλέπουμε μία τεράστια ανάπτυξη στην αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ευρώπη και αυτή η έρευνα μας δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που μετακινούνται για τις δουλείες τους με ηλεκτρικό ποδήλατο στο μέλλον. Γνωρίζουμε ήδη, ότι υπάρχει μία ισχυρή ποδηλατική κουλτούρα σε συγκεκριμένες χώρες και αυτοί που έχουν κάνει ήδη την αλλαγή από συμβατικό ποδήλατο σε ηλεκτρικό έχουν διαπιστώσει ότι ο κακός καιρός είναι ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα και με την ηλεκτρική βοήθεια ο ιδρώτας είναι παρελθόν. Είναι πράγματι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι σε όλες τις αγορές περισσότεροι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να στραφούν σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για να κρατηθούν σε φόρμα και για να προστατέψουν το περιβάλλον.»

Ο Adam Bodor, Advocacy Director, της European Cyclists Federation δήλωσε: «Χαιρόμαστε για την έρευνα της Shimano, η οποία επιβεβαιώνει ότι η δυναμική των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι τεράστια και ειδικά σε συνδυασμό με την κατασκευή μεγαλύτερων και πιο άνετων ποδηλατοδρόμων θα αυξηθεί περισσότερο. Αυτά τα ποδήλατα αποτελούν εξαιρετική προσθήκη στην ποδηλατική οικογένεια και θα συμβάλλουν στην απόφαση περισσότερων πολιτών να επιλέγουν ποδήλατο ως μέσο καθημερινής τους μετακίνησης».

Οι Ευρωπαίοι προτιμούν για τη μετακίνησή τους E-Bike

Κατάταξη των χωρών που εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν τη μετάβαση από συμβατικό σε ηλεκτρικό ποδήλατο
1. 47% Κάτω Χώρες
2. 39% Ισπανία
3. 33% Ιταλία
4. 31% Βέλγιο
5. 27% Νορβηγία
6. 21% Γερμανία
7. 21% Δανία
8. 18% Γαλλία
9. 15% Σουηδία
10. 11% Ηνωμένο Βασίλειο

Αποτελέσματα έρευνας της Shimano Steps σε ευρωπαϊκό επίπεδο:
Λόγοι υπέρ της αλλαγής σε ηλεκτρικό
1. 34% Να παραμείνουν σε φόρμα
2. 30% Προστασία του περιβάλλοντος
3. 30% Για να εξοικονομήσουν χρήματα
4. 22% Για να ποδηλατούν πιο εύκολα
5. 20% Για την αποφυγή κίνησης στους δρόμους

Λόγοι κατά της αλλαγής σε ηλεκτρικό
1. 37% πιθανότητα κακοκαιρίας
2. 34% τα e-bikes είναι πολύ ακριβά
3. 31% μακρινές αποστάσεις για μετακίνηση με ηλεκτρικό ποδήλατο
4. 25% φτάνεις στη δουλειά «τσαλακωμένος»
5. 18% έλλειψη ποδηλατοδρόμων όπου ζουν

Οι Ευρωπαίοι προτιμούν για τη μετακίνησή τους E-Bike

Πηγή: mbike.gr

 

Οι Ευρωπαίοι προτιμούν για τη μετακίνησή τους E-Bike

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.