B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ποδήλατο στις Cabanes – 100 χλμ mtb!

 

Ποδήλατο στις Cabanes – 100 χλμ mtb!

Όλοι πια ξέρουν πως στον David Cachon αρέσει να ανακαλύπτει νέα μέρη για να κάνει ποδήλατο.

Κείμενο & διαδρομή: David Cachon
Φωτογραφίες: Fernando Marmolejo

Πηγή: mbike.gr

Δεν ψάχνω για εύκολες ούτε για δύσκολες διαδρομές, ψάχνω την συγκίνηση πάνω στο ποδήλατο, κι όχι μόνο αυτήν που προέρχεται από αυτό καθαυτό το μονοπάτι που τρέχω. Το περιβάλλον, το τοπίο, το κλίμα, οι άνθρωποι ενός τόπου, είναι παράγοντες που παίζουν μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της εξόρμησης.

Ποδήλατο στις Cabanes – 100 χλμ mtb!

Η Ριμπέρα δε Καμπάνες, μια πόλη στην επαρχία Καστεγιόν, στην περιοχή της Βαλένθια της Ισπανίας, είναι ένα μικρό διαμαντάκι που λάμπει στα νερά της Μεσογείου κι όσο απομακρύνεσαι από τα βουνά και το πλησιάζεις, τόσο η λάμψη του γίνεται πιο έντονη… και δεν το είχα προσέξει ως τώρα. Αυτή ακριβώς η αντίθεση βουνού και θάλασσας είναι που κάνει τις Καμπάνες έναν κυριολεκτικά μοναδικό τόπο, με απότομες εναλλαγές στο τοπίο, χωρίς κανείς να πρέπει να μετακινηθεί πολλά χιλιόμετρα. Επιπλέον, το ήπιο κλίμα του, σε όλη τη διάρκεια του έτους, καθιστά τον τόπο ιδανικό για να αφεθεί κανείς και να χαθεί στη μαγεία του ποδηλάτου…

Ποδήλατο στις Cabanes – 100 χλμ mtb!

Στο τερέν

Πριν ξεκινήσω την καινούρια μου περιπέτεια, επεξεργάστηκα την διαδρομή στον χάρτη για να ξέρω ακριβώς τι επρόκειτο να αντιμετωπίσουμε. Οι Καμπάνες βρίσκονται στην βάση ενός τριγώνου που σχηματίζουν οι Ταραγκόνα, Σαραγόσα και Βαλένθια, γεγονός που διευκολύνει την επικοινωνία, καθώς έχουμε διάφορες επιλογές.

Ποδήλατο στις Cabanes – 100 χλμ mtb!

Χρειαζόμουν περισσότερες πληροφορίες για τα μονοπάτια και το ανάγλυφο της περιοχής, κι έτσι απευθύνθηκα στον φίλο μου τον Πάκο από την Bikes at Forest, γιατί αυτοί είχαν αναλάβει να σηματοδοτήσουν την περιοχή και ήμουν βέβαιος πως θα μπορούσαν να με βοηθήσουν. Ο Πάκο ανταποκρίθηκε άμεσα και μου δήλωσε «μέσα» για την αποστολή! Συναντηθήκαμε στις Καμπάνες.

Τα μονοπάτια στις Καμπάνες έχουν σταθερό και σκληρό έδαφος, με την πέτρα να κυριαρχεί. Μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει στεγνό ως και ξερό, ανάλογα βέβαια και με την εποχή του χρόνου, αλλά λίγο το επηρεάζει η υγρασία. Είναι μονοπάτια μελετημένα καλά, και απευθύνονται σε όλα τα επίπεδα οδήγησης, από κομμάτια που είναι για εισαγωγή αρχαρίων στο mtb, ως και πολύ τεχνικά, και κομμάτια όπου μπορεί κανείς να τρέξει γρήγορα.

Ποδήλατο στις Cabanes – 100 χλμ mtb!

Ο καιρός είναι το δυνατό σημείο εκεί, μεγάλο ατού για κουρσάδες που ξέρουν καλά το μέρος, και πολλές επαγγελματικές ομάδες έρχονται για να προετοιμαστούν πριν ξεκινήσει η προπονητική σαιζόν, επειδή ξέρουν πως θα βρουν ευνοϊκό κλίμα, δρόμους με χαμηλή κυκλοφορία, αλλά και κάποια ενδιαφέροντα περάσματα στα βουνά.

Ποδήλατο στις Cabanes – 100 χλμ mtb!

Η κουζίνα της περιοχής «τα σπάει»! Τα φιλαράκια μας στο Hotel Rural Vía Natura μας ξετρέλαναν με τις γεύσεις του ψαριού και των σπιτικών γλυκών. Αν ταξιδέψετε σαν ζευγάρι, το ξενοδοχείο αυτό είναι εξαιρετικά ρομαντική επιλογή, και το προσωπικό πολύ εξυπηρετικό.

 

Κείμενο & διαδρομή: David Cachon
Φωτογραφίες: Fernando Marmolejo

Πηγή: mbike.gr

 

 

Ποδήλατο στις Cabanes – 100 χλμ mtb!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.