B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο μαγικός κόσμος του BMX

Ο Γιώργος Κίκος και ο Χρήστος Κολομβάτσος, μας βοηθούν να ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο του BMX.

Ο μαγικός κόσμος του BMX

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ο χώρος δίπλα από το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, μετατράπηκε σε «σχολείο ΒΜΧ»! Οι δύο εκπαιδευτές – ο Γιώργος Κίκος και ο Χρήστος Κολομβάτσος – ήταν εκεί και μίλησαν για το ΒΜΧ, βοήθησαν να στηθούν σωστά τα ποδήλατα, έδειξαν όλα τα είδη των ποδηλάτων ΒΜΧ αλλά και μερικά από τα αγαπημένα τους κόλπα.

Και λίγη ιστορία!
Το BMX έχει εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο, είναι Ολυμπιακό Άθλημα από το 2008.

To BMX – Bicycle Motocross – γεννήθηκε στα τέλη του 1960 στην Καλιφόρνια, την ίδια εποχή που και το motocross γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στις ΗΠΑ και από το οποίο προήλθε και η ιδέα του ΒΜΧ.

Η μεγάλη του δημοτικότητα οφειλόταν στο γεγονός ότι προσέφερε τη δυνατότητα, με χαμηλό κόστος, κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του, ακόμα και από νεαρή ηλικία. Αυτό οδήγησε και στη δημιουργία ενός επίσημου οργάνου για το ΒΜΧ στις αρχές του 1970, στις ΗΠΑ. Από κει, ξεκίνησε η διάδοσή του και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το 1981 δημιουργήθηκε η πρώτη διεθνής Ομοσπονδία ΒΜΧ και από τότε το άθλημα ακολούθησε ανοδική πορεία ώσπου έφτασε να αναγνωριστεί και ως Ολυμπιακό και να το απολαύσουμε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008.

Ο μαγικός κόσμος του BMX

Οι εκπαιδευτές
Ο Χρήστος Κολομβάτσος ασχολήθηκε με το BMX από το 1993 ως το 2004 και, αφού πέρασε από το dirt jump κατέληξε στο Flatland, στο οποίο και ειδικεύτηκε.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά contests από το 1996 ως το 2003 με αρκετές διακρίσεις και σε αγώνες στο εξωτερικό από το 1997 ως το 2004.

Ήταν ο πρώτος που το 2001 έβγαλε τα φρένα από το BMX κάνοντας επιλογές – τόσο στον εξοπλισμό όσο και στο στυλ – που ήταν μπροστά από την εποχή του.

Συνεχίζει ακόμα και τώρα να κάνει μαθήματα σε παιδιά που θέλουν να μπουν και να ξεχωρίσουν στο χώρο του ΒΜΧ.

Ενεργός ποδηλάτης ακόμα και σήμερα, ο Χρήστος Κολομβάτσος γνωρίζει όσο λίγοι το χώρο του ΒΜΧ και εκφράζει την αγάπη του σε αυτό μέσα από τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς του ΒΜΧ.

Ο Γιώργος Κίκος ασχολείται αποκλειστικά με το Flatland. Είναι ο μόνος από τους Έλληνες αναβάτες που έχει φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο και η απόδοσή του αναγνωρίζεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Χρησιμοποιεί ποδήλατο χωρίς φρένα και έχει εξελίξει τα κόλπα του Flatland σε εντυπωσιακό βαθμό.

Θεωρείται σήμερα – και είναι – ο καλύτερος Έλληνας αναβάτης στο Flatland.

 

Πηγή: mbike.gr

 

 

 

 

Ο μαγικός κόσμος του BMX

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.