B&N Forum – Τελευταίες Συζητήσεις

Προβολή

Ο Rohan Dennis είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής ITT

«Πέταξε» ο Rohan Dennis!

Ο Rohan Dennis είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής ITT

Με καταιγιστικό ρυθμό ο Rohan Dennis κέρδισε επάξια τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο αγώνισμα ατομική χρονομέτρησης της UCI στο ‘Ινσμπρουκ.

Από τα πρώτα χιλιόμετρα ο 28χρονος αυστραλός σπεσιαλίστας του χρονομέτρου έδειξε τις προθέσεις του. Ο ρυθμός του Dennis ήταν καταιγιστικός καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής των 52,5χλμ.

Ακόμα και στην κρίσιμη ανάβαση από το Fritzens στο Gnadenwald, ο Dennis όχι μονό δεν έχασε χρόνο από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Ολλανδό Tom Dumoulin, αλλά μπόρεσε να αυξήσει τη διαφορά στο ένα λεπτό (+20″).

Η συνέχεια ήταν «διαδικαστικού» χαρακτήρα για τον Dennis ο οποίος δεν σταμάτησε στιγμή να πιέζει τα όριά του τερματίζοντας με χρόνο 1:03:45.53!

Ο Rohan Dennis είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής ITT

Ο Tom Dumoulin, εμφανώς απογοητευμένος από το αποτέλεσμα τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αργότερος κατά 1:21.09 από τον Dennis και μόλις λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Βέλγο Victor Campenaerts ο οποίος εντυπωσίασε με την απόδοσή του κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

«Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα. Ξεκίνησα πολύ δυνατά τον αγώνα και πήρα μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν με πληροφόρησαν από το αμάξι της ομάδας πως μπόρεσα να αυξήσω τη διαφορά μου στην κορυφή της πολύ κρίσιμης ανάβασης στο ένα λεπτό από τον Dumoulin. Είναι πολλά τα ευχαριστώ που οφείλω. Πρώτα απ’ όλους όμως θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τη γυναίκα μου που είδε την προσπάθεια μου από το σπίτι μας», δήλωσε πανευτυχής ο Rohan Dennis αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Για τον Dennis, η κατάκτηση της φανέλας με τα χρώματα της ίριδας αποτελεί δικαίωση όχι μόνο για την εξαιρετική προσπάθεια και προετοιμασία που έκανε φέτος αλλά και για την προσπάθεια όλων αυτών των χρόνων και την κακοτυχία που τον κυνηγούσε σε όλες του τις προσπάθειες για την κατάκτηση του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή ατομικής χρονομέτρησης.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Από παιδί το ήθελα, δεν το κατάφερα ούτε στην κατηγορία εφήβων ούτε στην U23, είμαι ευτυχισμένος που το κατάφερα τελικά στο κορυφαίο επίπεδο των Ανδρών. Θα απολαύσω τη νίκη μου αγωνιζόμενος για ένα χρόνο με τη φανέλα του παγκόσμιου πρωταθλητή!»

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΙΤΤ Ανδρών UCI 2018 Ίνσμπρουκ – Η πρώτη δεκάδα

1. Rohan Dennis (AUS), 1:03:45.53

2. Tom Dumoulin (NED), 0:01:21.09

3. Victor Campenaerts (BEL), 0:01:21.62

4. Michal Kwiatkowski (POL), 0:02:04.58

5. Nelson Oliveira (POR), 0:02:14.34

6. Jonathan Castroviejo (ESP), 0:02:17.53

7. Tony Martin (GER), 0:02:25.23

8. Patrick Bevin (NZL), 0:02:34.78

9. Vasil Kiryienka (BLR), 0:03:07.54

10. Martin Toft Madsen (DEN), 0:03:23.39

 

Πηγή: mbike.gr

 

 

 

 

Ο Rohan Dennis είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής ITT

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε την παρακάτω μαθηματική εξίσωση για να αποδείξετε ότι δεν είστε ρομπότ! * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.