B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ποδηλατώντας στα σύννεφα

Βράβευση του Κανέλλου Κανελλόπουλου και ποδηλατική εσπερίδα.

Ποδηλατώντας στα σύννεφα

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Ιπποβότες και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν ποδηλατική εσπερίδα με θεματική τις μακρινές αποστάσεις.

Σκοπός της εσπερίδας είναι η επαφή και η ενημέρωση του κοινού για την ποδηλασία, η μετάδοση του πνεύματος και της εμπειρίας των ποδηλατών που ασχολούνται με τις μεγάλες αποστάσεις με ποδήλατο, οι εξελίξεις στον προπονητικό χώρο και στις διαδρομές στο Ευρωπαϊκό δίκτυο, καθώς και η παρουσίαση του άθλου της πτήσης του «Δαίδαλου» με πεταλοκίνηση από τον Κανέλλο Κανελλόπουλο, το 1988.

Ειδικά για τον Κανέλλο Κανελλόπουλο, θα πραγματοποιηθεί ειδική βράβευση καθώς πρόκειται για έναν μοναδικό αθλητή: Ο γεννημένος το 1957 στην Αχαϊα αθλητής, έχει ανακηρυχθεί 15 φορές πρωταθλητής Ελλάδος, 16 φορές Βαλκανιονίκης ενώ έχει συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα του Λος Αντζελες το 1984.

Στις 23 Απριλίου του 1988, ο Κανέλλος Κανελλόπουλος πραγματοποίησε πτήση με το πειραματικό πεταλοκίνητο αεροσκάφος «Δαίδαλος», από το Ηράκλειο της Κρήτης έως τη Σαντορίνη. Ποδηλατώντας 3 ώρες και 54 λεπτά, ο Κανέλλος Κανελλόπουλος κάλυψε 119 χιλιόμετρα κερδίζοντας τη θέση του στο βιβλίο Γκίνες ως το παγκόσμιο ρεκόρ αποστάσεως και διάρκειας πτήσεως με κίνηση αποκλειστικά από μυϊκή δύναμη.

Εκτός από τον Κανέλλο Κανελλόπουλο, θα μιλήσουν οι Βασίλης Αναστόπουλος, Γεράσιμος Λυκούδης, Σπύρος Παπαγεωργίου, Βασιλική Βούτζαλη και Παύλος Βολιώτης.

Το πρόγραμμα

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00 με τους χαιρετισμούς των διοργανωτών. Θα ακολουθήσει η προβολή του βίντεο από τον άθλο του Κανέλλου Κανελλόπουλου και στη συνέχεια η εισηγήσεις των ομιλητών με θέματα όπως «Προπόνηση μεγάλων αποστάσεων», από τον Βασίλη Αναστόπουλο, «Ταξιδεύοντας με ποδήλατο στην Ευρώπη», από τον Γεράσιμο Λυκούδη, «Ελλάδα και Eurovelo«, από τον Σπύρο Παπαγεωργίου, «Γυναίκα και μακρινές ποδηλατικές αποστάσεις», από την Βασιλική Βούτζαλη και «Brevet – Ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων με χρονικό περιορισμό», από τον Παύλο Βολιώτη.

Η εσπερίδα πραγματοποιείται στο κτήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, στη Χαλκίδα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Πηγή: mbike.gr

 

 

 

 

 

Ποδηλατώντας στα σύννεφα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.