B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Cape Epic 2019:Ένας από τους πιο δύσκολους και δημοφιλείς αγώνες ΜΤΒ

Val de Vie, Νότια Αφρική. Μετά από 8 ημέρες έντονης αγωνιστικής δράσης, ο Lars Forster και ο Nino Schurter κέρδισαν τη γενική του αγώνα Cape Epic 2019, χαρίζοντας στην ομάδα τους, SCOTT-SRAM, μία πολύ σημαντική διάκριση.

Στο τελευταίο ετάπ, από το μονοπάτι Stellenbosch της Νότιας Αφρικής μέχρι το Val de Vie, ο Ευρωπαίος Πρωταθλητής, Lars Foster και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Nino Schurter κατάφεραν να διανύσουν τα τελευταία 70χλμ. και 1800μ. θετικής υψομετρικής, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ξεκινώντας από την 1η θέση της γενικής, οι Forster και Schurter απλά έδωσαν προσοχή στη διασφάλιση της χρονικής διαφοράς, παραμένοντας κοντά στους κυριότερους ανταγωνιστές τους – την ομάδα της Cannondale με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του Marathon, Henrique Avancini, και τον Manuel Fumic.

630χλμ. σε 23 ώρες…
Τερματίζοντας με χρονική διαφορά 8 λεπτών μπροστά από τους Avancini και Fumic στη γενική, η ομάδα της SCOTT-SRAM τελικά αποδείχθηκε κυρίαρχος του πολυήμερου αγώνα Cape Epic 2019 μετά από 8 ετάπ, διανύοντας συνολικά 630χλμ. και 16.650μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς σε χρόνο 23:12:06,2

Cape Epic 2019:Ένας από τους πιο δύσκολους και δημοφιλείς αγώνες ΜΤΒ

NINO SCHURTER
«Το φετινό Cape Epic αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ο πιο βίαιος αγώνα στον κόσμο. Είμαι υπερήφανος για όλη μου την ομάδα, συμπεριλαμβανομένων όλων των μελών του προσωπικού και του πληρώματος υποστήριξης – χωρίς τις προσπάθειές τους, νύχτα και μέρα, σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, δεν θα ήταν εφικτό για εμάς να επιτελέσουμε το έργο μας και να κερδίσουμε τελικά τον αγώνα», δήλωσε ο Nino Schurter μετά τον τερματισμό, στο κτήμα Val de Vie, συμπληρώνοντας: «Όλα πήγαν σύμφωνα με το πλάνο στο τελευταίο ετάπ. Αρχικά, θέλαμε να αγωνιστούμε για τη νίκη του ετάπ, αλλά ο Lars σήμερα έπρεπε να «πληρώσει» για τις τεράστιες προσπάθειές του όλη την εβδομάδα και υπέφερε… Επιλέξαμε να διατηρήσουμε απόσταση ασφαλείας από την ομάδα της Cannondale ώστε να εξασφαλίσουμε (μόνο) τη γενική. Ήταν μια υπέροχη εβδομάδα! Είμαι εξαντλημένος αλλά χαρούμενος! Το να κερδίσω για δεύτερη φορά το Cape Epic είναι κάτι το ξεχωριστό για μένα. Είμαι πολύ ευγνώμων για τη βοήθεια ολόκληρου του πληρώματός μας, ήταν μια εκπληκτική εβδομάδα εδώ στην Νότια Αφρική!».

Cape Epic 2019:Ένας από τους πιο δύσκολους και δημοφιλείς αγώνες ΜΤΒ

LARS FORSTER
Απο τη μεριά του, ο Lars Forster δήλωσε: «Σήμερα ήταν και πάλι μια πολύ δύσκολη μέρα. Υπέφερα και έπρεπε να αγωνιστώ σκληρά καθώς βρισκόμουν πραγματικά στο όριό μου… Ξεκίνησα δυνατά στα πρώτα ετάπ, όμως έχασα την ενέργεια μου προς το τέλος. Οι καλύτερες στιγμές που βίωσα ήταν στην αρχή, στον πρόλογο μαζί με όλη τη συγκίνηση, καθώς και η επίθεσή μας στο 2 ετάπ, όταν κερδίσαμε πολύ χρόνο από τους αντιπάλους. Παρά τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, όλη η εβδομάδα είχε πολύ καλή ροή… Πιστεύω ότι κερδίσαμε επάξια τον αγώνα. Η συμμετοχή μου στο Cape Epic ήταν πραγματικά μία ξεχωριστή εμπειρία. Οι διαδρομές, τα τοπία, οι θεατές, είναι κάτι το ξεχωριστό!».

πηγή:mbike.gr

Cape Epic 2019:Ένας από τους πιο δύσκολους και δημοφιλείς αγώνες ΜΤΒ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.