B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

ΕΟΠ: “Να μην ικανοποιηθεί το αίτημα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός”

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας έστειλε επιστολή στην ΕΟΕ, στην οποία κάνει γνωστό ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε το ποδηλατοδρόμιο για εμπορική χρήση και ζητάει να μην γίνει δεκτό το αίτημα.

ΕΟΠ: “Να μην ικανοποιηθεί το αίτημα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός”

Με μία μακροσκελέστατη επιστολή προς την ΕΟΕ, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας έκανε αρχικά γνωστό πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε το ποδηλατοδρόμιο για εμπορική χρήση, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, και ζήτησε από την ΕΟΕ να μην γίνει δεκτό το αίτημα των «πράσινων».

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΟΠ η οποία κοινοποιήθηκε και στον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη αλλά και στον πρόεδρο του ΟΑΚΑ, Αριστείδη Κουρή:

“Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ως επίσημος φορέας του αθλήματος της ποδηλασίας στην Ελλάδα, από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ότι η εταιρεία ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ εχει υποβάλει αίτημα στην Διοίκηση του ΟΑΚΑ για την αλλαγή χρήσης και την αλλοίωση του χαρακτήρα του ποδηλατοδρομίου του ΟΑΚΑ, προς όφελός της.

Δηλαδή αφού το ποδηλατοδρόμιο την γλίτωσε από την ΑΕΚ, τώρα παρουσιάστηκε νέος κίνδυνος που θέλει να αλλάξει την χρήση και τον χαρακτήρα της εγκατάστασης με απρόβλεπτη ζημιά για το άθλημα της ποδηλασίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν ιστορικά στοιχεία, τους πληροφορούμε ότι το γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, (μέχρι πρόσφατα στάδιο) κτίστηκε στο χώρο του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου Φαλήρου όπου έγιναν τα αγωνίσματα ποδηλασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 1896.

Τότε ο 1ος (χρονικά) Έλληνας Ολυμπιονίκης δεν ήταν ο Σπύρος Λούης αλλά ο ποδηλάτης Αριστείδης Κωνσταντινίδης. Εξ ου και η ονομασία που δόθηκε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Το Ποδηλατοδρόμιο Φαλήρου, από το 1920 άρχισε να χρησιμοποιείται και σαν γήπεδο ποδοσφαίρου, έως ότου το 1960 ανακαινίστηκε και έγινε στάδιο, καταστρέφοντας τελείως τον αγωνιστικό χώρο (πίστα) του ποδηλατοδρομίου.

Αποτέλεσμα ήταν ότι η τότε ολοένα ανερχόμενη ποδηλασία πίστας, να αφανιστεί, με καταστροφικές συνέπειες για το άθλημα. Σήμερα λοιπόν για άλλη μία φορά φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν η ιστορία να επαναληφθεί αυτή τη φορά από την εταιρεία ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

Αυτό που επιχειρείται από την εταιρεία ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, εναντία στην ελληνική ποδηλασία των ολυμπιονικών και των διεθνών επιτυχιών, ξεπερνά κάθε όριο λογικής.

Ένα καθαρά επαγγελματικό άθλημα που ήδη χρησιμοποιεί το γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, ουσιαστικά ζητάει την απομάκρυνση της ποδηλασίας από το ‘’σπίτι της’’, δηλώνοντας ότι η ΕΟΠ θα μπορεί να χρησιμοποιεί το ποδηλατοδρόμιο κατόπιν συνεννόησης με την εταιρεία ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ !!!

Δηλαδή για την προετοιμασία των αθλητών ποδηλασίας για τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Κύπελλα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την διεξαγωγή εθνικών πρωταθλημάτων και άλλων διεθνών και εθνικών διοργανώσεων θα πρέπει να παίρνουμε άδεια από την εταιρεία ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ !!!

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, σοβαρά και υπεύθυνα υπογραμμίζουμε ότι το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ‘’Αριστείδης Κωνσταντινίδης’’ κατασκευάστηκε, ως γνωστόν, σε μια έκταση ιδιοκτησίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, υπέρτατου αθλητικού φορέα για τη διάδοση του ολυμπιακού κινήματος και των ολυμπιακών αθλημάτων στην Ελλάδα, για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα για την ανάπτυξη και διάδοση της ποδηλασίας στην Ελλάδα.

Το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο είναι πλήρως και ολοσχερώς συνυφασμένο με το άθλημα της ποδηλασίας και δη με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η οποία είναι με βάση τον αθλητικό νόμο και το Καταστατικό της αρμόδια για την ανάπτυξη και διάδοση της ποδηλασίας στην Ελλάδα.

Από το 1991 μέχρι και σήμερα το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο έχει αποτελέσει την έδρα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και το χώρο διεξαγωγής όλων των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Ποδηλασίας καθώς και σημαντικότατων μεγάλων διοργανώσεων ποδηλασίας, όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες 1991, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Εφήβων-Νεανίδων το 1992, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Πίστας το 1995, 1996 και 1997, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Εφήβων-Νεανίδων το 1999, οι Ολυμπιακοί Αγώνες Ποδηλασίας το 2004, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2006 και το 2015, οι Βαλκανικοί Αγώνες 1995, 1997, 2000, 2013, 2016.

Πέραν των διοργανώσεων όμως, υπογραμμίζουμε και μία άλλη σπουδαία χρήση του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου. Σε αυτό προετοιμάζονται, προπονούνται και ‘’χτίζονται’’ σε ετήσια βάση όλοι οι αθλητές που έχουν φέρει στο παρελθόν και συνεχίζουν να φέρνουν μεγάλες διεθνείς διακρίσεις και μετάλλια στην ποδηλασία και γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό.

Το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, για την κατασκευή και αναδιαμόρφωση του οποίου επιβαρύνθηκαν με δυσθεώρητα ποσά οι Έλληνες φορολογούμενοι, είναι το μοναδικό ποδηλατοδρόμιο που υπάρχει στην Ελλάδα και επομένως είναι απολύτως απαραίτητο να παραμείνει στην χρήση της Ε.Ο.Π. και ειδικότερα των αθλητών ποδηλασίας, για να μπορέσει να επιτελέσει αυτή το δημόσιο σκοπό της.

Δηλώνουμε το σεβασμό μας σε όλα τα αθλήματα και σε όσους επιδιώκουν να καλλιεργήσουν οποιοδήποτε άθλημα, αλλά τυχόν ικανοποίηση αιτημάτων που αποτυπώνονται στην επιστολή της εταιρείας ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ προς την Διοίκηση του ΟΑΚΑ σε σχέση με το ποδηλατοδρόμιο, με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το δημόσιο σκοπό που υπηρετεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και θα οδηγήσουν σε διάλυση των Εθνικών Ομάδων Ποδηλασίας και σε πλήρη καταστροφή και αφανισμό ενός αθλήματος που έχει χαρίσει τεράστιες συγκινήσεις στη χώρα μας.

Ελπίζουμε ότι αιτήματα σχετικά με διαφαινόμενη αλλαγή χρήσης και αλλοίωσης του χαρακτήρα του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου σε ιδιωτική αθλητική εγκατάσταση άλλου αθλήματος και ουσιαστικά να αποβάλλουν από αυτό την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας δεν θα ικανοποιηθούν.

Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο ότι όποια εταιρεία επιθυμεί να εκμεταλλευτεί εμπορικά το ποδηλατοδρόμιο, μπορεί να αναζητήσει άλλους χώρους και όχι αθλητικές εγκαταστάσεις, με το στοιχείο της μοναδικότητας όπως το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ‘’Αριστείδης Κωνσταντινίδης’’.

Ευελπιστούμε ότι και η πολιτική ηγεσία, που πρόσφατα δια στόματος του Υφυπουργού κου Γεωργίου Βασιλειάδη δήλωσε ότι εγγυάται την μοναδικότητα και την διατήρηση του χαρακτήρα των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ θα αντιληφθεί όλα τα παραπάνω, θα στέρξει για την αυτονόητη υπεράσπιση των ποδηλατών και των ποδηλατικών σωματείων και θα μεριμνήσει και για την αποκατάσταση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την Ομοσπονδία μας τα τελευταία δέκα χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο, όπως το πρόβλημα της ανύπαρκτης θέρμανσης και συντήρησης του αγωνιστικού χώρου, της μη επιδιόρθωσης των σημαντικών ατελειών του στεγάστρου κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, τυχόν σκέψη για την ικανοποίηση τέτοιων αιτημάτων βρίσκει πλήρως αντίθετη την Ομοσπονδία μας, η οποία είναι έτοιμη να αντιδράσει μαζικά, δυναμικά και συντεταγμένα με όλα τα πάνω από 120 σωματεία της και όλους τους πάνω από 3.000 αθλητές της, συμπεριλαμβανομένων Ολυμπιονικών, Παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών Πρωταθλητών και Κυπελλούχων, αλλά και να απευθυνθεί στους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς στους οποίους υπάγεται και με τους οποίους συνεργάζεται: ΓΓΑ, Υπουργείο Πολιτισμού, ΕΟΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση Ποδηλασίας (UEC) και Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI).

Η πολιτεία και γενικά όλοι οι θεσμοί θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τις θέσεις της Διοίκησης της Ε.Ο.Ποδηλασίας αλλά και όλου του ποδηλατικού κόσμου, το ποδηλατοδρόμιο να παραμείνει”.

Πηγή: cycle365.gr

 

ΕΟΠ: “Να μην ικανοποιηθεί το αίτημα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.